Здравейте. Искам да изкарам сносен звук от настолен компютър, но искам да може да се използват два чифта слушалки едновременно. Видях, че може да се постигне с безжични слушалки, но ме интересува какъв ми е вариантът с обикновенни?
Здравейте. Искам да изкарам сносен звук от настолен компютър, но искам да може да се използват два чифта слушалки едновременно. Видях, че може да се постигне с безжични слушалки, но ме интересува какъв ми е вариантът с обикновенни?
Едните слушалки отзад на кутията на дъното, другите на предния панел, не става ли...
Май имаше и някакви разклонители...
- - - - - - - - - -
...
Screenshot_20211108-064342_Samsung Internet.jpg
Ако е свързан към дъното сигурно работи, но виндоса има особено отношение към него някой път.
- - - - - - - - - -
Ако пробваш с разклонител/сплитер гледай да не попаднеш на такъв дето от жак с 4 пръстенчета го прави на два за слушалка и микрофон. Т.е. на телефон/лаптоп да включиш геймърски слушалки с микрофон.
Не знам дали се разбира.
- - - - - - - - - -
Т.е. НЕ такъв
Screenshot_20211108-072845_Samsung Internet.jpg
Разбрах. Ако не успея да подкарам двата изхода някак си с настройки, ще взема 1 аудио сплитер.
С аудио сплитер качеството на звука ще се намали драстично.
Ако проблема не е механичен. провери си кабелите от аудио панела до хедъра за аудиото на зв. карта и го оправи.
Във настройките на Realtek (предполагам си с вградена зв. карта) провери кой жак е избран и дали е включено автоматичното разпознаване на устройство (като се вкл. във зв. карта):
Цък
Ръчно също може да избереш аудио изхода от говорителчето при часовника или в настройките за звука в Windows: Контролен панел за звука
Забележка за новите Realtek чипове, панела на Reatek се сваля от MS Store (като приложение Realtek Audio Console), и не е включен в драйверите на Realtek
Взех си едно FIIo olympus, с дълъг кабел, да може да се гледа филм примерно, от 2-3 метра.