Резултати от 1 до 6 от общо 6

Проблем със сушилня AEG

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Feb 2012
    Живее в
    ЯМБОЛ

Проблем със сушилня AEG

Здравейте,
    Проблема ми е следния ,имам сушилня AEG T96699IH от 2015 година . Преди два месеца започна да ми излиза грешка ЕH0 по време на сушене и спираше цикъла .Обадих се на сервиза оторизиран на марката за нашия град, свалиха платката и ми я върнаха след 2 седмици. Твярдяха,че са отстранили проблема .Пускам сушилнята работи ,след като изсуши една пералня дрехи веднага реших да пусна втора. Сушилнята изгасна и не иска да се включи . Обадих им се пак на сервиза дойдоха и взеха платката плюс управляващия модул отпред. След три седмици ми ги връщат с отговора,че за да работи трябва след всяко изсушаване да я изключвам от контакта и да чакам 10 мин,за да можела да се резетне платката .
    Реших така да я ползвам , но забелязвам , че ми мести програмата на сушене и се включва пауза.
    Някой има ли някъква идея как да си реша проблема и сушилнята ми да заработи нормално , евентуално къде да пратя платките да ми ги проверят .
    Благодаря на отзовалите се .

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2006

Отговор: Проблем със сушилня AEG

Така, това трябва да е обща грешка по захранване.
    Конкретно - трябва да се влезе в сервизен режим.
    https://www.google.com/search?rls=co...=1607156228380
    1.Сушилнята гаранционна ли е?
    Кой е сервизът, ако не е тайна?
    2.Заявката за ремонт през AEG България ли си я подал?
    Това е силно препоръчително, ако искаш ремонт от оторизиран сервиз. Независимо дали гаранцията е изтекла.
    3.При всички положения сервизът не е отстранил пробема и е длъжен да го направи!
    Независимо дали гаранционно или за твоя сметка. Предполагам вече са ти взели парите и имаш всички документи за това?
    Директно им звъни и ако ти направят проблем, обаждаш се / пишеш на AEG с обяснение на дефекта и ремонтите.
    4.След като вече са "ровили" по платките, не е ясно дали са твоите и какво точно са "ремонтирали".
    С две думи ремонтът се усложнява и оскъпява.
    Успех!
    Този пост е редактиран от Gena_bs; 05-12-20 в 10:18.

4. Тук е от
    Feb 2012
    Живее в
    ЯМБОЛ

Сушилнята не е гаранционна сервизът е България сервиз. Oбадих се на АЕГ* България и те ми дадоха техния телефон , няма никаъкви документи касови бележки и т.н. Много некомпитентни хора незнам кой им е дал сертификат да се занимават със сервизна дейност.

5. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2006

Не знам как на юнашко доверие сте им дали практически най-скъпите части от сушилнята за ремонт?
    За всичко, включително заявката / поръчка за ремонт, трябва да издадат документ. Така също и клиентът да се разпише, че е съгласен на ремонта и след получаване - че уредът е отемотран. В документа се указва и гаранционният срок за съответните дейности и части.
    Едва след като сте съгласни, че проблемът е отстранен, заплащате услугите. За което получавате съответните документи.
    В момента не е възможно документално да докажете, ако нямате черно на бяло, че сушилята е била ремонтирана, че точно в този сервиз и сте заплатили ХХлв. без резултат.
    Аз бих отишъл в сервиза за 3-ти път като заявя проблема предварително в AEG. С подробно обяснение за двата "ремонта" без резултат.
    В самия сервиз искаш екземпляр от заявката за ремонт с всички атрибути, дати,имена, подписи, печати, описание на дейности, части, причина за повреда. Както и фискалните документи за заплатените услуги.
    Всичко това го има в системата им! Ако липсва, значи "майсторите" в работно време мамят работодателя си!
    Аргументираш се с ЗЗП и наличието на застраховка за дома на елекроуредите.
    Ако започнат да шикалкавят - отиваш в НАП и подаваш оплакване, че не са ти издали финансов бон.

В Ямбол Аврен,"Граф Игнатиев" 147 (зад OMV) имам познат, който сервизира електроника. Ако наистина проблемът е в платките, ще го реши, стига да се съгласи. Но ако е софтуерен (нужен е презапис на паметите), трябва да се търси й точно варианта на firmware, който е на етикета на съответната платка.
    Това,при условие, че БГ Сервиз не си свършат работата или ти върнат парите.

6. Senior Member Аватара на badr
    Тук е от
    Aug 2004

Грешката показва проблем с захранващото напрежение.И след като е върната платката обратно е изгаснала нацяло, което отново говори за проблем с импулсното и е възможно да се касае за проблем с подаваното захранване.

7. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2006

Да, аз вече написах на колегата и му дадох линкове в по-предния си пост днес.
    Доколкото разбрах от набързо прочетеното, за да се уточни конкретно грешката, трябва да се влезе в сервизен режим на място.
    https://www.aeg.bg/support/support-a...eshka-eno-en0/

8.  

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Проблем със сушилня AEG 97500
    От bimbi1912 във форум Ремонт и сервиз - Бяла техника
    Отговори: 0
    Последно: 25-11-20, 18:21
  2. Сушилня - проблем
    От nobreak във форум Ремонт и сервиз - Бяла техника
    Отговори: 5
    Последно: 03-02-14, 11:26
  3. Проблем със сушилня AEG
    От briooon във форум Ремонт и сервиз - Бяла техника
    Отговори: 2
    Последно: 26-01-14, 12:26
  4. Проблем със сушилня AEG T76489AH
    От ambrozia403 във форум Ремонт и сервиз - Бяла техника
    Последно: 04-12-12, 22:46
  5. Проблем със сушилня
    От delchev във форум Ремонт и сервиз - Бяла техника
    Последно: 10-11-12, 21:32

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе