Отговор: Проблем със сушилня AEG
Така, това трябва да е обща грешка по захранване.
Конкретно - трябва да се влезе в сервизен режим.
https://www.google.com/search?rls=co...=1607156228380
1.Сушилнята гаранционна ли е?
Кой е сервизът, ако не е тайна?
2.Заявката за ремонт през AEG България ли си я подал?
Това е силно препоръчително, ако искаш ремонт от оторизиран сервиз. Независимо дали гаранцията е изтекла.
3.При всички положения сервизът не е отстранил пробема и е длъжен да го направи!
Независимо дали гаранционно или за твоя сметка. Предполагам вече са ти взели парите и имаш всички документи за това?
Директно им звъни и ако ти направят проблем, обаждаш се / пишеш на AEG с обяснение на дефекта и ремонтите.
4.След като вече са "ровили" по платките, не е ясно дали са твоите и какво точно са "ремонтирали".
С две думи ремонтът се усложнява и оскъпява.
Успех!
Сушилнята не е гаранционна сервизът е България сервиз. Oбадих се на АЕГ* България и те ми дадоха техния телефон , няма никаъкви документи касови бележки и т.н. Много некомпитентни хора незнам кой им е дал сертификат да се занимават със сервизна дейност.
Не знам как на юнашко доверие сте им дали практически най-скъпите части от сушилнята за ремонт?
За всичко, включително заявката / поръчка за ремонт, трябва да издадат документ. Така също и клиентът да се разпише, че е съгласен на ремонта и след получаване - че уредът е отемотран. В документа се указва и гаранционният срок за съответните дейности и части.
Едва след като сте съгласни, че проблемът е отстранен, заплащате услугите. За което получавате съответните документи.
В момента не е възможно документално да докажете, ако нямате черно на бяло, че сушилята е била ремонтирана, че точно в този сервиз и сте заплатили ХХлв. без резултат.
Аз бих отишъл в сервиза за 3-ти път като заявя проблема предварително в AEG. С подробно обяснение за двата "ремонта" без резултат.
В самия сервиз искаш екземпляр от заявката за ремонт с всички атрибути, дати,имена, подписи, печати, описание на дейности, части, причина за повреда. Както и фискалните документи за заплатените услуги.
Всичко това го има в системата им! Ако липсва, значи "майсторите" в работно време мамят работодателя си!
Аргументираш се с ЗЗП и наличието на застраховка за дома на елекроуредите.
Ако започнат да шикалкавят - отиваш в НАП и подаваш оплакване, че не са ти издали финансов бон.
В Ямбол Аврен,"Граф Игнатиев" 147 (зад OMV) имам познат, който сервизира електроника. Ако наистина проблемът е в платките, ще го реши, стига да се съгласи. Но ако е софтуерен (нужен е презапис на паметите), трябва да се търси й точно варианта на firmware, който е на етикета на съответната платка.
Това,при условие, че БГ Сервиз не си свършат работата или ти върнат парите.
Грешката показва проблем с захранващото напрежение.И след като е върната платката обратно е изгаснала нацяло, което отново говори за проблем с импулсното и е възможно да се касае за проблем с подаваното захранване.
Да, аз вече написах на колегата и му дадох линкове в по-предния си пост днес.
Доколкото разбрах от набързо прочетеното, за да се уточни конкретно грешката, трябва да се влезе в сервизен режим на място.
https://www.aeg.bg/support/support-a...eshka-eno-en0/