Пералня с инверторен двигател
Изглежда съм живял в заблуда повече от година. Бях останал с убеждението, че инверторен мотор означава (освен другото) липса на ремъци и директна връзка на двигателя с барабана. Наскоро чух, че било така само при една марка, а при останалите "инверторен" е само особеност на мотора, а ремъците си ги има пак. Въпросът се отнася конкретно за перални на AEG и Indesit.
Отговор: Пералня с инверторен двигател
И какъв е въпроса по-точно? Дали AEG са с ремък? С ремък са. А инверторен мотор е малко неточно понятие. По същество това е обикновен трифазен асинхронен мотор с честотно управление.
Значи малко педалски подвеждат или толкова са схванали продавачите в Техномаркет. Показват ти "direct drive" макетчето и ти казват "ей това е инверторен мотор".
Няма лошо в ремъка. Ремъчната шайба отзад на барабана винаги е по-тясна от дайрект драйв мотора. Така остава повече място за по-дълбок барабан.
С ремък е по-добре .. недей го мисли ,моята пералня е 2002г не си знае пранетата и ремъка е ок не е сменян не е напукан а и надали е скъп.
Не ми е до ремъка, а обясненията как инверторните нямат ремък оттам по-нисък шум и т.н.
а ремъка с какво увеличава шума ?
Има ли такъв вид връзка, все има повече шум отколкото директно закачен за мотора барабан. По децибели винаги изкарват по-безшумни инверторните перални - не знам дали има пряка връзка с инверторния двигател или нещо друго.
Най-шумното в моята инверторна пералня в подписа е помпата...
Най-шумна е центрофугата, там няма много значение дали е инвертор или не ;)
Естествено че има значение - колекторните вият като излитащ самолет при центрофуга. Тези с инверторно управление са практически безшумни спрямо тях.
Цитат:
Първоначално публикувано от
i486
Има ли такъв вид връзка, все има повече шум отколкото директно закачен за мотора барабан. .
Всеки мотор е закачен за барабана. Ремъкът вкарва съвсем малко шум и малко сваля КПД. По-скоро е въпрос на баланс поради мястото на разполагане.
Интересно, че има тихи перални и с колекторни двигатели
Цитат:
Първоначално публикувано от
luka
Всеки мотор е закачен за барабана. Ремъкът вкарва съвсем малко шум и малко сваля КПД. По-скоро е въпрос на баланс поради мястото на разполагане.
Интересно, че има тихи перални и с колекторни двигатели
Има,само че са много добре балансирани с чугун отпред и отзад на казана,а не с кютук от полимербетон отгоре.И не струват 600лв.:cool:
Все пак освен шума каква друга полза имат инверторните перални?
имат .. но не за всички .. примерно ако се скапе я гледаш като голям бял камък което е добре дошло за сервиза