въпроса ми е ще може ли печка с керамичен плот да работи зимата на терасата при -10градуса.благодаря предварително.лек ден
въпроса ми е ще може ли печка с керамичен плот да работи зимата на терасата при -10градуса.благодаря предварително.лек ден
Разбира се.Мойта е на терасата и си работи с пълна пара.Производителя може би препоръчва някакви работни температури,но ако не ти замръзнат копчалъците , за самия нагревател няма проблем.
нагревателят на печката ще работи при -10 ама при нагряването от -10 до100гр ще издържи ли керамичния плот на разширението. колега зимата прибираш ли печката или си готвиш на терасата ако е така значи мога да ти се доверя.смело ще скоча на един керамичен плот викат че е по икономичен от газта.лек ден
Печката е на терасата от 8 години.Терасата е неостъклена.Изложение Запад.Никакъв проблем.Говорим за керамичен плот с обикновенни нагреватели.Сега гледам някакви нови-индукционни - за тях не знам.
На керамиката нищо иняма ако се загрее от -10 градуса до 500. Котолоните се загряват някъде до около 550 градуса и дали ще е от -10 или 20 няма никакво значение. Няма да се счупят. Индукционните котлони се загряват единствено от нагрятия съд, така че при тях може само електрониката да се ошашка в началото.