ПРОБЛЕМ С ALBATRON GeForce4 MX440 - ПОМАГАЙТЕ!
Ситуацията е следната - събрах машинка на един приятел и му инсталирах въпросното видео. Като цяло картата се държи прилично, но не можах да я подкарам с clone display - т.е. едновременно да се вижда и на монитора, и на телевизора. Може или само на монитора, или само на TV [:(!] . Картата е с SVideo и DVI изходи. Пробвал съм с 52.14, 52.16 и с последните 62.хх драйвери. Резултатът е един и същ - когато отида на Display mode, там излиза само Single display и никъде не мога да намеря опцията Clone display. (btw aз съм с MSI-ска GF4 MX440, така че знам какво и къде да намеря)
Машинката на приятелчето е под ХР.
Някой му бил казал, че конкретно този модел не поддържал тази фунция ?!?
ПОМАГАЙТЕ PLS!!!
Като дадеш detect displays не ти ли открива и двата и да ти даде опция за clone? Изобщо ли не виждаш clone или е просто неактивно?
Изобщо не се вижда clone.
А detect displays ми открива само Analog monitor. Кабелите и конектора са си наред, защото когато избера от display TV и на телевизора си се вижда прекрасно.
Картата може да видите тук: http://www.albatron.com.tw/images/pr...ig/MX480E1.jpg
И драйверите, и ХР-то преинсталирах [:(!] Същата работа!
С картата трябва да има и преходник от DVI към обикновен 15 pin женски за монитор като този на който ти е закачен сега монитора. Закачаш монитора на този преходник и пускаш PC като по същото време Tv е закачено на s Video out. Така ще стане не знам това някакъв бъг ли е но съм го виждал на GF4 MX420 i 440 на Manli, Chinatech , Albatron и др
10x Tyan.
В комплекта нямаше подобен преходник, но ще проверя при продавача.
Дано да тръгне, че ... :-(
Обади ми се - ще ти дам за да пробваш, преди да си купиш
Те тези кабели не се намират много лесно.
На мене ми отне почти месец докато си намеря!
Няма да пиша от къде да не излезне че правя реклама, а и самата фирма не го заслужава!
имах същия проблем с същата карта-няма оправия, не не нито от картата нито от драйверите.Играх си 1седмица и накрая я варнах и си взех парите-АЛБАТРОН имат кофти партида дето ТВ-оута е преебан заводски, така че ако може6 връщай я и си жземи друга напримерно МАНЛИ-те горе долу са на добри цени клокват се добре и нямат проблем с тв -оута.УСПЕХ
И аз го имам същия проблем,а съм с FX 5700.Eдновремено не мога за захраня ТV и монитора,а когато захраня TV-то картината ми е черно бяла и е с лошо качество.Пробвах с други драйвъри,но не помогна.Преди бях с Radeo 7000 и нямах кахъри.Бая пари дадох за тая,а само ядове.Имам я от седмица и не мога да оправя проблема.
Това не са кабели това е преходник дето върви с почти всички карти дето имат DVI дори с ОЕМ версиите и единствено факта че вирмите не ви го дават заедно с платката както би трябвало е проблем. Както казах пробваите да закачите монитора на DVI чрез преходника а TV да си е на С Видео. Рестаритрайте PC и проверете дали работи.
Tyan съвета ти при мен фана декиш,но картината е черно бяла.Имаш ли идея?Влияя на другите настройки,но на color не мога!?
Рестартирай пак виждали няма да се оправи, после пробвай дали настроиките за цвета( Pal, Secam ) няма да са достъпни ако не вземи някоя програмка за контрол на Тв аут
http://www.dockera.data.bg/programs/TVTool/
ако и тогава имаш проблеми пробвай всички възможни комбинации да вържеш pc то и тв то :)))) а и телевизорът ти автоматично ли се настройва за pal и secam
Тъкмо да задам въпроса - TV-tool не сте ли 4ували у Tyan го публикувал :)
Ами само с тази програма става това
Обаче някои GF4 въпреки всичко не щат да го пуснат и това е - отиди там от където си я купил и кажи да ти я пуснат