Отговор: Пиролиза и безопасност
Цитат:
Първоначално публикувано от
i486
Фурната ни има такава функция за самопочистване. Четох, че вдига 500 градуса. Въпросът е дали е достатъчно премислена и обезопасена от външно нагряване (по целия корпус)? Фурната е вградена, около нея повечето неща са дървени и отзад минава тръба за газ. Дали мога да я включа смело или да имам 1 наум? Марката е Електролукс. Главният въпрос е дали металния корпус отзад би се нагрял сериозно или само ще се стопли. При нормална работа отпред ламарината не пари, т.е. има прилична изолация, но как е отзад и отгоре/долу не знам.
Не се плаши,няма нищо страшно.
Всичко е изчислено.
Тръбата за газ не ти е залепена за фурната.
Изолацията е достатъчна.
В чужбина съм ползвал Аег с пиролиза,тръбата също минаваше зад нея.
Охлаждането работи на макс.Ако имаше проблеми първо щеше да се стопи/запали/пластмасовия капак/държач/ на стъклата.
Цитат:
Viking72
Не се плаши,няма нищо страшно.
Всичко е изчислено.
Тръбата за газ не ти е залепена за фурната.
Изолацията е достатъчна.
В чужбина съм ползвал Аег с пиролиза,тръбата също минаваше зад нея.
Охлаждането работи на макс.Ако имаше проблеми първо щеше да се стопи/запали/пластмасовия капак/държач/ на стъклата.
Тя медната тръба е сравнително далече, но от нея тръгва жълта гофрета, която не знам пластмасова ли е или каква. Тя по- има вероятност да минава близо до ламарината. Иначе има ли съществена полза от пиролизата?
Защо при това разположение не са минали изцяло с медна тръба?Швабите бяха пуснали медна тръба до котела и нямаше ядове,естествено че са видяли фурната.
В момента ползвам Електролукс и от двете пиролизи съм доволен.Добре са направени фурните на бранда.
Виж да има малко разстояние и с нея няма проблем.
Страничните водачи за тави се махат,задължително!!!!
Цитат:
Viking72
Страничните водачи за тави се махат,задължително!!!!
Тия телескопичните или рамката, която е завита за фурната?
За тръбата - гофретата е отклонение към газови котлони, иначе до котела върви медна. Но по принцип котлоните не се ползват и е спрян крана от медното отклонение - гофретата дори да се разтопи би трябвало да не е фатално. Освен ако крана не изпуска.
Тези рамки,на които си монтирал тел.водачи.
На тях казвам водачи на тави.
Фурната остава гола.Жълтата гофра не е пластмасова.
Рамките не са завити,а са на клик система/монтаж,демонтаж без инструменти/.
А на часовника на фурната дали може да се сложи батерия? Много е тъпо като спре тока да си забравя часа (сякаш много ми трябва часовник на фурната поначало). Не спира често тока, но ако си помни часа няма да е лошо. Най-добре щеше да е при изключена фурна да не свети нищо отпред, но не са го осъзнали.
Няма възможност.Тъпо е,но за съжаление е така.Следващата купуваш Миле,те имат батерия до 200 часа.
Така или иначе няма да тръгне пиролизата, ако вътре не е оголено. А за ползата - твърдо препоръчвам процедурата.