Отзиви за съдомиялна Privileg PDSI Edition 50
  Здравейте,

Тази съдомиялна – Privileg PDSI Edition 50 – ми привлече вниманието и ме интересува някой има ли преки впечатления, ако не от конкретния модел, то поне от марката. Научих, че е марка за немския пазар, която през 2010 е купена от Whirpool и на която сега производството е (май) в Полша.

Този конкретен модел изглежда има всички екстри. Четейки описанието, не виждам характеристика, която да не е впечатляваща, поне за незапознат със съдомиялните като мен.

Продава се ето тук: Съдомиялни за вграждане / privileg / PDSI Edition 50 ПРОМОЦИЯ / Нови уреди с транспортни дефекти / Магазини за бяла техника в град Варна и Бургас

Всъщност миналата седмица я поръчах тази конкретна съдомиялна, но от друг продавач. Пристигна (без преглед), платих я, качихме я в апартамента и се оказа, че са ме излъгали и че не е с транспортен дефект, а си е втора употреба, и я върнах. Писах за случката в съответния форум "Черен списък". Чудя се дали това не е "знак свише" да не поръчвам този модел?
     Отговор: Отзиви за съдомиялна Privileg PDSI Edition 50
  Проблемът на тези магазини,е че продават -уреди втора употреба и заблуждават БГ потребител,че са с транспортни дефекти.
Писал съм за това в други теми!

Иначе,за марката Привилег -качествена.
  Те не са и втора употреба повечето - хората на запад си ги изхвърлят - дори и работещи , наште ги прибират , каквото може ремонтират и айде по магазините.
  Нали се купува да се използва, а не за подарък, красота или демонстрация на престиж. В такъв случай какво от това, че имало утайки - чак толкова пък да се държи на външния вид да е като чисто нова, да блести и т.н. Важното е да върши работа икономично, безпроблемно технически и да има няколко месечна гаранция.

Конкретно този модел ми излиза само из тези бг варненски/бургаски магазини II употреба - явно е една и съща бройка - тази която сте поръчали и върнали, иначе наистина излиза в германски сайт - може и да е добър модел, изработен от по-качествени материали, сравнение с редовните, к се продават тук.
   Цитат:

Първоначално публикувано от 
morandis  
 Нали се купува да се използва, а не за подарък, красота или демонстрация на престиж. В такъв случай какво от това, че имало утайки - чак толкова пък да се държи на външния вид да е като чисто нова, да блести и т.н. Важното е да върши работа икономично, безпроблемно технически и да има няколко месечна гаранция.

Категорично не споделям Вашето мнение. Когато един търговец заявява, че стоката му е нова – или пък втора употреба, или с еди-какви-си параметри – всичко трябва да отговаря на фактите. Ако на Вас не Ви е проблем търговец да Ви излъже, то за мен това е огромен проблем. Освен това използваните съдомиялни се продават на доста по-различни цени от новите с транспортен дефект.

Цитат:

morandis  
 Конкретно този модел ми излиза само из тези бг варненски/бургаски магазини II употреба - явно е една и съща бройка - тази която сте поръчали и върнали, иначе наистина излиза в германски сайт - може и да е добър модел, изработен от по-качествени материали, сравнение с редовните, к се продават тук.

Мисля, че не са една и съща бройка. Има разлика в снимките между двата сайта. Но нищо от казаното от Вас не отговаря на основното ми питане – преглеждането на немските сайтове и сам си го свърших, преди да питам тук.
   Цитат:

cheeseus  
  Но нищо от казаното от Вас не отговаря на основното ми питане

А какво по-точно бе основното питане?