Re:Перални / FAQ - избор, обсъждане, мнения
Здравейте и аз да попитам за избор между два модела пералня със сушилня:
CANDY EVOW 4653D
SIEMENS IQ300 Модел WD12D420
Клоня повече към CANDY, не защото е по-евтина, а заради по-големия си капацитет и повечето функции.
Вие към какво бихте ме насочили.
Знам, че е по-добре да е само пералня, но до мен има едно човече от женски пол с твърда но хубава :) главица, което тропна с крак и каза със сушилня ще е и аз изпълнявам безропотно, за да си гледам на спокойствие европейското. Така, че моля ви помагайте, че идва европейското а без пералня няма да ме оставят на спокойствие :)
Първата ще ти пере и суши само до 2.5кг.,а втората до 5кг.Освен това ще ти останат малко пари за бира по време на мачовете.Това е лаишко изказване по дадените параметри.Дано се включат специалисти с опит в прането и сушенето.За мачове има много специалисти.
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1339061332[/time]_________________________________________________
Има вероятност сушилнята да ти прецаква дрехите и да гледаш европейското през крив макарон.Помисли за два отделни уреда,ако имащ място.
Здравейте,
Моля за спешен съвет относно избор на пералня до 1000лв. Изискванията са най-вече към вместимостта - поне 7 кг, а също така да е бяла. Желателно е да бъде по-безшумна.
Благодаря на всички отзовали се!
Цитат:
Първоначално публикувано от pgg
Здравейте и аз да попитам за избор между два модела пералня със сушилня:
CANDY EVOW 4653D SIEMENS IQ300 Модел WD12D420
Клоня повече към CANDY, не защото е по-евтина, а заради по-големия си капацитет и повечето функции.
Вие към какво бихте ме насочили.
Знам, че е по-добре да е само пералня, но до мен има едно човече от женски пол с твърда но хубава :) главица, което тропна с крак и каза със сушилня ще е и аз изпълнявам безропотно, за да си гледам на спокойствие европейското. Така, че моля ви помагайте, че идва европейското а без пералня няма да ме оставят на спокойствие :)
Твърдо съм за отделни уреди и коя колко уж ще суши си е на обратно (по параметри). Проблемите са в паричките и мястото, но знам за доста хора дето или имат проблеми с комбинираните или са недоволни от сушенето им и не го ползват.
Дозиране на прах за пране и омекотител за вода?
Здравейте,
Отскоро имам перална машина с автоматично дозиране на вода. Тъй като аз не знам колко вода ще използва, как мога да изчисля колко прах за пране и съответно омекотител за вода да използвам?
Благодаря!
Re:Дозиране на прах за пране и омекотител за вода?
Ами то на мерителната чашка си пише колко, на праха също. Какво значение има колко е водата :)
Кво пък е това омекотител за вода :-memnon
На хубавия прах такива булвочи не му трябват, пък и на 30 градуса котлен камък няма как да се отдели ама...
Re:Дозиране на прах за пране и омекотител за вода?
За котленият камък зависи къде живееш, а за температурата на водата 40 градуса е добре, защото на по -ниска температура бялото и бельото може и да не се изперат както трябва.
Аз лично пера с гел Ариел класик и с него съм най -доволен.Геловете и праховете с омекотител правят дрехите да смърдят ужасно когато се изпотиш ...
Гледай праха/гела за пране на кутията пише за мека/твърда и средно твърда вода колко препарат се слага за различните видове дрехи и различната степен на замърсяване.
Лятото може и с прах да се пере, но зимата гела е незаменим... праха според мен не се разтваря напълно от студената вода която го отмива и "занася" в барабана на пералнята, а дори и при зададена температура 50-60 градуса праха не е така ефективен както гела и капсулите за пране, особено зимата ...
Цитат:
Първоначално публикувано от glowndark
На хубавия прах такива булвочи не му трябват, пък и на 30 градуса котлен камък няма как да се отдели ама...
За първото съм съгласен, но за второто ... Нагревателят има 2 положения - включен и изключен. Няма леко включен. Ако ти е варовита водата, ВИНАГИ се отлага котлен камък по нагревателя, ако той се включва. Не говорим за количество, говорим за отделяне по принцип. А иначе всички препарати за разтваряне на варовика са си безсмислени - да точат портфейлите на домакините.
Здравейте колеги!Преди няколко дни си взех MIELE W 1909 WPS,но няма ръководство на БГ.Ако някой има,нека да удари едно рамо.Благодаря предварително!
Цитат:
Първоначално публикувано от GMA
Здравейте колеги!Преди няколко дни си взех MIELE W 1909 WPS,но няма ръководство на БГ.Ако някой има,нека да удари едно рамо.Благодаря предварително!
Ръководство за употреба може да изтеглиш от следните линкове
http://www.instrukcii.info/joo/index.php
http://bg.diplodocs.com/
http://safemanuals.com/
http://www.usersmanualguide.com/
или от официалната страница на производителя
Здравейте, проблемът е следният: търси се немска пералня (сименс, бош), височък клас (до 1500 лв все пак) с ширина до 585 мм. Ако някой е запознат в детайли ще се радвам да драсне. Дефакто се търси пералня с 1 см по-тясна от възприетото като стандарт.
Re:Перални / FAQ на първа страница - избор, обсъждане, мнения
Здравейте!!Спешно трябва да купя пералня, тъй като стария BOsch сдаде багажа!!! Бюджета е малко ограничен до към 650 лв !!! Харесах си един модел :
http://www.technomarket.bg/products/...ch-waa-20262by
но също така ми препоръчаха и Elektrolux....
моля за мнение относно двата производителя или ми препоръчайте друг производител???
Моля за мнение за пералня AEG L 60260FL.
Или отново Горение.....в ценови клас 700 лв.? :undecided:
Преди месец и половина купих такъв АЕГ.Засега е прано само 4-5 пъти , и да чукна на дърво -няма проблеми.В сравнение със старата Перла 05 е доста по-тиха, изпира добре, и при центрофугиране е стабилна, но все още е доста нова , за да си правя някакви генерални изводи. Аз лично съм доволен и мога да я препоръчам.
Здравейте! Купих това нещо: http://www.technopolis.bg/b2c/detail...AEG-L-98690-FL Много му се зарадвах, но не би... Има явно някакъв проблем с програматора. Примерно на една къса програма - 20 мин. пере около 25-26 мин. На 10-тата мин. увисва и не мърда от нея около 5 мин. После времето си продължава без видимо увисване, но дава край на цикъла на 4-5 мин. преди да свърши според изписаното. По време на увисването почва да си коригира и часа на приключване, т.е. увеличава се. Снощи го направи същото и на друга програма. Мисля, че увисва във фаза изплакване. Ясно е, че ще идва техник, но да питам какво мога да очаквам. Отстранява ли се този проблем лесно, в домашни условия и т.н. Кофти късмет извадих с тази скъпа пералня...