-
Отговор: Перални / FAQ на първа страница - избор, обсъждане, мнения
Последните две са китайски марки. Вземете тази с по-дълга гаранция. Уърлпул и Хайнер мисля че имат 5 или 6 годишна такава, но ако се купят от бг магазин. Удължените гаранции на повечето марки не важат за стоки, закупени от емаг.
На ваше място бих добавил около 150-200 лв за Бош или в крайна сметка някой Самсунг ( които се намират на подобни цени).
В едно от технотата току що видях Бош 8кг, с 5 годишна гаранция за 699 лв...
-
Виждам че бюджета е нисък, обаче всичките тези я изкарат 5 години я не. Според мен гледай втора употреба Мийле или Бош за тези пари.
-
Втора употреба няма да купувам. И защо 600 лв да е нисък бюджет? Whirlpool няма да е, въпреки 6те години гаранция. Новите са с 10см по дълбоки а нямам толкова място. Най изгодно като клас, програми, размер е candy. А минусът е само 2те години гаранция
Sent from my RMX3521 using Tapatalk
-
Взимай кандито тогава, щом си ограничен. Самсунг са 55 см дълбоки и са в пъти по-добри от тези пръчки на Канди, но ти си знаеш.
-
Цитат:
Първоначално публикувано от
grid
Втора употреба няма да купувам. И защо 600 лв да е нисък бюджет? Whirlpool няма да е, въпреки 6те години гаранция. Новите са с 10см по дълбоки а нямам толкова място. Най изгодно като клас, програми, размер е candy. А минусът е само 2те години гаранция
Аз бих взел някое Беко - 7 кг, 1200 оборота за този бюджет. Китайски перални и техника като цяло - по-добре не.
-
Цитат:
gurcayy
Взимай кандито тогава, щом си ограничен. Самсунг са 55 см дълбоки и са в пъти по-добри от тези пръчки на Канди, но ти си знаеш.
Като например коя на самсунг? Всичките им са около60 см дълбоки, а нямам толкова място. Клас Д в най добрия случай. Цена 100-200 лв над кандито. Имам прахосмукачка на самсунг и там едни недомислици с маркуча, които непрекъснато се огъва. Плюс отвратителните им накрайници
Цитат:
bajotierra
Аз бих взел някое Беко - 7 кг, 1200 оборота за този бюджет. Китайски перални и техника като цяло - по-добре не.
За съжаление са клас Д. От А++ на Д е голям даунгрейд
-
Тези енергийни етикети са като повишаването на средната заплата в БГ - прах в очите на слепите!
Гледай да е с по-голяма пълна гаранция от производител/ вносител!
За този бюджет - beko!
Защо - прочети поне 5 страници назад в темата.
-
Цитат:
grid
За съжаление са клас Д. От А++ на Д е голям даунгрейд
Има ново маркиране от миналата година, досегашните А,А+, А++ минават в категория D, C. Най-вероятно едната е според новите класове, а другата по старите. По новата система няма А+. Има интернет информирайте се, не е трудно.
-
Цитат:
grid
Втора употреба няма да купувам. И защо 600 лв да е нисък бюджет? ...
Защото цените на пералните машини вече започват от 800 лева. Втората употреба е глупост, разбира се и е несериозно да се коментира изобщо. При положение, че има уреди за пране на дрехи по 400 лева, с 2 години гаранция, защо трябва да се плащат 600? Не виждам никаква логика.
-
Цитат:
dodo_pv
Защото цените на пералните машини вече започват от 800 лева. Втората употреба е глупост, разбира се и е несериозно да се коментира изобщо. При положение, че има уреди за пране на дрехи по 400 лева, с 2 години гаранция, защо трябва да се плащат 600? Не виждам никаква логика.
Втора употреба има смисъл, ако обзавеждаш апартамент за даване под наем. За лично ползване трябва да е някой безкрайно успешен модел, който познавам и искам да имам точно същия.
-
То има по-евтини уреди за пране (ултразвуковите измишльотини).
Ама дали за 2 години гаранция няма да ти скапе дрехи за 800+ или да ти потроши безценни нерви с повреди и разправии не е много ясно.
Сметката е много проста - миналата година примерно една пералня от началото на средния клас 6-7кг/ 1000-1200об./мин. беше около 600лв.
Според "статистиката", инфлацията е 17, реално - 50%. Сами си пресметнете колко струва такъв уред в момента.
Марки не коментирам, защото един Господ знае коя фирма от обратната страна на глобуса е купила "бранда". Или дали не се сглобяват на ишлеме в някое място, което го няма даже на най-подробните географски карти.
-
Пералнята нова изкарва 7-8 години с нашите варовити води. Втора употреба на мен ми се скапа за година... Явно е имало за какво да и намажат ските оттатък.
-
Втора употреба БОШ/Сиеменс е в пъти по-добре от нов Индезит/Канди.
-
Аз настоявам за превъзходство на LG и AEG. Bosch по-добре нищо. Siemens e премиум клас и ползват по-качествени материали..
-
Цитат:
slip in
Втора употреба БОШ/Сиеменс е в пъти по-добре от нов Индезит/Канди.
Колко втора употреба? На 2, 5, 10 години? Дали се уточняват тия неща.