Малка пералня за работни дрехи
Здравейте
Трябва ми някаква малка пералня за работните ми дрехи
и гледам има :
- Lamarque ~100лв 2 kg Мощност: 135 W , нагревател ??? (с центрофуга плюс 5-15лв 3,5kg Мощност: 250W)
- Роса Мини 05 ~100лв 2 kg Мощност: 145 W , нагревател ???
- Saturn~100лв 2,5 кг ,Мощност: 200 W , без нагревател
не зная коя е по добра и моля който има подобна да сподели,
бих се радвал и на съвети ....
Благодаря предварително.
1 Прикачен файл(ове)
Отговор: Малка пералня за работни дрехи
Някой, който има момиченце в детската градина трябва да може да сподели мнение :) Ако ставаха нещата да се използват детски играчки за вършене на истинска работа, производителите на перални щяха да фалират. Каквъвто им вида и цената на гореспоменатите "неща", такава и работата, която ще свършат. Едно легенче от 3 лв ще има същият ефект, и в него дрехите ще се киснат, без да има реално плицикане и падане на дрехите от височина - това, което всъщност ги изпира. Много е сладък фактът, че не е нужна канализация, нито тръбопровод за да функционира въпросното съоръжение, но какво ни говори това?! - Че се пълни и празни на ръка, така както се плакнат и цедят и дрешките. Даже, за още по-голяма простота (простотия) няма и нагревател, а при 12*С вода от чешмата зимата, трябва в помещението или да има бойлер или котлон с тенджера или кана за гореща вода и т.н. Побират 1,3 - 2,5 кг пране. Таймер с 15 мин работа максимум. - Нормалните перални имат такава програма и тя се води "освежаване" на дрехите.
И аз имам дилема за възможно най - малката пералня в една стаичка 18м2- боксониерка. Ща, не ща - май ще е някоя от "отрязаните" с размери 80х60 и дълбочина 40 см. За около 4 стотака от техното, но ще е нещо реално работещо. Няма как, ще трябва и да се дупне, да се крътне за маркучите :(
https://forum.setcombg.com/attachmen...id=20640&stc=1