-
Отговор: Перални / FAQ на първа страница - избор, обсъждане, мнения
Цитат:
Първоначално публикувано от
Viking72
Честно вече ме е страх да давам препоръка!
Първи вариант скъпа/1.3-1,6к/ ремонтира се,но скъпи части.
Втори вариант евтина до 500-600лв при сериозен проблем на боклука.
Трети вариант пералка за около 1000лв,неремонтно пригодна-много скъпа за ремонт/не си заслужава/.
Вариант 1 и 3 отпадат.Продължавам да мисля кое AEG да взема.
Цитат:
Я си помисли хубаво за старото Горение!
В Бг-сервиз,поръчваш оригинал семеринг.Добри лагери при официални представители,грес,преса,всичко по правилата и газ.
Ще смачка ново Аег!
Нищо и никой не може да ме накара да ремонтирам старата пералня и да продължа да я ползвам:wink:.Вече качеството на изпиране не е същото.Твърдо ще се сменя с нова.Не мисля ,че ще смачка новата.:)
Цитат:
AEG L6FBG48S:
•Защита от преливане
•Устойство за защита от преливане сAqua Control сензор.
За 1400 оборота е доста остатъчната влага за памук 52%. Този процент повече отива за данни на 1200 оборота. Все пак не знаем колко са реални.:)
brotzki Благодаря за мнението,и аз клоня към тази :thumbup И също си мисля,че 1400 оборота не са реални,но ако са 1200 реално е супер.Имам време ,ще проуча още малко.
-
Цитат:
stoqng76
brotzki Благодаря за мнението,и аз клоня към тази :thumbup И също си мисля,че 1400 оборота не са реални,но ако са 1200 реално е супер.Имам време ,ще проуча още малко.
Относно притесненията за лагери. Може би по-малкото зареждане е по-щадящо. Не сме зареждали пране повече от 4-5 кг, при налични 8 кг. Също перем на кратките програми 45 минути до час. Не мога да разбера 3-4 часа пране - вероятно товарещо това и онова.
В този унгарски сайт https://www.arukereso.hu/mosogep-c31...08/#velemenyek има доста коментари за L6FBG48S. Използвайте
някакъв преводач.
Прочетете и пълните условия на гаранцията от 5 години. При проблем в какви срокове се отремонтира и т.н.
-
До колкото съм запознат, щаденето на лагерите става с по-ниски обороти при центрофуга!
Отправлено с моего LG-H990 через Tapatalk
-
Щаденето на лагери става главно с пълна пералня.Колкото и да си гласи дрехите преди центрофуга, не може и се дебалансира барабана, а от това идва натоварването на лагерите.Не се хвърляйте към перални с голям кяпацитет ако перете малко.Барабаните са по-големи и това главно е търговски трик.
-
Цитат:
VLADO 66
Щаденето на лагери става главно с пълна пералня.Колкото и да си гласи дрехите преди центрофуга, не може и се дебалансира барабана, а от това идва натоварването на лагерите.Не се хвърляйте към перални с голям кяпацитет ако перете малко.Барабаните са по-големи и това главно е търговски трик.
Напълно съм съгласен и даже заглеждам и един модел който го дават за 7 кг. пране и 1200 оборота AEG L6FBI27W Но ми се вижда по стар модел и с по малко екстри :) та му се чудя нещо.
Цитат:
До колкото съм запознат, щаденето на лагерите става с по-ниски обороти при центрофуга!
Никъде не намерих информация дали може да се регулират ръчно оборотите на центрофугата за посочените перални AEG.А мисля ,че някой модели/марки го предлагат като опция.Аз лично го намирам за екстра
-
При Самсунга на брата има опция да показва моментните обороти на пералнята. Те зависят от това колко балансирано е прането. При зададени 1200 стигна до 850-900.
-
Цитат:
chany
Отправлено с моего LG-H990 через Tapatalk
Оборотите не са проблем.
Аксиално,радиално натоварване,разстояние между лагери,размери на лагери и задължително качество на семеринг.
Естествено,че има и други важни дреболии.
Силтал е една от любимите ми италианки,там има един пластмасов пръстен много важен.
Външно лагерно тяло и смешните 203 и 204 лагери издържат над 20 години.
-
Цитат:
brotzki
Още веднъж благодаря :thumbsup: Прочетох отзивите със помощта на Google преводач :-memnon голям смях падна.Общо взето само похвали от потребители,който са ползвали машината малко време :)
Има и две три оплаквания и аз се спрях на едно от тях:
Цитат:
Недостатъци:-Температурата не може да бъде зададена за всяка програма.
Аз на моята пералня в момента мога да задавам градуси ,без значение от програмата и времето на пране.Може да пере и без центрофуга на края.
Вярно ли тази AEG сама си определя градусите спрямо програмата :confused:
Май трябва да се разучава по обстойно :cool:
Всъщност може :BigGrin ето едно видео на което се вижда ,че може да се сменят градусите и на колко оборота да е центрофугата
https://www.youtube.com/watch?v=H9SfU46GZEU
Май доста въпросителни паднаха :)
-
Само не ми е ясно защо постоянно искате да бъзикате обороти и температура?
Всичко е измислено,различни материи на точната температура за тях.
-
Viking72, тук не мога да се съглася с теб!
Тъканите и състоянието им преди пране няма как да се предвиди точно от производителя на уреда.
Вероятно се задават някакви стандартни параметри за някоя "бяла" държава.
В Булгаристан никой не знае какъв е състава на тъканите, както и на храните де.
Така, че това си е един вид "фина калибровка" на режима на пране.
Едно време при касетните декове и касетофони имаше подобни калибриращи системи за конкретната лента. Иначе машините се настройваха от производителя на базата на еталонна лента за всеки тип Normal, CrO2, Metal... Но стандартите бяха минимум два - Philips и Nakamichi.
-
Цитат:
Viking72
Само не ми е ясно защо постоянно искате да бъзикате обороти и температура?
Всичко е измислено,различни материи на точната температура за тях.
Защото всички тия маркетингови щуротии за програми щадящи тъкани ,против събиране и там още какво ли не са пълни глупости
Защото качеството на дрехите продавани в България е супер зле.И когато пералнята реши,че трябва да пере на 60 градуса после някои дрехи от XL стават S.
Защото някои дрехи наистина е по добре да се перат на 40 вместо на 60 градуса,както е решил някой специалист :)
-
Какво перете на 60° С,освен памук?
Как пералнята ще реши на колко градуса да пере?
-
На 60 се пере едиствено спално бельо за да се изтрепят акарите.Препаратите за пране вече са достатъчно усъвършенствани и агресивни за да се пере на толкова висока температура
-
Гена,повечето програми вече са фиксирани на температури,това не са старите перални с отделен терморегулатор.
-
Цитат:
Viking72
Как пералнята ще реши на колко градуса да пере?
Гледам намерил си отговора :)
Цитат:
Гена,повечето програми вече са фиксирани на температури,това не са старите перални с отделен терморегулатор.