Страница 1 от 4 123 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1 до 15 от общо 49
Like Tree43Одобрявам

Незнание бойлер

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Dec 2015

Незнание бойлер

Здравейте! Аз съм от тези, скарани с електричеството. Още по- лошо имам страшен страх от ток. Както и да е, нанесох се в нова квартира - студент съм- и бойлера тук от по-старите, на Теси. Хазяйката каза, че не е имало проблем досега, но страха от взрив не спира да ме плаши, и факта, че термометър, който да показва температурата ме плаши много, мисля че някога е имал, но сега има една дупка, където мисля, че е бил. Прикачил съм снимки. Интересува ме има ли как да проверявам температурата на бойлера и има ли опасност да прегрее и да ме убие на място например. Винаги го спирам като се къпя. Извинявам се ако въпроса звучи глупаво, но не знам нито кой го е свързвал, нито кога, и параноята ме тресе. Вече го гася и вечер като лягам. Някой, който разбира, да даде мнение. Благодаря предварително!
    Прикачени изображения Прикачени изображения
    Този пост е редактиран от avenger; 31-12-15 в 10:55.

2.  

3. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

Отговор: Незнание бойлер

ако е изправен няма как да гръмне .. но за всеки случай си направи една застраховка Живот да ти е мирна главата
    SPSt и mirandi харесват това.

4. Тук е от
    Dec 2015

Ами досега не е имал проблеми, но то нормално да каже така хазяйката, която в прочем нищо не разбира и тя. Ще съм в квартирата само около година и не ми се прави цяла процедура за сменяне на бойлер, а и финансово само това ми липсва, обаче тоя страх от електричество си казва думата. Има ли някакви предпазни мерки или симптоми, които да подскажат евентуален риск от взривяване. Болера се затопля сравнително бързо, няма течове или някакъв звук, ама гледам има ръжда по пироните. Спалничката ми е дост отдалечена от бойлера, така че ще оцелея ако се взриви през ноща, но ако съм в хола е през една стена само. Мога ли да си купя термометър защото както казах явно е махнат. Като изключа болера докато сам в банята може ли да изгърми? Изглежда правилно и прилежно свързан, този модел има ли термо защити и от коя година е? Благодаря!

- - - - - - - - - -

Алекси изглежда изправен, но като видях колко малко разбира хазяйката ме е страх да не го е монтирал някой подпийнал съсдет преди десетилетие..

5. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

далечко колко да е далечко спалнята ,то цели апартаменти се сриват като гръмне .. симптоми няма гърми и това е отделно ръждата отслабва болтовете ..

6. Тук е от
    Dec 2015

Ужас,две стени и малък коридор делят спаляната и банята около 10 крачки разтояние е. Доста ражда има, не вярвам някой да го е почиствал щото се студенти са били. Както и да е та въпроса ми е ако на теб или някой от вас му се случи да се нанесе в такава квартира ще се притесните ли за бойлера, какви мерки ще вземете? Загасен бойлер може ли да гръмне примерно 20 мин след загасянето, да кажем да го изключвам и 20 мин след това да ползвам банята. А отделно някакъв риск да ме удари ток докато си мия само ръцете, да не го спирам всеки път. Благодаря за отговори

- - - - - - - - - -

Но едната стена е доста дебеля явно е опорна и ще спре според мен вълната, но сигурно ще покоси съседите, май банята им граниничи с моята понеже сме последен етаж, сега си замислих ако техния бойлер гръмне докато съм в банята пак е опасно, изглеждат обикновени хорица без познания с електроуредите..

- - - - - - - - - -

Това дето има дупка в бойлера предполагам е бил термометър, как е изваден и мога ли да сложа нов, или нещо друго, което да отчита

- - - - - - - - - -

И последен въпрос засега да не стане прекалено дълга темата- какъв е рискът за взрив в проценти? Бях прочел, че е доста по вероятно да те опържи тока..

7. Senior Member Аватара на AC_From_Hell
    Тук е от
    Jun 2011
    Живее в
    BG

Явно не си виждал последствията от взривен бойлер... Аз съм виждал преди десетина години. Бяха паднали всички вътрешни стени на апартамента, всички прозорци, тотална щета. Подобно на взрив на газова бутилка, но без пожар.

За да се предпазиш проверявай често дали е изправен предпазния клапан.

8.  

9. Тук е от
    Dec 2015

AC от ада точно попаднах на подобни статии и от там реших и да попитам, тъй като нямам към кой да се обърна тук където съм. Видях примерни щети и изчислих, че все пак ще оцелея ако съм в спалнята. Както и да е, нямам идея за съжаление кой е предпазния клапан, но ще потърся кой да ми обясни. Все пак този тип бойлери има ли стандартните тройни защити, за които пишат, че имали по новите бойлери, или от снимката не можете да прецените. Мерси за отговорите
    Този пост е редактиран от avenger; 31-12-15 в 10:56.
    Alexi одобрява това.

10. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2005

Стига сте се подигравали с момчето бре гавраджии. А автора стига се е филмирал. Тия новите бойлери не са като старите с онази дебелата ламарина, имат и отслабен участък.

11. Senior Member Аватара на AC_From_Hell
    Тук е от
    Jun 2011
    Живее в
    BG

Вижда ми се на дясната тръба да има едно черно лостче. Размърдай го и виж дали ще потече вода със силна струя, за да се продуха от боклуци и тн.

12. Тук е от
    Dec 2015

Значи този бойлер все пак спада към по- новите които са обезопасени и рискът е сравнително малък, нали така ? Прикачих снимка

13. Senior Member Аватара на AC_From_Hell
    Тук е от
    Jun 2011
    Живее в
    BG

Цитат Първоначално публикувано от espace Виж публикацията
    Стига сте се подигравали с момчето бре гавраджии. А автора стига се е филмирал. Тия новите бойлери не са като старите с онази дебелата ламарина, имат и отслабен участък.
    Не го знам какъв е тоя бойлер нов или стар. Че малко се подиграваме е вярно, ама никой не го е излъгал до момента. Пък като си представя как някой болгар инженер е смятал точно каква трябва да е дебелината на материала и дължината на отслабвния участък, ведно с Бай Уй, който после произвежда продукта с толеранс от типа на сантиметър на метър, за да се направи тази защита и ми прилошава

14.  

15. Тук е от
    Dec 2015

Я вижте по - отблизо

- - - - - - - - - -

А какво по- дяволите липсва тук на тази снимка

16. fbr
    fbr е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Jul 2007

Ръждата по пирони и др. предмети, няма нищо общо със сигурността на бойлера. Липсва термометъра, но той няма отношение към сигурността, а е с информативен характер. Ако искаш да знаеш каква е температурата на водата в бойлера, цъкни в Гугъла с "термометър за бойлер", и ще те затрупа с предложения да си купиш, какъвто ти душа иска. За сигурността на бойлера са отговорни едни други устройства в него. Терморегулатора служи, да настроиш температурата, до който да се нагрее водата в бойлера. Ако тази температура бъде достигната, и терморегулатора не изключи по някаква причина, влиза в действие термозащитата на бойлера, който е настроен на температура, с 5 градуса по-висока от максимално възможната на терморегулатора. Значи, ако терморегулатора е поставен на 60 градуса (средно положение на врътката), и не изключи на 60, на 85 ще изключи от термозащитата и повече няма да се включи. Но, ако и от термозащита на изключи. когато водата достигне 100 градуса, и стане на пара, налягането в бойлера ще се вдигне, и ще изпусне през предпазния вентил, това устройство, което е на синята тръба на бойлера. А ако и това не сработи, бойлера е изработен така. че да не гръмне, а да изпусне през предпазен фланец. Така , че по-спокойно, и си намери приятелка, за да си говорите по приятни нещица.
    Този пост е редактиран от fbr; 31-12-15 в 10:54.
    Shmi, kalcheff1 и mirandi харесват това.

17. Тук е от
    Dec 2015

А как се проверява на колко градуса е терморегулатора? От снимките които прикачих коя врътка да видя викаш fbr

18. fbr
    fbr е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Jul 2007

Би трябвало да има врътка за настройване, но така като гледам на снимките, възможно е да няма възможност за регулиране отвън, а само като се отвори капака отдолу.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 1 от 4 123 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Шумящ бойлер
    От Мариана във форум Електро, ВиК инсталации
    Отговори: 39
    Последно: 01-07-13, 15:33
  2. ВиК проблем с бойлер
    От Zhimsy във форум Електро, ВиК инсталации
    Отговори: 3
    Последно: 28-11-11, 13:14
  3. Бойлер
    От irenaiva във форум Друга битова техника
    Отговори: 21
    Последно: 05-09-09, 14:07
  4. Гаранция бойлер
    От taralion във форум Електро, ВиК инсталации
    Отговори: 3
    Последно: 07-09-08, 22:32
  5. питане за бойлер
    От ss_julio във форум Бяла техника
    Отговори: 2
    Последно: 17-08-08, 17:12

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе