Резултати от 1 до 12 от общо 12

препоръки за пералня втора употреба

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2008
    Мнения
    133
    #1

    препоръки за пералня втора употреба

    ще закупувам такава някоя от следните марки: MIELE, AEG, BOSCH, SIEMENS, ELECTROLUX втора употреба. Има модели и от 2009г. там където съм гледал. Хората дават и една година гаранция. Цените ме устроиват.Нямам възможност в момента да отделя сума накуп за нова, пък и също така не ми се обвързва с лизинг, и ми остава този вариант. Притеснявам се само, ако взема Миеле, тъй като ги водят за най-добри дали евентуалното им сервизиране е много скъпо? Ще ми се пералнята да е немска с механичен програматор, предно зареждане, обаче как да разбера къде е произведена?

    Като си набележа определени модели ще питам по-конкретно. Иначе бих се радвал да чуя и Вашето мнение какво да гледам при покупката и т.н.
    Благодаря.

  2.  
     
  3. Member Аватара на shanto
    Тук е от
    Feb 2008
    Мнения
    621
    #2

    Re:препоръки за пералня втора употреба

    MIELE

  4. Member
    Тук е от
    Mar 2010
    Мнения
    170
    #3

    Re:препоръки за пералня втора употреба

    Аз преди 6 години взех втора употреба Сименс с механичен програматор и тежи поне 100 кг ) Не ми се разделя с нея - работи си перфектно.
    Не бях я отварял до скоро, но протече помпата за източване. Намерих магазинче до Женския пазар, където имаше и помпи и самото уплътнение, което ми трябваше - смених го и пак си пере пущината Помпите бяха по 30-40 лв, може би китайски и предпочетох да запазя оригиналната - с ново уплътнение и смазване не се чува...
    Чудя се каква профилактика би могло да и се направи...

  5. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2008
    Мнения
    133
    #4

    Re:препоръки за пералня втора употреба

    В крайна сметка вчера и аз се сдобих с пералня втора употреба Miele Novotronic W918. Пусках вече две перални и съм доволен всичко ми изглежда наред. Центрофугата има обороти до 1600, но аз я пусках само на 1000 и няма мърдане (все пак е към 110 кг. къде ще ходи). С две думи доволен съм има си дисплей, които показва оставащо време, светещи копчета и въобще всичко изглежда много стабилно и изработено от качествени материали. Някои да сподели инфо за самия модел добър ли е, повече технически характеристики, като модел коя година е произведен, мисля че е клас АА+ (това много ли е зле в смисъл достатъчно икономична ли е?)

  6. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна
    Мнения
    41,426
    #5

    Re:препоръки за пералня втора употреба

    Miele Novotronic W918 - модела е от 2008година.

  7. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2008
    Мнения
    133
    #6

    Re:препоръки за пералня втора употреба

    Цитат Първоначално публикувано от hristoslav2
    Miele Novotronic W918 - модела е от 2008година.
    напълно ли си сигурен понеже аз си мислех, че е модел поне на 5-6 години, пък и нещо такова ми споменаха там, откъдето я купувах. Иначе е много запазена та знам ли? Къде мога да проверя по нея със сигурност за модела. Аз гледах по кутийката за прах и по други места, ама не успях да видя година на производство, а и не съм сигурен как точно ги пишат.

  8.  
     
  9. mn
    mn е офлайн
    Novice
    Тук е от
    Nov 2010
    Мнения
    5
    #7

    Re:препоръки за пералня втора употреба

    Ако переш като мен всеки ден ще си доволен и от новите икономични перални! Но аз пробвах с Медея и 7 пъти ремонт за година и я разкарах! Сега пак съм с Миелето няма мърдане, няма чупене - неръждаема е и затова и казват Мерседес.И миялната ми е такава, но предвид ремонта на кухнята трябва да я заменя за по-тясна, ако някой се интересува да драсне

  10. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2008
    Мнения
    133
    #8

    Re:препоръки за пералня втора употреба

    при мен прането е до два пъти седмично.
    И все пак дали в действителност е от 2008г. модела някои има ли представа понеже по тези маркировки със стрелкичката не мога да се ориентирам?
    Има на два детайла такива маркировки и май бяха различни. Мога да ги кажа точно как са маркировките, ако това ще помогне.

  11. Member
    Тук е от
    Jun 2008
    Мнения
    174
    #9

    Re:препоръки за пералня втора употреба

    tihogr,
    Можеш да покажеш тези маркировки - предполагам, че все някой ще се ориентира за дата на производство.
    Иначе, можеш да погледнеш тези линкове ( тук , тук и тук ). Става въпрос за 1991-1993 г. Това обаче не означава, че и твоята е този набор.
    Всъщност, това е най-реномираната марка за тези уреди - годината на производство не трябва да те вълнува/притеснява!
    Поздрав!

  12. Moderator
    Тук е от
    Nov 2001
    Мнения
    5,736
    #10

    Re:препоръки за пералня втора употреба

    Е как нямя да те вълнува годината на производство. Колкото и да са качествени пак си стареят и си имат определен ресурс.

  13. Novice
    Тук е от
    Jul 2011
    Мнения
    1
    #11

    Re:препоръки за пералня втора употреба

    Здравейте,
    аз първо си купих, после питам
    Закупилите пералня втора употреба Miele Novotronic W918 дали са доволни все още? Честно казано едва след като попаднах на тази тема разбрах, че съм се сдобила с почти 20-годишен уред. Не съм се замисляла преди покупката, защото ми беше спешно. Всеки ден пускам пералня, а предишната Indesit се счупи след по-малко от 3г. употреба . От Марти това ми е трета покупка през последните 2 г. и нямам оплаквания. В случая ме притеснява стъклото на капака, което е силно издрано на 2 места отвътре, като с много твърд камък или някакъв абразив, има и 2-3 много дълбоки резки в долната част като одрано с пирон. Не бях го забелязала вчера в сервиза и днес се обадих, жената отсреща ми обясни, че това се получавало от ципове, да опитам да изтрия сивкавите петна на издрасканото с Cif . [size=10pt]Пробвах, нямаше ефект.[/size] Не мога да си го представя как точно се случва циповете да драскат само на тези 2 места от по 3-5 см и все там? Съпругът ми ме успокоява, че това няма да пречи на употребата, но аз се притеснявам да не се пукне това стъкло по някое време, и най-вече че това не са следи от нормална употреба. . Майка ми почти от 30г. си ползва AEG-то и няма такива белези. Странно... Дали да настоявам да ми сменят стъклото или цялата пералня ? Още не съм я пускала, утре ще ми я свързват.
    P.S. Приятел техник, с който се чух преди малко ме успокои, че стъклото си е О.К. И "..Че кой ти е казал, че това са следи от нормална употеба , не можеш да си представиш какви неща перат хората в пералните..."

  14.  
     
  15. Banned
    Тук е от
    Aug 2009
    Мнения
    4,748
    #12

    Re:препоръки за пералня втора употреба

    Добре дошла в форума !

    В този магазин да не би да има повече от 1 брой такива перални ? А и как е купена без да се огледа , тука става въпрос за втора употреба , а може би и за трета ? Но ако са склонни от магазина да ти сменят уреда или поне стъклото на люка , действай ! Макар и Миеле , все пак иде реч за 20 години употреба !

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

  1. Инвертор нов или втора употреба за 40 m2
    От TI_GONISH във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 5
    Последно: 31-10-11, 14:08
  2. Дъно S.939 Втора употреба
    От vasko__2 във форум Купува
    Отговори: 0
    Последно: 25-08-11, 18:52
  3. Дилема - нов или втора употреба?
    От wizard2000bg във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 9
    Последно: 29-09-10, 23:55
  4. пералня втора употреба
    От smil във форум Бяла техника
    Отговори: 0
    Последно: 10-05-08, 17:15
  5. Пералня втора употреба Bosch, Miele, Siemens откъде ?
    От Jorka във форум Бяла техника
    Отговори: 2
    Последно: 05-06-07, 16:24

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе