Отговор: Комбиниран уред/пералня + сушилня/ FAQ -обсъждане, препоръки
АЕГето е най-качествената, но то си показва и с цената. Отделно е от Техномаркет, което е правене оборот на Пеевски.
Ето тук е малко по-евтина и с пъти по-добро описание
https://www.tehnomix.bg/edra-bjala-t...eg-l-87695-nwd
А тук е даже и по-евтинаInternet SuperStore GET.BG
Ако парите са проблем, бих взел Уърпула с 5 години гаранция.
Сравнете цените с Техномикс и pazaruvaj.com
Цитат:
Първоначално публикувано от
kokovox
АЕГето е най-качествената, но то си показва и с цената. Отделно е от Техномаркет, което е правене оборот на Пеевски.
Дал съм за пример Техномаркет защото мога да ползвам една карта за 5% отстъпка, а на тази сума са си около 65лв.
А за Самсунг-а някакви мнения?
https://techmart.bg/%D0%9F%D0%B5%D1%...0WD80J6410AWLE
Цитат:
kokovox
А клас на сушене, кога?!
Здравейте,
И аз се интересувам от комбиниран уред - място за 2 отделни няма, така че тази дискусия няма смисъл да я водим, знам че е по-добре отделни, но в случая не е възможно. Все пак, за да минимизирам възможни проблеми съм се спрял на някой от следните модели:
https://www.tehnomix.bg/edra-bjala-t...x-eww-1696-swd
https://www.tehnomix.bg/edra-bjala-t...wd80j6410aw-le
https://www.tehnomix.bg/edra-bjala-t...eg-l-87695-nwd
Виждам, че за АЕГ-то и Самсунга има коментирано отгоре, но ще съм благодарен, ако вече има и допълнителна информация, която да споделите или реални отзиви как се справя, пази ли дрехите и т.н, както и някаква информация относно Електролукса, ако може да споделите. Всякаква информация относно сервизи, надеждност и т.н. е добре дошла. Ако знаете други по-добри алтернативи също моля да споделите. Като цяло не е проблем и малко по-скъп уред, но ми е важно килограмите за сушене да са повече и максимално близки до тези за пране, за да може да се ползва удобството с едно пускане да получаваш готови дрехи. Скока към термопомпените не го смятам за удачен в случая поради простотата причина, че се пускат 10, максимум 12 перални на месец и то предимно вечер/ нощно време заради късно прибиране от работа, при което 700-800лв повече за термопомпата биха се изплатили след 1500 цикъла, което честно казано малко ме съмнява, която и да е от тези да издържи, да не говорим, че на практика си купуваш пералня/ климатик в едно и при ремонт ще е цяло чудо. Благодаря предварително на отзовалите се!
AEG L 87695 NWD
много добра машина,но пък харчи ток като змей(6,12квч),пере и суши перфектно.В момента гаранция 5г...........ще забравиш що е то ютия...
Цитат:
bagerista9
AEG L 87695 NWD
много добра машина,но пък харчи ток като змей(6,12квч),пере и суши перфектно.В момента гаранция 5г...........ще забравиш що е то ютия...
Благодаря!
Ugi,
Сервиза на Аег-Електролукс е Бг сервиз,както и на повечето германска техника,която се предлага в БГ.По време на гаранцията проблем няма да имаш.След нея,ако опреш до ремонт за части може да се поръча всичко при тях.Работят само с оригинални части.Обаче цената им е висока,но поважно,е че се намират.Успех и късмет с новия домакински електроуред.
За корейските марки е К&К сервиз,след гаранция- мисия невъзможна за резервна част.
Трябва да избера някаква комбо пералня+сушилня. Доколкото знам главният им минус е, че обемът за сушене е по-малък от тоя за пране. Не видях конкретни коментари за един принципен въпрос - сушенето с нещо по-зле ли е от това на отделна сушилня или няма никаква разлика? Гледах някакъв модел Електролукс за 1200лв - надявам се че може да върши работа. По клас на сушене или макс мощност може ли да се разбере дали има термопомпа или трябва изрично да го пише? Консултантите в магазините имат навика да се правят на заблудени и си измислят кой уред какво може и не може и гледам да не разчитам на мнението им.
Ами правилно сте се ориентирали. Ако перете с пълния капацитет трябва да извадите част от дрехите преди сушене. Също така не знам дали има термопомпени комбинирани уреди. От това зависи консумацията на енергия за сушене.
Има, ама цената няма да му хареса.
Но все пак при липса на място вариант ли са?
Sent from my iPhone using Tapatalk
Нито във височина, нито в ширина. Ще си чакам да се уголеми пространството :)
Sent from my iPhone using Tapatalk
Ако няма място, нямате избор. Вземете каквото се предлага на пазара. Сушилнята не е нужно да е точно до пералнята. Може да е и в друго помещение. Само контакт и трябва, ако е кондензионна. Комбинираните уреди също вършат работа.