-
Отговор: Перални / FAQ на първа страница - избор, обсъждане, мнения
Относно 8кг не съм се хванал за тях. Пералнята ще стои в мокро помещение и проблем може да има като я вкарвам през вратата, защото касата е 586мм. Щях да питам дали е възможно да сваля вратичката(люка), за да спестя 3-4 см, иначе трябва да свалям касата на вратата, което ми се струва тежка операция, но не и невъзможна. Така че, този модел, който съм пуснал беше илюстративен.
Ако имаш препоръка, макар и за по-скъп модел, поне дай такава. От четенето до момента, се убедих, че по-скъпо не значи непременно по-надеждно.
Sent from my M2012K11AC using Tapatalk
-
Търси някоя плитка за да мине през вратата странично. Вярно е, че по-скъпо не гарантира, че е по-надеждно, но в общия случай по-евтиното е по-зле. Важно е само да не е сбъркан модел (скъп, но чуплив) или надута цена поради лаком търговец.
В кухната не може ли да я сместиш някъде близо до канала?
-
На нашите взехме 6-та серия Бош 9кг/1400об. преди около половин година... Към 1050лв беше с 5г гаранция. Засега си заслужава всеки лев, като изключим прекалено дългите програми по 3-4 часа и не на всяка програма може да сложиш SpeedVario. Вероятно в по-ниския клас това е още по-орязано, по-добре виж ръководството коя пералка какви програми има ако не ти се чака с часове... С малки деца понякога се пускат и по 2 перални на ден и това си е неудобство с тези дълги програми.
-
Цитат:
Първоначално публикувано от
i486
За техника, която ще се ползва постоянно следващите 8-10+ години...
Аз също искам такава техника, обаче настоящата реалност е макс 5 години със съвременните боклуци по магазините. И то ако я пазиш и галиш.
-
Цитат:
Gena_bs
Аз също искам такава техника, обаче настоящата реалност е макс 5 години със съвременните боклуци по магазините. И то ако я пазиш и галиш.
Мисля че го коментирахме въпроса (и твърдението ти). Не е добре да слушаш и повтаряш каквото чуеш от тоя и оня. Знам колко народ припява някакви твърдения от типа "в Китай всичко се прави в един и същи завод" и подобни непоклатими мисли.
-
Ти да не би да работиш във фирмен сервиз за бяла техника от 8-10 години, че пишеш такива срокове?
Вчера имаше тема за Горение, която още с разопаковането е с повреда. Явно ти е убягнала.
Максималната удължена гаранция за БГ е 5 години. Изключвам Miele за над 1800-2000лв. За тези цени на всяка петилетка ще си купувам нов уред.
Как ще коментираш тези факти?
-
Сигурно си чувал, че ВСИЧКИ коли произведени след 2000г не стават за нищо? Нали така? Така разправяха разбирачите и най-вече тия като теб, които преразказват какво са чули. Мина време и границата се премести на 2004-2005. После по-нагоре. Така е и с уредите - чупят се на другия ден, но бая хора вадят късмет и някак точно техните се крепят.
-
Колкото до съвременните перални. То е изискване на Европейската комисия. Преди ако си прал 6-7 кг. с 150 л. вода, сега трябва да го правиш с 50 л. Това отнема повече време с въртене и блъскане в една и съща вода. Няма вече безкрайно източване и пълнене (и загряване) на вода. Даже всички перални трябва да имат програмата Eco 40-60, която е 3:25ч.
Доста хора си сменят старите дървени врати с нови пластмасови. И ширината им се стеснява с 10-15 см. После идва проблема с вкарване и изкарване на мебели и уреди. Който е направил тая глупост да си взема пералня с горно зареждане, а не да измисля разни фокуси с разглобяване и т.н.
-
Цитат:
emil vasilev
Който е направил тая глупост да си взема пералня с горно зареждане, а не да измисля разни фокуси с разглобяване и т.н.
Чак пък фокуси:). На повечето пантата на люка се държи с два три винта към пералнята.
-
Цитат:
emil vasilev
Доста хора си сменят старите дървени врати с нови пластмасови. И ширината им се стеснява с 10-15 см. После идва проблема с вкарване и изкарване на мебели и уреди. Който е направил тая глупост да си взема пералня с горно зареждане, а не да измисля разни фокуси с разглобяване и т.н.
Не мисля, че е с горно зареждане - нали точно затова иска да махне капака за да се стесни/скъси. А за вратите грешката идва, когато някой се изхитри да слага ПВЦ в/у дървената каса за по-лесно. Ясно, че стандарт 60см не са го чували, а "майсторите" от всякакви фирми пък съвсем. Гледа да отбие номера максимално бързо с оптимистички приказки "и така става". После оправяйте се.
-
Цитат:
i486
Не мисля, че е с горно зареждане - нали точно затова иска да махне капака за да се стесни/скъси. А за вратите грешката идва, когато някой се изхитри да слага ПВЦ в/у дървената каса за по-лесно. Ясно, че стандарт 60см не са го чували, а "майсторите" от всякакви фирми пък съвсем. Гледа да отбие номера максимално бързо с оптимистички приказки "и така става". После оправяйте се.
Имах предвид че пералните с горно зареждане са широки 40 см. и няма да имат проблеми с тесни врати.
-
За мое разочарование, Горение също се правят в Китай
-
Китайците от Hisense купиха Gorenje и Candy през 2018.
-
Последните перални Gorenje произведени в Словения са от 2018 година... Братовчеда ми ползва среден клас такава 4 години вече,засега няма оплаквания,освен че понякога "мисли" повече преди центрофуга...
Изпратено от моят RMX3472 с помощта на Tapatalk
-
7-10 години ги проектират да изкарват повечето уреди. За тези цени толкоз. Ако искате нещо по-качествено и дълготрайно Мийле и високия клас на Бош. Тоест от 1800лв нагоре. Тях ги проектират за 20 години експлоатация. Или някакви комерсиални уреди дето са по 5000лв парчето.