Отговор: Сушилни машини / FAQ - мнения, обсъждане
Зависи как се използва. Ако е на по-кратка програма, обикновено суши на по-висока температура. От друга страна термопомпата би трябвало да охлажда въздуха около нея. От моя опит не загрява много около нея, но моята е в голяма стая. Възможно е да загрява около нея, но със сигурност по-малко от тези, които нямат термопомпа.
Здравейте, имам проблем със сушилня Candi cs h7a2de-s при автоматична програма като я настроя на степен на сушене гардероб или слънце където дрехите трябва да са най сухи работи до степен ютия най ниската степен на сушене и изключва така дрехите са леко влажни. Не може да премине към степента която съм настроил.
Здравейте. Ползваме сушилня. ПРедното ни Беко се повреди след 8 години вярна служба и си взехме ново, защото на мъжът ми не му се занимаваше да се пробва с ремонт.
Новото Беко - се повреди след два месеца ползване. Просто спря да работи насред едната програма. Дойде техник. Констатира, че може да е от платка или мотор и ги поръча. Тъй като не отстраниха повредата във вече над 40 дневен срок, в момента се разправяме със сервиза и Технополис за уреда.
Чудя се, ако изобщо имам тази възможност дали да не избера друг уред. Дали да е друг модел на Беко или направо друга марка. При този модел - DF 7412 PA дотук установихме, че производствено липсва 4 краче за нивелация, а нашето мокро помещение е с голям наклон и това създава проблеми. Също така филтърът не обира достатъчно добре мъха и слиза надолу към тези метални реотани (не знам как се казват) и това за сравнитено кратка употреба.
Може ли да ме посъветвате. Някой, който е купувал през последната година друг модел на Беко, дали е доволен?
Досега ползвахме основно тази марка за всякакви уреди, но имам чувството, че новите са доста по-некачествени от тези, купувани преди 8-10 години.
И аз съм с Беко, само заради размерите, но ако нямах ограничения, никога не бих си взел нещо с тази марка. При мен също липсва уплътнение на филтъра и всичко се просмукваше и отиваше при кондензатора, след като сложих такова си реших проблема.
За сега съм доволен, суши добре и нямам проблеми, но не бих я препоръчал.
Вижте някой Аег за около 1000лв.
ПС: Ето това е прилична машина за парите си https://www.technopolis.bg/bg/Sushil...BG48S/p/687476
Щом е минал законовия 30 дневен срок, отивайте в магазина и изискайте да ви възстановят парите. Длъжни са по закон!
Цитат:
Първоначално публикувано от
dss
Здравейте, купих тази сушилня на Бош WTX87M90BY
https://www.bosch-home.bg/productlis...heatpumpdryers.
Изведох дренажният маркуч директно в канализацията, защото не исках да се занимавам с изпразване на казанчето с конденз след всяко сушене, но още след първото сушене забелязах, че контейнера е пълен със вода, въпреки, че маркуча е откачен от него и включен в канализацията. В магазина ми казаха, че пак ще има вода в контейнера, която се използва за почистване на кондензатора, но не предположих че чак ще се напълва?! Странно от къде се пълни, защото освен една клапа от долната му страна не виждам друго място (маркуча към него е изваден). Та нека някой със свързана в канала сушилня да сподели опит. Мисля да не го изливам следващият път за да видя дали ще спре машината или ще си го излее сама за да се почиства?
Има черно малко гумено уплътнение отдолу, маха се и се слага отгоре, пак се пълни но малко.
Изпратено от моят RNE-L21 с помощта на Tapatalk
Здравейте, предстои ми закупуване на сушилня и тъй като до сега не сме притежавали такава изникват няколко въпроса. Първият и най-сложен е от към място. В момента пералнята, която имаме се намира в малко мокро помещение, като искаме сушилнята да е върху нея. Добре, само че се оказа, че пералнята ни е по плитка от стандартните (50см дълбочина), което силно ограничава избора. В магазина ми казаха, че мога да си взема свързващ комплект, само че те са по марки и в случая при пералня Беко, трябва да си взема комплект за свързване на Беко и сушилня отново Беко. В момента бюджета е малко ограничен и ще видя и втора употреба какво се предлага и тогава новите, та не ми се иска да съм ограничен от към марка.
Та главно какви варианти бихте предложили за пералня и сушилня едно върху друго, така че да имам свободата да избера различни марки и повече от 50см дълбочина? Гледах вариант, за нещо от типа на маса което да е над пералнята и на него да легне сушилнята, но стандартните крака са с височина от 72см а за нашата пералня трябва поне 85см височина.
И отделно ако се насоча към нещо втора ръка, добър избор ли ще е по-качествена марка, но само кондензационна пред това да е нещо ново но по-нисък клас и с термопомпа?
Сушилня под 60см няма и само Беко предлагат подобни.
Има тема за плитки сушилни, прочети я.
сушилнята е птица спокойна и дори да е по-плитка от пералнята, няма да избяга...
на вилата съм си сложил така миялната върху пералнята, хем е далеч по-тежка от сушилня, и мога да ти кажа, че сънят ми не е пострадал от притеснения :)
Цитат:
Сушилня под 60см няма и само Беко предлагат подобни.
Има тема за плитки сушилни, прочети я.
Това ми стана ясно, затова питам какви са вариантите за да не е под 60см или Беко. Просто пералнята е 50см, не че искам такава сушилня.
Цитат:
FearMe
сушилнята е птица спокойна и дори да е по-плитка от пералнята, няма да избяга...
на вилата съм си сложил така миялната върху пералнята, хем е далеч по-тежка от сушилня, и мога да ти кажа, че сънят ми не е пострадал от притеснения :)
Обратното е при мен колега. Пералнята ще е по-плитка и няма как да стъпи без нещо върху пералнята.
Аз не бих взел такава по ред причини, но ето това Candy ще пасне. По-добре е да вземеш голяма сушилня и ако наистина няма как да стане по друг начин, да измислиш нещо такова .
Цитат:
bladyle
Това ми стана ясно, затова питам какви са вариантите за да не е под 60см или Беко. Просто пералнята е 50см, не че искам такава сушилня.
Обратното е при мен колега. Пералнята ще е по-плитка и няма как да стъпи без нещо върху пералнята.
Щом нямаш ограничение в дълбочината на сушилнята, значи нямаш проблеми да вземеш колкото дълбока си поискаш.
Поъчваш си една плоскост от МДФ слагаш я върху пералнята и отгоре директно сушилнята, можеш и да захванеш плоскостта за пералнята, но според мен няма да мръдне.
Какъв ти е бюджета?
Цитат:
Rakeem
Щом нямаш ограничение в дълбочината на сушилнята, значи нямаш проблеми да вземеш колкото дълбока си поискаш.
Поъчваш си една плоскост от МДФ слагаш я върху пералнята и отгоре директно сушилнята, можеш и да захванеш плоскостта за пералнята, но според мен няма да мръдне.
Какъв ти е бюджета?
Така задните крачета ще са легнали само на плосткосста нали? Звучи лесно но дали няма да се хлъзга когато пералнята центруфугира? Варианта с тоя модул който @Plamen11 е казал изглежда добре, но не знам дали ще издържи. Бюджета е до към 800лв със всичко което трябва да взема за монтаж.
Зависи от сушилнята. Ако стърчат отвъд пералнята слагаш двойна плоскост, може и от ПДЧ. Това ти е най-евтиният и естетически издържан вариант.
Ако пералнята е идеално нивелирана няма мърда, но винаги можеш да я фиксираш, самата сушилня е с гумирани крачета и залепва за повърхността.
С този бюджет виж някое Беко с термопомпа, към момента са с 5г. гаранция.
Цитат:
Rakeem
Зависи от сушилнята. Ако стърчат отвъд пералнята слагаш двойна плоскост, може и от ПДЧ. Това ти е най-евтиният и естетически издържан вариант.
Ако пералнята е идеално нивелирана няма мърда, но винаги можеш да я фиксираш, самата сушилня е с гумирани крачета и залепва за повърхността.
С този бюджет виж някое Беко с термопомпа, към момента са с 5г. гаранция.
Все си мисля че при центруфуга на пералнята това ПДЧ ще се плъзга. Бекотата ги видях и ги обмислям ама гледам в олх има за на половината пари. Какви проблеми може да има при втора ръка машина.