Проблем с пералня boshc logixx
Пералнята е закупена чисто нова преди година.Още от първия месец почна да ми цапа дрехите и докато разбера, че събира прах от вътрешната страна на стъклото ми развали доста дрехи.Събира много прахоляк и по гумата от вътрешната страна.Почнах след всяка пералня да чистя стъклото и гумата, но продължава да ми набива прахоляк в дрехите :( Какво да я правя?Има ли някой такъв проблем?Ползвам я само на програма микс, но едва ли е от програмата:(
Отговор: Проблем с пералня boshc logixx
Пусни и един цикъл на 95градуса празна
Пуснах но и тази вечер пуснах чаршафи и пак стъклото и гумата са прашни.Друго предложение ?
Можеш ли да направиш снимки зада видим подробно проблема
Цитат:
Първоначално публикувано от
sasho1bs
Пуснах но и тази вечер пуснах чаршафи и пак стъклото и гумата са прашни.Друго предложение ?
Възможно ли е да става дума за изцапани, а не за прашни ? Не виждам как ще се напрашат(покрият с прах).
Тоя мъх ми се чини,че е от прането не от пералнята
Нещо е изпрано в тази пералня и се е натрупало някъде. Сега с всяко пране бавно се изчиства.
Цитат:
sasho1bs
След всяко пране събира така мъх
Преди години имах подобен проблем със старата пералня и се оказа че половинката ми е изпрала суичера барабар с носните кърпички в джоба. После отиде сума ти и време докато се изчисти . Дори и правихме 4 или 5 цикъла на пълна програма без дрехи та да може да ги изчисти .
Цитат:
sasho1bs
След всяко пране събира така мъх
Какъв прах ползваш
Ползвам Ариел и Персил.Най често този мъх се появява след пране на чаршафи но във старата пералня като ги перях нямах проблеми а тук..
А скоростта на центрофугата? Пробвай на ниска скорост.
П.П. Както е известно в сушилните машини мъх се отделя и то в значителни количества, забелязал съм, че това се случва още докато дрехите са влажни. Нашата е със стъклен капак и се виждат власинки които се налепват по него. Допускам, че центрофугирате на по-висока скорост от колкото на старата си пералня, а и ако има функция за не намачкване на прането също допринася за този "проблем".
Цитат:
sasho1bs
Не нормален е
https://www.youtube.com/watch?v=k7zVvLllKaM Към края на клипа виж пяната от прахта къде отива и защо имаш мъх