-   
CMI8738 не тръгва под ХР
  Картата е онборд на дъно chaintech 7vjda

Ос ХР сървис пак 1

Проблема е следният:

Картата се появва като дивайс но не се появява като мултимедиен дивайс в контрол панел саундс енд аудио дивайсес

опитах с виндовските драйвъри, тези от сайта на ц-медиа и от сайта на чаинтех

резултат нанайци

Някакви идеи?

п.с. под линукс работи без проблем
    -   
CMI8738 не тръгва под ХР
  отиваш при тези дето са ти продали картата..:

- искаш диск с драйвери..

- пробваш всички драйвери...(всички директории)

- ако това не помогне - искаш "pay money back" - това винаги помага ...
    -   
CMI8738 не тръгва под ХР
  Аз имам същата карта, но не вградена в дъното а на отделна PCI платка. Нямам никакви проблеми. На ХР съм със Service pack 1. Номера е, че при инсталацията на оригиналните драйвери, на едно място те запитва дали картата е вградена, както е в твоя случай или е отделна. Тогава ти инсталира конкретния драйвер и проблемите ти се решават. Не ти препоръчвам да използваш Windows драйвери, защото за да работи като 6 канална картата, се нужда е от един Mixer.exe, който е включен само в оригиналните драйвери. Пробвай ще стане.
    -   
CMI8738 не тръгва под ХР
  Със сигурност в диска към дъното има читавите драйвери за саунда, там е проблема. А, и ако в биоса освен Legacy Onboard Audio имаш Sound Blaster емулация, изключи я. Разкарай и MPU-401.
    -   
CMI8738 не тръгва под ХР
  Диска на дъното отдавна е изчезнал някъде. 6 каналния звук ми трябва колкото на ватман волан. Миксер.ехе си върви към драйвърите на симедия и на чаинтех. Никъде не ме попита каква е картата... просто се инсталира като единия път миксер.ехе се крашна в началото на инсталацията. Други идеи?
    -   
CMI8738 не тръгва под ХР
  Купуваш си една обикновена звукова карта за 13 лв и не трошиш повече нерви. :)

-   
CMI8738 не тръгва под ХР
  Да,както казаха по горе наи вероятно проблема ти е в драйверите или в Аудио Диваисите в смисъл вий да не е МПУ 401