Преди малко си закупих Electrolux EWT-1010, довечера ще го монтирам и ще споделя впечатления :)
Преглед за печат
Преди малко си закупих Electrolux EWT-1010, довечера ще го монтирам и ще споделя впечатления :)
Мда прав си в случая .Прочетох доста повърхностно описаното :coolsmiley:Цитат:
Първоначално публикувано от badr
Стой далеч от новите модели на Gorenje :knuppel2:Цитат:
Първоначално публикувано от joui
Какво им е на Gorenje? Аз тъкмо се спрях на същия модел WA62101. Точно каквото искам - капацитет повече от стандартните 5 кг /вече не са ми достатъчни/; приличните 1000 оборота, енергиен клас А, прилична цена 539лв.; безшумни. Какво им е; какво не им е наред? И какво друго по-добро мога да намеря за такива пари и такъв обем* :undecided:
Моля, помогнете* :unk:
Gino какво имаш в предвид Горението,аз ползвам вече 2 месеца този модел http://www.gorenje.bg/3805?aid=6378 и засега съм доволен,вярно малко време е все още,но ще пиша ако имам някакви проблеми :)Цитат:
Първоначално публикувано от gino
Нищо страшно не се е случило с Горението.
Няма основания за паника
Най-накрая да се включа! Известно време нямах интернет.
Значи мога спокойно да си взема такава пералня? Сега съм с едно Канди на 13-14 г., ама вече сдава багажа. А Горението има ли някакви специфични дефекти, характерни за марката? Знае ли някой нещо по въпроса? И защо напоследък се оказва, че когато решиш да си купуваш нещо ново - независимо дали пералня, телефон, печка и др. - се оказва, че все има някой, пострадал от новите модели, който ти препоръчва да стоиш настрана от тях?! Уж нови технолигии, уж подобрения, а то..... :undecided:
...еднодневки. За толкова пари - толкова! :yahoo:Цитат:
И защо напоследък се оказва, че когато решиш да си купуваш нещо ново - независимо дали пералня, телефон, печка и др. - се оказва, че все има някой, пострадал от новите модели, който ти препоръчва да стоиш настрана от тях?! Уж нови технолигии, уж подобрения, а то.....
Понеже съм нова във форума - Здравейте на всички!
А сега моля за съвет... Твърдо съм за Gorenje. Всичко, което искам от гуру Bard, да ми каже също толкова твърдо за модела, който трябва да купя:)))) WA62101,WA1184,WA61101,WA62121...
Обърках се, докато четох:
"...Аз бих предпочел Whirlpool FL 5105/A"
"...Стой далеч от новите модели на Gorenje"
"...Нищо страшно не се е случило с Горението. Няма основания за паника"
"...а мойто горение е като водопад! И бучи много като изпомпва водата!" и т.н.
А уж за WA62101 пишат "Super silent".. Така че, приемам и други препоръки:))
"super silent" e серия на Ariston.Цитат:
Първоначално публикувано от rutalla
Имам преки наблюдения от съотношението продадени/дефектирали перални модели 62081 и 62121 .Не говори добре за тях.Затова ако ще е Gorenje,взимай 1184,984 или 583.Но бързай,защото остават малко местата,където могат да се намерят.А и водосъдържател INOX не е за изпускане. ;)
До момента нито дума за Candy. Имам наблюдения върху стари модели - бяха перфектни. Напоследък май обаче и те са си направили заводче в Китай - така ли е? И къде приблизително се вмества Candy в класацията?
Цитат:
Първоначално публикувано от badr
Ами при италиянските марки.Тя си е такава -- нискокачествена.
Особено моделите със сушилня.
Candy от осемдесет и някоя, корекомска - работи!
Лада 2105 от 83-84-а, корекомска - работи!
Не знам дали е от марката или качествения контрол, ама "италианска" си е унизително за споменатата пералня :coolsmiley:
CANDY-създават първата автоматична пералня,някога.През 80-те наистина е качество.Но сега?Има доста доволни,има и недоволни.Пазете се от модели CNE 89 T,CNE 109 T.Перални/сушилни-модели ALISE 83/103/133 CB.Но тях и без това вече почти ги няма на пазара.Другите са ОК. :033:Цитат:
Първоначално публикувано от echo
Ще съм благодарен ако споделите мнение. Ето и номинираните:
Electrolux EWF 810 - с отложен старт.
http://www.technopolis.bg/big_prod.p...&cat=60&f=3697
Gorenje WA 62081
http://www.technopolis.bg/big_prod.p...&cat=60&f=3669
Gorenje WA62101
http://www.kkelectronics.com/product...ct_id=09011176
Пералнята ще бъде инсталирана във вилна зона където енергото не се слави с добри резултати ~AC 190-200V, понякога може и по-малко, е сигурно може и повече. Как ли ще реагират описаните перални на това? Има ли по-подходящи от тях. Държа също да са енерго и водоикономични.