Отговор: Комбиниран уред/пералня + сушилня/ FAQ -обсъждане, препоръки
Здравейте :)
Оглеждам се за Пералня със Сушилня.
В момента съм с Bosh 6 series и съм доволен.
Има кратки програми, на които перем основно.
Отложен старт, сензорен дисплей.
Малко ми е шумна ( шума идва ако е заредена с малко пране и то се "плиска" вътре във водата) По безшумна е, когато е пълна - така да се изразя :)
Само, че ми омръзна с това простиране :)
Бюджета е в диапазона 1500-2000 лева
Пералнята е в тоалетната ( затворено помещение, ако има някакво значение за сушилнята)
Гледам LG са с 5 годишна гаранция
LG FH695BDH6N
LG F4J7FH1W
разликата е 600 лева - въпроса ми е заслужава ли си ?
Виждам, че едната събира повече, което не ме касае толкова много.
По-силна центрофуга - също не е от значение за мен.
По-важно ми е консумацията на ток и вода :) и да е тихичка.
Не съм има сушилня досега за да знам какво да търся.
Интересува ме да има цял цикъл пране+сушене
Алтернативи:
AEG L9WBC61B
тази също е с 5 години гаранция
BOSCH WDU28540EU
Ако може да дадете някакви съвети ще съм ви много благодарен :)
През лятото в тоалетната ти ще трябва климатик или да не влиза никой 2-3 часа. LG не ми звучи сериозно, но пак по-добре от Самсунг.
Цитат:
Първоначално публикувано от
georgibozhinov
Здравейте :)
Оглеждам се за Пералня със Сушилня.
Ако може да дадете някакви съвети ще съм ви много благодарен :)
Няма да давам съвет за комбо, просто загледах, че в т*полис Канди са намалени и с 5 години гаранция, пък и програма с пара и лесно гладене имат:
CSWS 596 D/5-S - 683 ЛВ., 1500 ОБ., 9/6 КГ, 54 СМ;
GVFW 596 TWHC-S -764 ЛВ., 60 СМ.
Девет години ползвах комбо на Канди, като е тъпкано до огъване на казана и на макс 1200 оборота. През тези години му се счупи ntc или ptc (не помня вече) на сушилнята, като ми изписа точно грешката и ми струваше стотинки; друго- сноп кабели се беше откачил и протрили кабел- два, та се беше ошашкала, но бе за 5 мин. работа. Е, след 9 години и 2 месеца мачкане- семерингът и големият лагер (само той) се предадоха.
Реших да я пусна в употреба след две години ползвана за масичка. Купих за 4.80 лв. малкия лагер (204), големия (205) се оказа, че го имам, семеринг за 9.50 лв. (30 52 11/12.5) и два амортисьора за общо 17 лв.; всичко друго ѝ е перфе. Общо: 31.30 лв., един лагер и малко грес от личните запаси.
Не знам новите Канди какво и какви са и не ги препоръчвам, но аз съм с добри впечатления от старата кошница, купувана 2007/ 2008 г. и то за около 800 лв. (единствено смотано комбо на Индезит беше по- евтино с 50тина лв.). Да не говорим, че не пере по- зле от новите машини.
(Редакция- губи ми се спомен дали комбото, за което съм писал бе 799 или 899 лв., но и няма значение.)
Цитат:
stefarata
Второто канди, с инверторния мотор е китайска сглобка. Първото пък е с обикновен мотор. Общо взето до 1000 лева няма читаво комбо. Обиколих ги големите вериги снощи и се убедих в това
А защо мислиш, че с инверторен е по- добре отколкото с колекторен?
В общи линии- гледай да е с повече гаранция, че ползваш ли я за сушилня, ще опече семеринга и замина големия лагер. И друго- комбитата са малко ала- бала за сушене. Виж как са, а и къде кондензира:
http://www.img-share.eu/f/images/569...963_sredna.jpg
http://www.img-share.eu/f/images/569...021_sredna.jpg
- - - - - - - - - -
Има, ама не е с 5 години гаранция и е задължително да се огледа. За 950 лв са тези,ако не са ги купили:
L7WB58WT, 8 кг / 5 кг, 1600 об / мин
AEG Lavamat 75694NWD, A, 9 кг / 6 кг, 1600 U / мин
Поправете ме ако греша, но при пералня със сушилня не е ли по-добре капацитета на сушене да бъде по-голям , 7-8кг за да не се мачкат толкова дрехите? 5-6 кг за сушене ми се виждат малко.
Цитат:
zumbaio
Поправете ме ако греша, но при пералня със сушилня не е ли по-добре капацитета на сушене да бъде по-голям , 7-8кг за да не се мачкат толкова дрехите? 5-6 кг за сушене ми се виждат малко.
Няма да те поправям, не знам дали грешиш, но при комботата е се тая дали са написали 3, 4 или 6 кила сушене. Поправете ме, ако греша, ама са една и съща направия с един и същ реотан (нагревател), различен само по форма; а и турбината е същата- коя вертикална, коя хоризонтална, коя на ремък, коя на ос с мотора. С две думи- гледайте обема на барабана да е по- голям, а не колко кг са писали на пластмасата и ако се доберете до инфо- да е с разглобяем казан, по- големи лагери и двоен семеринг.
Димитров,къде ги тези разглобяеми,та и с двойни семеринги?Само забрави за дистанционите втулки,които удължават живота на nbr уплътнения.
Цитат:
Spitfaqr12
Димитров,къде ги тези разглобяеми,та и с двойни семеринги?Само забрави за дистанционите втулки,които удължават живота на nbr уплътнения.
Ето ти я на първи клик на мишката, но са я купили. Та- има :wink: .
WD95140 1200 лв
А и най- добре е да е с 5 годинки гаранция- да допълне предния пост.
Тази е с обем на барабана 59 литра , за 9/7кг , а тази - https://technika.bg/product/25997/pe...117168-ws.html е със 71 литра, за 11/7 кг.
A тази :
Waschtrockner | Hoover е за 13/8 кг. Барабана не можах да намеря колко е.
@zumbaio, имай предвид, че ползва ли се за сушилня ще ѝ отваряш бурията да я чистиш (няма филтри) и ще опече семеринга и работата е на смяна на лагерите. При тези с лепения казан (Уирпул, Зануси, Електролукс, АЕГ, Бош...) е малко по- сложно, а за някои може да е почти невъзможно. Отделно- сушиш по- малко кг пране и от чистата сушилня, а и киловатите ел. енергия са повече; конструктивно няма общо с чистата сушилня комбото, а просто е пералня с турбина и нагревател над казана. Имаш ли пари и място за два уреда- не се занимавай с комбо. Единственото хубаво нещо при комбото е да сложиш по- малко пране вечерта, да зададеш след прането да суши и сутринта на облечеш дрехата без да си дремал да чакаш прането да приключи и да прехвърляш дрехите в другия уред- но само това, всичко друго са минуси.
Цитат:
Dimitrov100
Ето ти я на първи клик на мишката, но са я купили. Та- има :wink: .
WD95140 1200 лв
А и най- добре е да е с 5 годинки гаранция- да допълне предния пост.
Айде намали алкохол и пушене,после ми обясни за разглобяеми Горение,семеринг и лагери!
Извънземното ти говори.
Нищо лично!
2 Прикачен файл(ове)
Цитат:
Spitfaqr12
Айде намали алкохол и пушене,после ми обясни за разглобяеми Горение,семеринг и лагери!
Извънземното ти говори.
Нищо лично!
Нещо лично- като ми станеш любовница, тогава може и да ми казваш колко да пия или да не пия и да ми искаш обяснения, макар да не е желателно. Няма смисъл да ми подскачаш като пубер- не ти оспорвам опита и не крия, че при мен липсва такъв.
edit
Ето на коментираното комбо Gorenje дали му се разглобява казана:
https://forum.setcombg.com/attachmen...id=29350&stc=1
Ето на обикновена пералня Gorenje, що- годе от новите:
https://forum.setcombg.com/attachmen...id=29351&stc=1
Разгледах и няколко комбота на Daewoo 10.5/8, 10/7 кг- всички бяха с разглобяеми казани.
Та "къде ги тези разглобяеми"- ми, по магазините. Има ли- има. Колко са стока- не знам, поне като се сменят лагерите, няма да се реже казана.
Димитров,до мен ли опря за любовница?
Сега сериозно.
За Деу трудно се намират части,чупят ли носач и си дотам.
Здравейте, не бих препоръчал смесен уред, технологиите за пералня и сушилня са доста различни - обикновенно комбинираните такива са отбии номера