Препоръчайте ми абсорбатор?
Става дума за дневна + кухненски бокс - общо 21 кв. м. Мястото на бокса е малко - около 2.60, така че ми трябва абсорбатор 60см. Да е достатъчно мощен, разстоянието до комина е 3 метра и нещо.
Отначало мислех за тези аборбатори, които са вградени в шкафчето и се издърпват, но после чух отрицателни мнения за тях че не вършат никаква работа. Сега си мисля за по-класически абсорбатор от тези дето са като пирамида в долната част. Какво ще ме посъветвате? Някакъв конкретен модел или марка?
Мерси
Re: Препоръчайте ми абсорбатор?
Правилно си се насочил към тип "пирамида". Разстоянието ти е малко "длъжко", но по-важно е да няма много "чупки", а ако има да са възможно "по-плавни".
Относно марка/модел -> зависи с какви средства разполагаш. Аз съм с едно куче "Конеляно" - държи се изключително добре. Разрови из форумите, имаше и тема как се изчислява колко да е дебита според обема на помещението. Запаси се с повече дебит - ако смуче много силно - намаляш, но ако е слаб аспиратора и не смуче достатъчно - купуваш нов.
Наистина е малко длъжко, но единствената чупка ще е при тавана, където тръбата от вертикално ще мине в хоризонтално положение. Оттам са точно 3 метра до комина в съседната стая и ще е по права линия. Мислиш ли че това разстояние ще породи сериозен проблем с всмукателната мощност?
За средствата - нямам стриктно ограничение, стига да не е 4 цифрена сума разбира се :) Така че бих се радвал на препоръка за марка/модел?
Цитат:
Мислиш ли че това разстояние ще породи сериозен проблем с всмукателната мощност?
Според мен няма да има проблем.
Аз си мечтаех за Faber&Nardi, ама недостига на средства ме принуди да взема куче марка. Потърси инфо за тях, виж и тук .
Разгледах някои модели и тези 2та ми изглеждат приемливи като мощност
http://www.electron.bg/product_info....ducts_id=11999
http://www.electron.bg/product_info....ducts_id=11997
само не разбрах каква е разликата между двата освен в цената... :)
Аз също не откривам разлики освен тоя SG-плъзгач за управлението, както и в цената. В книжката с инструкции не пише нищо съществено. Виж и този модел.
Взимай жената, гаджето или комшийката, отивате в магазина, оглеждате - и взимате който си харесате. После се кефите на новата придобивка. Успех!
разликата мили е че единият е с пуш бутони ,а другият е с плъзгачи
старият ми беше с тези SG плъзгачи ,а новият ми е с пуш бутони и честно да ви кажа бутоните са по удобни