Избор на Сушилня - КОНДЕНЗАЦИОНЕН тип
Здравейте отново:)
Предстои ми покупка на Сушилня, и отново се обръщам към вас. Естественно полсвах търсачката преди да постна тази тема, но повечето теми за сушилни са бая старички.
Спрял съм се на 3 вида сушилни, и се чудя коя да избера. Би било прекрасно ако някои помогне в избора.
HOTPOINT ARISTON AQCF 852 B U => 849lv
ELECTROLUX EDC 67550 W => 819lv
AEG T 58850 R => 1069лв
И някъде четох следното:
Също трябва да се гледа и при покупка дали модела има функция сушене по влажност или е само по време , като за предпочитане е да има и за влажност и сама да си изключи след като изсуши.
Та искам да попитам тези 3 модела имат ли ш крайна сметка "функция сушене по влажност"???
Re:Избор на Сушилня - КОНДЕНЗАЦИОНЕН тип
Взех в крайна сметка AEG-о:)
Това с времето е доста тъпо!
Имай предвид, че като сушилнята спре цикъла, не спира да превърта дрехите с цел да не се мачкат и степват.През това време свирука и досажда.Ако вкараш 4 дрипи и ги пуснеш "по време" ще ги изкараш на прах!Това за пръв път го чувам.Повечето машини са с датчик за влажността.Май и аз съм за AEG-то!
Вчера ми я докараха... естественно както всички уреди за источния пазар нямаше опътване на БГ:)
Нито на английски , немски или какъвто и да е нормален език освен руски.. но както и да е оправих се.
Първи впечатления за АЕГ-о
СТРАХОТНИ:)
пуснах една пералня, и после всичко в сушилнята на програма микс.
След 1.3 часа дрехите бяха сухи и дори нямаше нужда да се гладат...
Чудя се как съм живял до сега без това чудо...
И аз си зададох същия въпрос, когато купихме една сушилня Electrolux. Когато дойде сметката за тока, разбрах защо съм я пропуснл като екстра... :))
Да и мен сметкатата на тока ме изненада неприятно откакто работи сушилнята.Сигурен съм че и при теб ще е така.Все пак се успокоявам ,че кеф цена няма.
По мои сметки, цената на кефа излиза около 40-50 ст. за един цикъл. Стрували си за тия пари, да обличаш дрехи, осмърдяни на пушек? Иначе, поздравления към колегата за добрия избор.
Цитат:
Първоначално публикувано от Gena_bs
И аз си зададох същия въпрос, когато купихме една сушилня Electrolux. Когато дойде сметката за тока, разбрах защо съм я пропуснл като екстра... :))
Ползваме я само зимата и тя си участва в отоплението на апартамента. При този разход на цикъл, няма начин да нарастнат съществено сметките за тока (стига вие да не сте на друго отопление различно от електрическото)
Е, така става! :)
Мисълта ми беше, че много рязко се вдигна сметката за потребената ел. енергия след покупката.
Ами тя сушилнята си е чиста печка, естествено е да се вдига потреблението
Отговор: Избор на Сушилня - КОНДЕНЗАЦИОНЕН тип
Зада не пускам нова тема реших да пиша тук проблема е следния купих сушилня 2ръка Сименс екстра клас 44-18 обаче се появи проблем а тои е следния като пуснеш дрехите независимо на коя програма работи 10/15 мин. и изключва и неиска да тръгне повече
Цитат:
Първоначално публикувано от
fen./hitachi
Зада не пускам нова тема реших да пиша тук проблема е следния купих сушилня 2ръка Сименс екстра клас 44-18 обаче се появи проблем а тои е следния като пуснеш дрехите независимо на коя програма работи 10/15 мин. и изключва и неиска да тръгне повече
Смених тази сушилня за друга с самопочистваш се кондерзатор останах изумен когато видях че има компресорче с фреонец:
Уау, страшно ми помогнахте с тази тема. И аз съм на път да си купя сушилня, защото съседа от втория етаж прави барбекю на балкона и дрехите ми се усмърдяват на евтина "скара бира". А пък сметката за тока, ще му мисля като дойде.:thumbsup:
Голямо удобство е за зимния период сметката за ток според класъ на модела
Темата е стара. Сега всички сушилни са кондензационни. Актуалните в момента са с термопомпа. Ако сега се вземе такава с нагреватели е минавка отвсякъде и връщане към пещерите.