Имат ли всъщност керамичните котлони предимство спрямо обикновените? - конкретно за готварска печка
Имат ли всъщност керамичните котлони предимство спрямо обикновените? - конкретно за готварска печка
на теория имат.
IR радиацията затопля директно дъното на тенджерата.
при конвеционалните котлони имаме първоначална загуба на енергия(докато се загрее самият гьоз до положение, че той да стане източник на IR).
Разбира се, че имат. Загряват бързо и не се губи топлина за затопляне на околния въздух както е при газвовите котлони и в по малка степен при обикновенните. За оптимален резултат при керамичните котлони, дъното трябва да е с размера на котолона. Да не говорим, че керамичните котлони се чистят мнго по лесно от обикновенните.
Към горенаписаното може да се добави и:
- икономия на електроенергия;
- повече степени и по-точно регулиране на температурата.
След като дълго време съм ползвал и двата вида , а даже и трите (включително и газов котлон), мога смело да заявя, че по-добро от керамичния плот няма. Газов бих си сложил само ако имам централно газифицирано жилище и то само заради икономията - нищо друго, макар че разликата с керамиката е толкова малка , че ако се вземат предвид и останалите предимства на керамичните - те просто нямат конкуренция.
Имат разбира се.
Не ръждясват.
Нагряват бързо.
Умни са,имат релета и изключват като няма нищо върху тях.
Множество степени и режими(има едни разширения на котлона които се включват само ако съда е с по-голямо дъно).
Дълъг живот,при мен са от 2000 година.
Чистят се лесно.
Просто по-добра технология,дните на обикновените котлони са преброени.Трябва само цените да паднат малко че не са евтини керамиките.
Само с греяната ракийка трябва да внимава човек - да не разсипе захарта по плочите :-)
че откъде пък знаят дали има нещо върху тяхПървоначално публикувано от dragozow
![]()
а от каде разбират вратите на бензинонстанцията да се отворят като ги приближим![]()
Ами имат сензор някакъв,в момента в който махнеш нещото от котлона той се изключва или намалява.А откъде знаят незнам,може в печката да има кристална топка която прави предвиждания и котлона да се съветва с неяПървоначално публикувано от deli
![]()
По миризмата....Първоначално публикувано от deli
![]()
Драгозе, зле ти се е отразило падането с мотора преди.......години