Отговор: Помощ за избор на пералня до 700 лв.
В този ценови клас се гледа предимно гаранцията.От доста отдавна пералните контролират водата според количеството пране и имат кратки програми.Уважавам иновативните решения/инвертор/ но безплоблемната му работа е свързана с някои условия.За тези пари ти препоръчвам това GORENJE WA-6129 :: Перални машини :: Перални машини :: Едра техника :: Technomarket Bulgaria
Отговор: Перални / FAQ на първа страница - избор, обсъждане, мнения
Здравейте, 30 годишната Перла 05 на майка ми издаде багажа и сега трябва да и взема някаква бюджетна пералня, която ще се пуска веднъж седмично. Коя бихте препоръчали?
Пералня Crown ALBA AL 400T - Търговска верига "Зора"
NEO WM-ES600 :: Перални машини :: Перални машини :: Едра техника :: Technomarket Bulgaria
Щом е бюджетна-гледай да има повечко гаранция и купувай.Марките в случая не играят.
Виж някое BEKO в този ценови клас - поне те си ги произвеждат!
Цитат:
Първоначално публикувано от
root666
За тия пари Миеле 2-ра употреба 8-ма или 9та серия е най-удачния вариант.В момента чакам в една фирма да докарат да грабна 2 броя за едно перално стопанство.
Искам да си избера AEG. В повечето сайтове не пише цялата информация относно моделите и повечето изглеждат направо еднакви. Интересува ме, дали някой може да разчете цифрите на модела.
Примерно AEG L76479FL. FL значи, че се зарежда отпред - front нещо си. Третата цифра (4) показва, че е с 1400 оборота. Ако беше AEG L76279FL щеше да е с 1200 оборота.
Повечето перални на цени до 800 лева са 7-ма сериям което е първата цифра.
Пералня 7кг - AEG L76479FL :: ТЕХНОХИТ – Бяла техника, черна техника, уреди за вграждане, уреди с нарушен търговски вид (транспортни дефекти)
Пералня 7кг - AEG L76475FL :: ТЕХНОХИТ – Бяла техника, черна техника, уреди за вграждане, уреди с нарушен търговски вид (транспортни дефекти)
На тези двата модела, разликата е последната цифра. Системата на Мечо Пух "Колкото повече, толкова повече", май не важи много. По описание едната има инверторен мотор и което е странното, това е тази с по-малката цифра, но пък има и разлика в класът на ефективност при центрофугата.
Ще ми свърши работа и някой сайт, който да има описание на моделите и да мога да ги сравня. Повечето модели, които се продават в България, ги няма в сайта на производителя aeg.com и aeg-home.com.
Благодаря предварително.
Избор на нова пералня... заменям добрата стара мама Бошка
Колеги ще взимам в най-скоро време нова пералня заради издъхналия 20год титан Бош. Та съм се спрял на четери модела:
WHIRLPOOL AWO/C-81200 :: Перални машини :: Перални машини :: Едра техника :: Technomarket Bulgaria
ELECTROLUX EWF-106510W :: Перални машини :: Перални машини :: Едра техника :: Technomarket Bulgaria
GORENJE WA-6129 :: Перални машини :: Перални машини :: Едра техника :: Technomarket Bulgaria
ELECTROLUX EWP-1274TDW :: Перални машини :: Перални машини :: Едра техника :: Technomarket Bulgaria
интересува ме главно да не е месомелачка като старата мама-Бошка, да пере качествено и сервизното и обслужване да е лесно. Не ме интересуват енерго-спестяващи и подобни качества...
ps. Ako имате и по добри предложения в тоя ценови диапазон моля отворен съм към обосновани съвети.
Здравейте, един приятел ще се мести в нов апартамент и мисли да купи пералня. Не знам дали ще се жени в скоро време, но със сигурност му трябва добра пералня, дето да издържи доста време и няма луксозни дрехи, които да пере. Имам Electrolux EWF 127440W полски модел и съм много доволен, че го избрах и то благодарение на вас. Втора година го ползваме и нямаме никакви оплаквания до този момент. Иска ми се сега да купя нещо на Bosch-Siemens, само че не знам кои са полските модели и кои си заслужават
BOSCH WAB 24260 BY BOSCH WAB 24260 BY
BOSCH WAB 20260 BY BOSCH WAB 20260 BY
BOSCH WAE 24465 BY BOSCH WAE 24465 BY
SIEMENS WM 10 E 365 BY SIEMENS WM 10 E 365 BY
SIEMENS WM 12 E 365 BY SIEMENS WM 12 E 365 BY
Bosch WAE 24365 BY Перална машина Maxx 7 VarioPerfect WAE24365BY
WM12Q461BY - тази е от по-новата серия
Отговор: Избор на нова пералня... заменям добрата стара мама Бошка
Цитат:
Първоначално публикувано от
Stefan Troplev
Здравейте, един приятел ще се мести в нов апартамент и мисли да купи пералня. Не знам дали ще се жени в скоро време, но със сигурност му трябва добра пералня, дето да издържи доста време и няма луксозни дрехи, които да пере. Имам Electrolux EWF 127440W полски модел и съм много доволен, че го избрах и то благодарение на вас. Втора година го ползваме и нямаме никакви оплаквания до този момент. Иска ми се сега да купя нещо на Bosch-Siemens, само че не знам кои са полските модели и кои си заслужават
BOSCH WAB 24260 BY
BOSCH WAB 24260 BY
BOSCH WAB 20260 BY
BOSCH WAB 20260 BY
BOSCH WAE 24465 BY
BOSCH WAE 24465 BY
SIEMENS WM 10 E 365 BY
SIEMENS WM 10 E 365 BY
SIEMENS WM 12 E 365 BY
SIEMENS WM 12 E 365 BY
Bosch WAE 24365 BY
Перална машина Maxx 7 VarioPerfect WAE24365BY WM12Q461BY - тази е от по-новата серия
1. не знам
2. не знам
3. Полша
4. Полша
5. Ако се ръководим по номерацията на предния модел и този трябва да е полски :-)
6. Полша
Принципно нямам добро мнение за уредите произведени в Полша :-)
След нова обиколка из магазините и ровене в нета реших да заложа на марката Беко та се колебаем м/у две:
http://www.technopolis.bg/b2c/detail...BEKO-WMB-71443
http://www.technopolis.bg/b2c/detail...O-WMB-81242-LM
Интересува ме ако някой е в час с въпросните модели да ми каже коя е по-надеждната. Порових се и гледам 71443 се продава в немския амазон докато 81242 въобще го няма като модел. може ли по това да се съди че е правен за нашите си трето-разрядни страни и качеството му да е по-ниско в сравнение със 7-дем килограмовия модел... иначе гледам че пък 81242 има защита от преливане докато другия не... въобще двоумя се. Ако може някой да помогне и да опрости избора, че вече две седмици обикаляме като мухи из магазините.
Здравейте, спрял съм се на втора употреба пералня - миеле ->
И проблема е там, че съм от Пловдив (град) и ако може някой да ми каже магазини или складове където се продават запазени миеле перални?
Благодаря предварително. :)
Това Достъпен лукс на първо четене.Ако не ти харесват-захабени копчета,издраскан корпус и барабан захабено чекмедже,ръжда в долната част на корпуса или пребоядисвана не купувай а изчакаю нова доставка с по-голям избор.Това е като купуването на кола втора ръка
Аз съм определено за БОШ!Това,че е турска да не те притеснява,завода на Сименс-Бош в Турция е супер модерно съоръжение,ако не ме лъже паметта ,най големия в Европа!Качеството е на ниво,контрола -железен!Аз по бих се притеснявал,ако даден електроуред е събиран в Испания,Португалия,Румъния......Надявам се разбираш за какво иде реч!Това е личното ми мнение и с него не бих искал да ангажирам никого!