Отговор: 6W постоянна консумация
При изключена от контакта пералня ти дава 6W консумация?
- - - - - - - - - -
Искаш да се изразиш, че в режим "standby" ти дава 6W? Съвременните имат около 1W . Според не може да имаш претенции за толкова стара пералня, че е 6W, поради простата причина,че когато е била произведена е нямало никакви изисквания за консумация в какъвто и да е режим. Ако те дразни изключвай я от контакта.
при включена в контакта, но изключен бутон ON/OFF. Странно! Ако е нормално, ще измисля нещо. Това е са около 4 kW на месец.
Ako перете през ден имате около 15 пранета, което прави общо 15 включвания и 15 изключвания от контакта. Ако оценяваш тези 30 манипулации на повече от 80ст, значи нямаш проблем да си оставиш пералнята постоянно включена. :Drinks:
Цитат:
Първоначално публикувано от
rum4o
при включена в контакта, но изключен бутон ON/OFF. Странно! Ако е нормално, ще измисля нещо. Това е са около 4 kW на месец.
Ако ти са стари телевизор, монитор,климатик и т.н ще видиш ,че и при тях има подобни консумации.
Прав си! Не бях го изчислил в пари. За 80ст на месец не си заслужава да изключвам/включвам от контакта. :) По-скоро исках да разбера дали е нормална тази консумация, защото на други ел. уреди не съм засичал повече от 1-2W в стендбай.
Нормално е. Всички уреди точат малко ток, когато са в stand by режим, тоест включени в тока.
Пробвай Булсат или кабелен приемник, да се изненадаш от стенд бай.
Само пералнята не съм мерил в интерес на истината.
Ненормално много е:), според мен - 6 вата харчи една нормална LED лампичка и ще ти осветява - поне нещо полезно върши. Моята пералня е по-стара сигурно, без дисплей, не й трябва стенбай режим, не се вкл. захранването от бутон, а с ключ.
Всички приемници и уреди в стенд бай харчат ток.
Лично на мен хич не ми пука.
В живота има други важни неща.
Новото ми Миле харчи 30 вата.(за 24 часа)
Не изключвам нищо.
Важно е здравето и разбирателството в семейството !
Авторът е засякъл 6 вата, ама за 1 час - а за твоята си е нормално да е около 1 ват и малко за час и щом е 2006 г. модел със сигурност би трябвало да отговаря на изисквания за пестене на енергия
Според тази статия https://en.wikipedia.org/wiki/One_Watt_Initiative
в ЕС не е имало регламент за разхода на енргия в Stand By преди 2010. Така че след като не е имало регулация, всеки производител е правил каквото си иска. В САЩ, Китай и Япония е имало законодателство от преди това, но не знам колко е повлияло техниката, която се продава в ЕС.
От 2010 в ЕС макс 1 ват на час, а от 2013 0,5 вата макс за нови уреди. Преполагам има изключения. Тази нова сушилня пише, че харчи 0.5 вата на час, което е максимума за стенд бай режим за ЕС към момента.
Свободностояща кондензационна сушилна с термопомпа D8665N - Gorenje
Колеги стана ми интересно и проверих в упътването на моята Пералня със Сушилня Hotpoint RDSG 86407 и ето какво пише:
Режим на stand by
В съответствие с новите нормативи за пестене
на енергия тази перална машина е снабдена със
система за автоматично изключване (stand by), която
се задейства след 30 минути в случай, че машината
не се използва. Натиснете за кратко бутон ON/OFF и
изчакайте машината да се задейства отново.
Потребление в режим „Off“ (Изкл.) 0,5 W
Потребление в режим „On“ (Вкл.) 8 W
При положение че на колегата му харчи 6W в режим „Off“ (Изкл.) май си е доста.
Сметнах че когато не се използва пералнята за 1 месец - моята ще изхарчи 360W, а неговата 4320W. Разликата в числата е доста голяма.
Даже и Колегата го е написал в пост номер 3.
При мен на stand by
- Три телевизора
- Два тв приемника(виваком)
- Един рутер
- Един суич
- Два климатика
- Фурна
- Микровълнова
- Два комбинирани часовника с отчитане на дата и температура
според електромера 25W/h