Здравейте,
От много време не съм се изявявал във форума, но ето, че днес имам нещо да споделя с Вас.
Преди почти два месеца се проведе "черен петък" в един онлайн магазин за техника(да не правим реклама).
От въпросния "черен петък" се сдобих със съдомиялна Whirlpool ADG 145 za 399 лева.
Това което не ми хареса беше липсата на таймер за отложен старт и реших да си направя
Речено-сторено. Разглобих вратата на съдомиялната и за мое учудване вътре се оказа, че има платка с отложен старт, при това опроводена, само не са монтирали бутоните и светододите - платката е същата като на модел ADG 155.
Ето и как изглежда отвътре:
7898223S.jpg
Отложения старт представлява един бутон, който при последователно натискане редува 3-6-9 часа отлагане на програмата, като светва съответния светодиод и звуков сигнал.
Какво направих?
Монтирах рит ампула с два проводника, които запоих на мястото на липсващия бутон на платката. Рит ампулата разположих до бутоните, вътре във вратата. Сега експлоатирам съдомиялната, като когато ми трябва отложения старт приближавам магнитче до мястото, където е рит ампулата. Броя часове които съм задал определям по звуковия сигнал.
Това е!
Дерзайте!