Ми то си е притеснително .. другия път обувай гумени чехли поне.
Преглед за печат
Ми то си е притеснително .. другия път обувай гумени чехли поне.
Присветнала е запалката на фитила, ама той явно не се е запалил
Поне на външен вид изглежда ли прилично свързан бойлера. Не разбирам кое е ирония и кое не в постовете. Колко излиза приблизително да викна специалист да го огледа цялостно за заземяване ръжди и всичко там , щото не се спи иначе. И сега безопасно ли е да го включа или това пресвятване не е нищо важно и е просто от заряда? Vijte snimkite!!
- - - - - - - - - -
Тея кабели дето влизат в бойлера са затиснати зад него, дано не се прекъснат нещо
Спри се бре, твоето е фобия. Нищо ти няма на бойлера и присветването е нормално при комутация на такива товари.
Добре спирам, само един последен въпрос, който не разбрах отговора. При изключване на бойлера от този ключ в коридора който е, спира ли всякакъв риск от удар или взрив или може да се случи и известно време след това :)
- - - - - - - - - -
И само за информация, такива гумени плажни чехли ще намалят ли евентуално поразяването от токов удар
- - - - - - - - - -
И бойлера гледам е Теси, обаче ми изглежда старичък щото логото не е тва тяхното новото, някакво от по- ранни години и позахабено и изтъркано, има ли някакъв лимит за който може да се ползва бойлер примерно 10 години или може да се позлва и повече. Това са въпросите други няма..
Гумените чехли, вероятно ще са мокри и няма да смутят осезаемо протичащия ток. По-вероятно ще намалят импулса от удърната вълна при взрива, стига да са достатъчно износени отдолу, сиреч, като коментирания хардуер :))
Еее стига де :scared:
Неспасяем си!
Абе че звучи налудничево вярно, ама по- добре така, отколкото някои ден да ме пишат по вестниците !
Според мен сложи в гардероба един нов костюм и една бележка какво да правят с вещите ти .. за всеки случай не че ще стане нещо.
Нищо ти няма на бойлера, Хората тук се бъзикат с теб, защото това твоето наистина клони към фобия. Искрата в ключа е от контактите му и се получава от разкъсването на дъгата при изключване. За теб не е опасна, защото целият ти ключ е пластмасов /непроводим/. За да няма взрив е достатъчно един път в месеца да повдигаш черния палец на предпазния клапан и да пускаш по малко вода от там. Единственото, което можеш да направиш за твое успокоение /и което е напълно достатъчно/ е да извикаш някой да провери дали е занулен. Бойлерите могат да карат по много години. Предишният ми го изхвърлих след 18 г. вярна служба, защото му се проби водосъдържателя, а той беше най-обикновен поцинкован.
Мерси СПС, такъв отговор търсех ! ;)
Вяра никому да нямаш за такива неща.
Двайсетина лв. за еладжия да провери всичко от - до по тази развалина преди 15 дни биха осигурили доста по-ценното спокойствие и лек сън за напред. (Или направо нова квартира с нов бойлер - срамота, 160 лв струва нов, красив, безопасен.)
Също провери мазата на бабата/лелята, предишният наемател да не е складиран там, още мокър от последното къпане.
Стана ли ти готино като се изказа по въпроса, още повече за нещо от което не разбираш? Имаш ли представа колко са 160 лв. за студент в чужд град и за семейството му? Не ми се вярва да ги има излишни, че да купуват нов бойлер на хазайката. Или да си търси квартира с изричното условие да има чисто нов бойлер. Ако нямате какво да правите, по-добре гледайте телевизия, отколкото да давате акъл на хора и без това притеснени. Те питат тук от зор и се надяват да получат помощ, а не подигравки и тъпи наставления.
Помощ в този форум няма как да получи, по простата причина, че проблема му не е в бойлера, а във фобията която има. След бойлера в неговият апартамент, кое ще проверява по-напред?! Бойлерите на съседите или газовите им бутилки или електрическата инсталация на блока.....Според мен този пясачния се гъбарка с тази тема.....ако ли не, по-добре да потърси помощ на правилното място при правелният специалист!