Трябва ми спешно Декларация за съответствие за готварска печка Ariston CP 98S P6
Преди 2г купих такава печка с газови котлони от Технополис. Тогава не са ми дали такава Декларация, а и аз не бях чувал за нея. Сега ми се налага да я търся, а от Технополис ме карат да чакам вече 2-3 седмици. Декларацията за съответствие се издава от вносителя, ако не се лъжа. Тя е еднаква за всички уреди от този модел, продавани в България.
Молбата ми е, ако някой има възможност да ми прати една на мейл tabanov@abv.bg.
Re:Трябва ми спешно Декларация за съответствие за готварска печка Ariston CP 98S P6
що е то Декларация за съответствие:
http://www.cemark-bg.org/16.htm
какво получава клиентът:
- надпис/лепенка "СЕ" или "СО" върху кашона на стоката, удостоверяваща, че съответната стока наистина съответства на изискванията на ЕС (надпис "СЕ") или конкретно на България (надпис "СО")
Re:Трябва ми спешно Декларация за съответствие за готварска печка Ariston CP 98S P6
Цитат:
Декларацията за съответствие трябва да се представи в най-кратки срокове при поискване от органите по надзор на пазара. Някои наредби, например за машини, газови уреди, асансьори, съоръженията, предназначени за експлоатация в потенциално експлозивна атмосфера, плавателните съдове за отдих, изискват декларацията за съответствие да придружава всеки продукт.
Ето затова иде реч. Печката си има лепенка с обозначение СЕ и директива №. Но от Държавната инспекция по технически надзор ми искат самата Декларация за съответствие.
САМАТА декларация е официален документ, който се издава от лабораторията, провела тестовете, в 1 екземпляр, и е при вносителя
предполагам, че в най-добрия случай, на потребителя може да се полага ксерокопие. увереността ми се губи навлизайки в детайлите, засягащи търговското разпространение, защото съм бил откъм административната страна на медала и не знам за разликите в практическото приложение на СЕ/СО за различните групи уреди и т.н.
най-вероятно някой от колегите-съфорумци, работещ в големите вериги, би могъл да е по-конкретен
Декларация за съответствие не се дава за всеки закупен уред,но вносителя задължително трябва да има такъв сертификат който при поискване да бъде предоставен безусловно.
Така че не виждам защо те бавят с документа.Според мен той не е при тях.Тоест нямат такъв и трябва да го поискат от вносителя което е тромава процедура.Някой е забравил или не си е свършил работата.Отиди на място и им напомни отново.
Аз ходя 2 пъти седмично. Отделно и по телефона звъня. В Бургас ми казват, че чакат да им я изпратят от София. А като звъннах директно в Технополис София, ми казаха да си я чакам от Бургас. Мисля, че наистина нямат такава при тях.
На мен работа ми върши и ксерокопие. Много е ясно, че не искам оригинал.
Това не е твой проблем Колега!!!!
Има си НАРЕДБА ЗА СЪЩЕСТВЕНИТЕ ИЗИСКВАНИЯ И ОЦЕНЯВАНЕ СЪОТВЕТСТВИЕТО НА ГАЗОВИТЕ ИЗДЕЛИЯ.
Това е документ на ДЪРЖАВНАТА АГЕНЦИЯ ЗА МЕТРОЛОГИЧЕН И ТЕХНИЧЕСКИ НАДЗОР , та според нея задължение на производители или вносителя в твоя случай е да придостави Дикларацията за съответствие.
Кажи го на оня държавен "сопол" дето ти я иска !!!!!!
Точно от Държавната агенция и технически надзор искат да си регистрирам печката и да водя дневник за нея?!? А лицензираната фирма, която трябва да я регистрира, ми иска тази Декларация.
Цитат:
Първоначално публикувано от moni74
А лицензираната фирма, която трябва да я регистрира, ми иска тази Декларация.
покажи им лепенката СО на кашона на тези тиквеници!
Не става с кашона. Тази декларация за съответствие, заедно със оригиналния сертификат на уреда трябва да бъдат приложени към документацията. За всеки газов уред се завежда книга и всяка година минава технически преглед от надзор. Принципно може да ти пуснат газ и със затапен кран за прчката, ако имаш друг газов уред - например котел, а пък после да продължиш да чакаш за тази декларация.
Аз така или иначе работя и сега. Но трябва да си реша проблема, защото при една повторна проверка съм в издънка. И сега тия от Технополис ме спъват.
Колега,
Пробвай да си вземеш такава декларация от МЕТРО.
Стори ми се, че онзи ден мярнах същия модел в Бургас.
Приятел ми намери такава декларация. Обаче е издадена през 2006, тоест преди България да влезе в ЕС. И ние не фигурираме като страна в нея. Ще видя дали ще се запекат за нея, ако не мине ще опитам в Метро.
Това няма значение - не е свързано с ЕС.
1 Прикачен файл(ове)
Ето оригинала от Мерлони(отдавна вече "Индезит къмпани")