ATI RADEON -refresh rate problem?
Имам ATI Radeon 9200 i Ati Radeon 7500 и Windows 98 на различни компютри изтеглих последният драйвер от www.ati.com след инсталацията се опитах да сложа монитора на 85 Hz изписа ми че е 85 Hz но монитора остана да работи на 60 HZ. Видях че е на 60 в статуса на монитора, а в Display Properties ми пише 85.
Някой може ли да ми каже ка да си оправя проблема ?
Благодаря предварително!
Това обикновенно се случва, ако ти е включен ТВ-изхода. Просто трябва да нагласиш Монитора да ти е Primary, а телевизора - Clone от Control_Panel/Display/Settings/Advanced.../Displays
В офиса имаме някакъв Компак с Ати..128/4МВ няма тв. Прави ми същото! Сега правя следното - оставям го на 85, деинсталирам дрв. и като го инсталирам пак, вече е на 85. Съответно като му дам 100 пак е на 85(статуса на монитора) а дрв. твърди че си е на 100...
Аз съм с ATI 7500 и XP и имах същия проблем до преди 5-6 дена. Значи в 90% от случаите компютъра се стартираше на 60Hz и нищо не можеше да се направи. Ако сте сабелязали последния ми пост е, че ми изгурмя захранването и куплунга на дъното. Е най- голяма изненада от това беше, че след като смених захранването този проблем изчезна. Нямам идея защо но вече го няма. Пробвайте с друго захранване...
Отиди на radeon2.ru сигурен съм че имаше нещо по твоя въпрос!
За Win98SE 60-те херца се оправят с:
regedit - HKEY_LOKAL_MASHINE - Software - ATI Tehnologies -
Driver - 0000 - DAL - IDCRegOptionDontUseOSMonitorInfo/6то-от долу нагоре/ и го правиш на 00 00 00 00.
Рестарт и...
Пробвано с Ати9100
Значи решението е следното:
Отиваш на настройките на видео картата. Избираш DISPLAYS. Щракаш върху MONITOR и ти излиза един диалогов прозорец. Там махаш отметката"Use DDC INFORMATION" и настрйваш резолюцията която ползваш и честотата на опресняване ("Refresh rate") която иска6. Трябва да избереш такива стойности които монитора ти може да понесе. Виж в документацията му. След това даваш APPLY i si gotow.
Имай в предвид че тази DDC информация казва на видеокартата на каква резолюция и честота на опресняване може максимално да държи монитора. Затова когато ръчно я настройваш задай стойности, за които си сигурен че монитора ща поддържа.
А иначе DDC-то се дъни когато е на автоматична настройка и монитора си остава да бачка на 60 Hz!!!