Здравейте,
Проблемът се появи след като съдомиялната беше протекла вследствие развила се пластмасова гайка на отвора на вентилатора за отвеждане на парата.
Дъното се бе напълнило с вода и машината бе изпаднала в авариен режим, като бе включила постоянно помпата и бе извела грешка на дисплея.
След като я изпразних и затегнах пластмасовата гайка я вкарах в сервизно меню чрез постоянно натискане на бутоните за заключване едновременно натистати и включване на захранването.
Грешката се изчисти и машината извъртя набор от тестове (според мен) първия от които е включване на помпата за изхвърляне на водата заедно с вентилатора за отвеждане на парата. На дисплея се показва текст SFT и P1. Чрез Страт бутона се пускат тези тестове, като след приключване на всеки текста Р1 се променя на Р2 където пълни вода и т.н. до Р8, ако не греша и после спира.
След като ги извъртя я изключих и включих в потребителски режим - по нормалния начин. Повече не се е показала никаква грешка.
От този случай нататък обаче машината работи напълно нормално с изключение на това, че в момента в който трябва да включи вентилатора за отвеждане на парата тя си стои, мълчи и не го включва. Времето на дисплея си върви, свети индикатора за изсушаване, обаче не духа вентилатора. В края на програмата вклюва помпата за малко, както си е нормално и показва край на програмата.
След като забелязах проблема отново я пуснах в сервизен режим и още на първия тест отново си заработват и помпата и вентилатора, което означава, че той си работи, както и управлението му.
Може ли някой да ми каже защо не включва този вентилатор по време на нормалните програми?
Дали трябва по някакъв начин да се нулира някаква записана грешка след този проблем с наводняването?
Не е голям проблем, понеже така или иначе след измиването и отварям капака малко и съдовете си изсъхват, но е неприятно когато забравя след дълга програма да я отворя, съдовете остават мокри.
Моля, ако някой е наясно със сервизния режим нека да обясни какво точно прави там, тестове ли са това и как се чистят грешки.