керамичен плот и ниски температури ?
Здравейте, Мисля да копувам готварска печка с керамичен плот, и понеже сам си изнесъл кухнята на балкона та се чудя ще имам ли проблеми зимата.
Все пак тези котлони доста барзо загряват, няма ли опасност при температури около и под нулата , да му стане нещо на котлона ?
Re: керамичен плот и ниски температури ?
Нека попитам и аз на тема керамични плотове, жената била чела/чула някъде, че се пукат при попадане на кристалчета захар в/у тях, когато са работещи де. Не ми се вярва много тази работа ама ми се искаше да се уверя преди да тръсна толкоз пари за такованка.
Не при подаване на кристалчета захар, а ако оставиш примерно разсипана захар да се загрява на котлона. Ще се получи рязка температурна разлика, от което може да се счупи керамиката. Въобще не си помисляй за обикновенна готварска печка. В керамиката е истината.
Благодаря за отговора. :Drinks:
Цитат:
Първоначално публикувано от Ivo Wolfen
Благодаря за отговора.* :Drinks:
Още един глас за керамичните котлони :punk: . Но по- внимателно с тях http://forum.setcom.bg/index.php/top...html#msg182893
Цитат:
Първоначално публикувано от vast
Здравейте, Мисля да* копувам готварска печка с керамичен плот, и понеже сам си изнесъл кухнята на балкона та се чудя ще имам ли проблеми зимата.
Все пак тези котлони доста барзо загряват, няма ли опасност при температури около и под нулата , да му стане нещо на котлона ?
Здравей, нищо не може да и стане на керамиката от това ,че е на терасата на студено, но виж за захарта е вярно аз лично съм виждал счупен по такъв начин плот, а бе иска внимателна работа. Аз ползувам такава печка вече по-вече от 6 години в началото и аз се претеснявах , особено за действията на жена ми но се свиква.