Резултати от 1 до 15 от общо 15

Трябва ми спешно Декларация за съответствие за готварска печка Ariston CP 98S P6

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Nov 2005

Трябва ми спешно Декларация за съответствие за готварска печка Ariston CP 98S P6

Преди 2г купих такава печка с газови котлони от Технополис. Тогава не са ми дали такава Декларация, а и аз не бях чувал за нея. Сега ми се налага да я търся, а от Технополис ме карат да чакам вече 2-3 седмици. Декларацията за съответствие се издава от вносителя, ако не се лъжа. Тя е еднаква за всички уреди от този модел, продавани в България.
    Молбата ми е, ако някой има възможност да ми прати една на мейл tabanov@abv.bg.

2.  

3. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

Re:Трябва ми спешно Декларация за съответствие за готварска печка Ariston CP 98S P6

що е то Декларация за съответствие:

http://www.cemark-bg.org/16.htm

какво получава клиентът:

- надпис/лепенка "СЕ" или "СО" върху кашона на стоката, удостоверяваща, че съответната стока наистина съответства на изискванията на ЕС (надпис "СЕ") или конкретно на България (надпис "СО")

4. Тук е от
    Nov 2005

Re:Трябва ми спешно Декларация за съответствие за готварска печка Ariston CP 98S P6

Декларацията за съответствие трябва да се представи в най-кратки срокове при поискване от органите по надзор на пазара. Някои наредби, например за машини, газови уреди, асансьори, съоръженията, предназначени за експлоатация в потенциално експлозивна атмосфера, плавателните съдове за отдих, изискват декларацията за съответствие да придружава всеки продукт.
    Ето затова иде реч. Печката си има лепенка с обозначение СЕ и директива №. Но от Държавната инспекция по технически надзор ми искат самата Декларация за съответствие.

5. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

САМАТА декларация е официален документ, който се издава от лабораторията, провела тестовете, в 1 екземпляр, и е при вносителя

предполагам, че в най-добрия случай, на потребителя може да се полага ксерокопие. увереността ми се губи навлизайки в детайлите, засягащи търговското разпространение, защото съм бил откъм административната страна на медала и не знам за разликите в практическото приложение на СЕ/СО за различните групи уреди и т.н.

най-вероятно някой от колегите-съфорумци, работещ в големите вериги, би могъл да е по-конкретен

6. Moderator
    Тук е от
    Oct 2008

Декларация за съответствие не се дава за всеки закупен уред,но вносителя задължително трябва да има такъв сертификат който при поискване да бъде предоставен безусловно.
    Така че не виждам защо те бавят с документа.Според мен той не е при тях.Тоест нямат такъв и трябва да го поискат от вносителя което е тромава процедура.Някой е забравил или не си е свършил работата.Отиди на място и им напомни отново.

7. Тук е от
    Nov 2005

Аз ходя 2 пъти седмично. Отделно и по телефона звъня. В Бургас ми казват, че чакат да им я изпратят от София. А като звъннах директно в Технополис София, ми казаха да си я чакам от Бургас. Мисля, че наистина нямат такава при тях.
    На мен работа ми върши и ксерокопие. Много е ясно, че не искам оригинал.

8.  

9. Moderator
    Тук е от
    Dec 2005
    Живее в
    София

Това не е твой проблем Колега!!!!
    Има си НАРЕДБА ЗА СЪЩЕСТВЕНИТЕ ИЗИСКВАНИЯ И ОЦЕНЯВАНЕ СЪОТВЕТСТВИЕТО НА ГАЗОВИТЕ ИЗДЕЛИЯ.
    Това е документ на ДЪРЖАВНАТА АГЕНЦИЯ ЗА МЕТРОЛОГИЧЕН И ТЕХНИЧЕСКИ НАДЗОР , та според нея задължение на производители или вносителя в твоя случай е да придостави Дикларацията за съответствие.
    Кажи го на оня държавен "сопол" дето ти я иска !!!!!!

10. Тук е от
    Nov 2005

Точно от Държавната агенция и технически надзор искат да си регистрирам печката и да водя дневник за нея?!? А лицензираната фирма, която трябва да я регистрира, ми иска тази Декларация.

11. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

Цитат Първоначално публикувано от moni74
    А лицензираната фирма, която трябва да я регистрира, ми иска тази Декларация.
    покажи им лепенката СО на кашона на тези тиквеници!

12. Moderator Аватара на Lazar
    Тук е от
    Aug 2005
    Живее в
    Варна

Не става с кашона. Тази декларация за съответствие, заедно със оригиналния сертификат на уреда трябва да бъдат приложени към документацията. За всеки газов уред се завежда книга и всяка година минава технически преглед от надзор. Принципно може да ти пуснат газ и със затапен кран за прчката, ако имаш друг газов уред - например котел, а пък после да продължиш да чакаш за тази декларация.

13. Тук е от
    Nov 2005

Аз така или иначе работя и сега. Но трябва да си реша проблема, защото при една повторна проверка съм в издънка. И сега тия от Технополис ме спъват.

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2006

Колега,
    Пробвай да си вземеш такава декларация от МЕТРО.
    Стори ми се, че онзи ден мярнах същия модел в Бургас.

16. Тук е от
    Nov 2005

Приятел ми намери такава декларация. Обаче е издадена през 2006, тоест преди България да влезе в ЕС. И ние не фигурираме като страна в нея. Ще видя дали ще се запекат за нея, ако не мине ще опитам в Метро.

17. Moderator Аватара на Lazar
    Тук е от
    Aug 2005
    Живее в
    Варна

Това няма значение - не е свързано с ЕС.

18. Тук е от
    Nov 2007

Ето оригинала от Мерлони(отдавна вече "Индезит къмпани")
    Прикачени файлове Прикачени файлове

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Отговори: 5
    Последно: 10-09-10, 16:47
  2. купувам готварска печка
    От tonivp във форум Купува
    Отговори: 0
    Последно: 07-05-10, 08:28
  3. Избор на готварска печка
    От precious във форум Бяла техника
    Отговори: 4
    Последно: 22-02-09, 16:23
  4. Готварска печка - 2-ра ръка
    От Dana във форум Бяла техника
    Отговори: 2
    Последно: 27-02-08, 15:20
  5. Готварска печка Zanussi
    От jimmy във форум Бяла техника
    Отговори: 1
    Последно: 07-03-07, 21:16

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе