Избрах тази пералня, но имам питане...
Здравейте,
избрах си това BEKO, но още там в магазина като я гледах ми се стори, че барабана е някак малък, въпреки че пералнята е за 6кг пране.Тя е на 45см дълбочина.
Старата ми пералня е bosch waa-20160by е на 50см и барабана е някак по-широк, т.е. разстоянието от отвора на люка до стената му отсреща ми се струва по-голямо.
Заблуждавам ли се според вас и въпреки, че BEKO е за 6кг, а BOSCHa e за 5, възможно ли е като обем първата да по-малка вътре??
МЕРСИИ
Отговор: Избрах тази пералня, но имам питане...
Декларирането на килограмите се дава обвързано с енергийния клас и класа на изпиране.
Тоест една пералня е за 6кг пране, което би изпрала с А+ енергиен клас и А клас на изпиране.
Ако човек е достатъчно як, може сигурно да набута и 8 Кг дрехи в пералнята, но тогава класа на изпиране вероятно би бил "Ц", а и енергийния клас не би бил "А+"
Преди години сменихме вече старата автоматична пералня Филип-Уърпуул която беше вече на над 15 години с Беко. Пълно разочарование! Нивото на водата в казана при празна пералня беше 1 пръст и при късите програми беше толкоз недостатъчно, че оставаха сухи петна по дрехите. На дълга програма с пред пранета и не знам си какво, дето отива над 1 час, криво-ляво изпираше. Мислехме по вариант да манипулираме датчици и управление да вдигне нивото на водата, но в сервиза които ми бяха лични приятели ме разубедиха и жената хвана цаката с някакви магарии като пуска първо плакнене без ценрофугиране и после пране на вече мокрите дрехи.
Това беше преди 6-7 години. През това време, може и да са се научили да правят перални.
Сега съм с вграден Аристон със сушилня и разведен и преди да я купя се съветвах с жени домакини дали са доволни от прането на новите си перални, а не както обикновено с форумите и съм доволен. От както съм я взел вече към 6 години, освен дългата програма, друга не съм ползвал и пера без да деля бяло и цветно на нощна енергия веднъж седмично, защото живея сам.
Моя съвет е за пералня да заложиш на марка с традиции в производството на перални, а не на цена и реклама.
И аз подобно на backinback съм тотално против BEKO, ужасна некачествена марка скалъпена някак да издържи гаранционния срок, включително и с помощта на ужасен сервиз който протака и се опитва просто да те разкара и да не ги занимаваш. Нещастници, не си купувайте нищо на BEKO нито на марки които произвеждат при тях на ишлеме.