Отговор: Сушилни машини / FAQ - мнения, обсъждане
Добре де , а DEC68S AEG , не е ли по добра от същия ценови клас? Гледам , че е А+++. Аз затова към нея се насочих.
Sent from my Galaxy S6 using Tapatalk
Дал си бюджет 1200лв , 68s е 1400лв. Сушилня AEG T8DEC68S - Техмарт . Ако събиратате повечко пране (6-7кг) 49S е по удачния избор , също и СУШИЛНЯ AEG T 96699 IH | Сушилни | Домакински електроу
 .Зависи от нуждите ви.
Интересува ме живо каква сглобка са тези сушилни AEG? Ако някой знае, нека каже, моля
Koлeги, пoнeдeлниĸ тpябвa дa зaĸyпя пepaлня и cyшилня. Зaceгa ce ĸoлeбaя мeждy Cимeнc и AEГ и пo-ĸoнĸpeтнo cлeднитe мoдeли:
СУШИЛНЯ AEG T8DBE48S | Сушилни | Домакински електроур
и
СУШИЛНЯ SIEMENS WT 45H200BY | Сушилни | Домакински електроу
Почти бяx зaĸyпил пpoмoциятa нa Cимeнc, нo видяx, чe AEГ ca c 5г. гapaнция. Cъщo двeтe щe cтoят eднo въpxy дpyгo, тaĸa дocтa мoдeли пepaлни нa AEГ oтпaднaxa, зaщoтo ca пo ĸъcи c 5-10 caнтимeтpa. Baшeтo мнeниe ĸaĸвo e oтнocнo ĸитoвeтe? Зaдължитeлнo ли тpябвa дa зaĸyпя ĸит, ĸoйтo дa cтoи мeждy пepaлнятa и cyшилнятa. A oтнocнo мapĸитe ĸoe e зa пpeдпoчитaнe, aĸo зaĸyпя пepaлня и cyшилня cимeнc и им дoплaтя гapaнциятa дo 5г. ми идвaт eдни и cъщи пapи двaтa ypeдa, ĸaĸтo AEГ-тo. Oбщия бюджeт излизa 2200 лeвa.
Ако имате някакви по-добри препоръки в този бюджет, различен от горните марки ще се радвам да ги споделите.
В технополис ми казаха , че АЕГ е полско. А иначе аз се колебая между dec68s и dee48 s .Разликата е 200лв и 50вата в годишната консумация. Аз поне не разбрах за други разлики , ако някой знае , нека сподели. Просто не мога да преценя дали си струват тези 200лв.
В цвета и подредбата на предния панел, и допълнителните функции, разлика в консумацията-1,47 за 68S срещу 1,99 за 48S. Разлика има във времето за изпълнение на програмите.Трябва детайлно разглеждане на функциите и лична преценка .
Аз точно това детайлно проучване на функциите не мога да фо направя , защото никъде няма инфо. За 48s намерих pdf , който е дори е на български , но за другата , нищо не намирам. Днес трябва да бъде купена, понеже изтича промоцията , а аз още не съм решил.
Сега ще задам и един доста тъп въпрос , ама като не ми е ясно нещо , това е начина да го науча . Има ли нещо като ауто това АЕГ , в смисъл , да си мери влажността и т.н. и по този начин да оптимизира сушенето? От това което изчетох до сега , излиза ,че от всички програми се използва единствено тази за памучни тъкани , тъй като тя е единствената за 8кг, всички останали са или за 1 или за 3 кг. Та 1 кг са 1чифт дънки !?!?!
Колега, ти категорично си се спрял на АЕГ, никой нищо не казва за Сименса? И АЕГ и Сименс са полски, което ме въобще не ме притеснява. Сименса се оскъпява със 100 лева, за да стане и той с 5г. гаранция. Ти защо го избягваш него?
Е не че ги избягвам , но тук се позачетох малко и видях , че се тачи АЕГ , иначе ако някой ми обясни защо е по- добре Сименс или която и да е друга марка за сходни пари , бих го взел под внимание. А относно линковете, които си пуснал , провери цените в Техмарт и Техномикс , ще останеш приятно изненадан. Аз затова бързам , че промоцията е до днес и трябва да се възползвам.
Колега, благодаря ти! Наистина в Техмарт цените са супер и промоцията е много добра. Консултантите не са много наясно каква е разликата в уредите дори при разлика в цените от 200-300 лева на уред. Закупих следната пералня:
Перална машина AEG L7FBE48S - Техмарт
и следната сушилня:
Сушилня AEG T8DBE48S - Техмарт
и понеже ще стоят едно върху друго купих КИТ:
Свързващ кит за пералня и сушилня AEG SKP11 - Техмарт
Като се прибрах видях, че пералнята е 50 см, а сушилнята 63. На кита пише, че е съвместим с уреди от 54 до 60 см. Върнах се в магазина и ме увериха, че няма да имам проблем да го монтирам на пералня 50см и на сушилня 63. Някой знае ли със сигурност би ли имало проблем?
Сега ще приложа и снимка на описанието на КИТ-а.
http://cloud.tapatalk.com/s/584d7973...11_174607.jpg?