препоръки за пералня втора употреба
  ще закупувам такава някоя от следните марки: MIELE, AEG, BOSCH, SIEMENS, ELECTROLUX втора употреба. Има модели и от 2009г. там където съм гледал. Хората дават и една година гаранция. Цените ме устроиват.Нямам възможност в момента да отделя сума накуп за нова, пък и също така не ми се обвързва с лизинг, и ми остава този вариант. Притеснявам се само, ако взема Миеле, тъй като ги водят за най-добри дали евентуалното им сервизиране е много скъпо? Ще ми се пералнята да е немска с механичен програматор, предно зареждане, обаче как да разбера къде е произведена?

Като си набележа определени модели ще питам по-конкретно. Иначе бих се радвал да чуя и Вашето мнение какво да гледам при покупката и т.н.
Благодаря.
     Re:препоръки за пералня втора употреба
  Аз преди 6 години взех втора употреба Сименс с механичен програматор и тежи поне 100 кг :))) Не ми се разделя с нея - работи си перфектно.
Не бях я отварял до скоро, но протече помпата за източване. Намерих магазинче до Женския пазар, където имаше и помпи и самото уплътнение, което ми трябваше - смених го и пак си пере пущината :) Помпите бяха по 30-40 лв, може би китайски и предпочетох да запазя оригиналната - с ново уплътнение и смазване не се чува...
Чудя се каква профилактика би могло да и се направи...
   В крайна сметка вчера и аз се сдобих с пералня втора употреба Miele Novotronic W918. Пусках вече две перални и съм доволен всичко ми изглежда наред. Центрофугата има обороти до 1600, но аз я пусках само на 1000 и няма мърдане (все пак е към 110 кг. :) къде ще ходи). С две думи доволен съм има си дисплей, които показва оставащо време, светещи копчета и въобще всичко изглежда много стабилно и изработено от качествени материали. Някои да сподели инфо за самия модел добър ли е, повече технически характеристики, като модел коя година е произведен, мисля че е клас АА+ (това много ли е зле в смисъл достатъчно икономична ли е?)
  Miele Novotronic W918 - модела е от 2008година.
   Цитат:

Първоначално публикувано от hristoslav2  
 Miele Novotronic W918 - модела е от 2008година.

напълно ли си сигурен понеже аз си мислех, че е модел поне на 5-6 години, пък и нещо такова ми споменаха там, откъдето я купувах. Иначе е много запазена та знам ли? Къде мога да проверя по нея със сигурност за модела. Аз гледах по кутийката за прах и по други места, ама не успях да видя година на производство, а и не съм сигурен как точно ги пишат.
  Ако переш като мен всеки ден ще си доволен и от новите икономични перални! Но аз пробвах с Медея и 7 пъти ремонт за година и я разкарах! Сега пак съм с Миелето няма мърдане, няма чупене - неръждаема е и затова и казват Мерседес.И миялната ми е такава, но предвид ремонта на кухнята трябва да я заменя за по-тясна, ако някой се интересува да драсне
  при мен прането е до два пъти седмично. 
И все пак дали в действителност е от 2008г. модела някои има ли представа понеже по тези маркировки със стрелкичката не мога да се ориентирам?
Има на два детайла такива маркировки и май бяха различни. Мога да ги кажа точно как са маркировките, ако това ще помогне.
  tihogr,
Можеш да покажеш тези маркировки - предполагам, че все някой ще се ориентира за дата на производство.
Иначе, можеш да погледнеш тези линкове ( тук ,  тук  и  тук ). Става въпрос за 1991-1993 г. Това обаче не означава, че и твоята е този набор.
Всъщност, това е най-реномираната марка за тези уреди - годината на производство не трябва да те вълнува/притеснява!
Поздрав!
  Е как нямя да те вълнува годината на производство. Колкото и да са качествени пак си стареят и си имат определен ресурс. 
  Здравейте,
аз първо си купих, после питам :laugh:
Закупилите пералня втора употреба Miele Novotronic W918 дали са доволни все още? Честно казано едва след като попаднах на тази тема разбрах, че съм се сдобила с почти 20-годишен уред. Не съм се замисляла преди покупката, защото ми беше спешно. Всеки ден пускам пералня, а предишната Indesit се счупи след по-малко от 3г. употреба :2guns:. От Марти това ми е трета покупка през последните 2 г. и нямам оплаквания. В случая ме притеснява стъклото на капака, което е силно издрано на 2 места отвътре, като с много твърд камък или някакъв абразив, има и 2-3 много дълбоки резки в долната част като одрано с пирон. Не бях го забелязала вчера в сервиза и днес се обадих, жената отсреща ми обясни, че това се получавало от ципове, да опитам да изтрия сивкавите петна на издрасканото с Cif . [size=10pt]Пробвах, нямаше ефект.[/size] Не мога да си го представя как точно се случва циповете да драскат само на тези 2 места от по 3-5 см и все там? Съпругът ми ме успокоява, че това няма да пречи на употребата, но аз се притеснявам да не се пукне това стъкло по някое време, и най-вече че това не са следи от нормална употреба. :sad:. Майка ми почти от 30г. си ползва AEG-то и няма такива белези. Странно... Дали да настоявам да ми сменят стъклото или цялата пералня ? Още не съм я пускала, утре ще ми я свързват.
P.S. Приятел техник, с който се чух преди малко ме успокои, че стъклото си е О.К. И "..Че кой ти е казал, че това са следи от нормална употеба :), не можеш да си представиш какви неща перат хората в пералните..." 
  Добре дошла в форума !

В този магазин да не би да има повече от 1 брой такива перални ? :081: А и как е купена без да се огледа , тука става въпрос за втора употреба , а може би и за трета ? Но ако са склонни от магазина да ти сменят уреда или поне стъклото на люка , действай ! Макар и Миеле , все пак иде реч за 20 години употреба ! :taz