Отговор: Бойлер Елдом или Теси
Първо си оправи елинсталацията.
Изпратено от моят SM-G975F с помощта на Tapatalk
Цитат:
Първоначално публикувано от
taralion
Здравейте,
Предстои ми покупка на 120 литров бойлер, който ще е винаги включен. 80 л. Теси протича между 1.6 и 2.6 години у нас, явно водата е агресивна. В гаранцията смених 3 бойлера. Елдом от неръждавейка изкара 5 години и също изгни?! Какъв от двете марки да си взема, но 120 литров? Какви са плюсовете и минусите на двете марки съответно, като цените и гаранциите са еднакви?
Благодаря Ви предварително!
На каква температура ги експлоатираш?
В твоя случай, щом и неръждавейките заминават за по 5г. взимай Tedan, те са с по 10г. гаранция.
Съвсем малко е намален, защото през почивните дни налягането пада, а ние консумираме непрекъснато вода и се получава характерното шумене на водата и ме е страх да не се образува парна фаза отгоре и затова толкова бързо да протичат.
Цитат:
taralion
Какво да и оправям???
Има утечка по водата. Затова гние толкова бързо. Друга причина би могла да е прегряването на водата. При постоянно включен бойлер, терморегулаторът се настройва на 55°С. Така загрява водата до 65°С.
Повишаване на температурата с 10 градуса образува 3 пъти повече котлен камък, май го четох някъде. Както каза Додо, не виждам смисъл 120 литров бойлер да го държите на макс. На 55С градуса е достатъчно за къпане на двама души поне. Лятото може даже и на 50С. И един път в месеца го пускай на макс против легионела.
Залагай на Тедан, българските са тотал щета.
То и сега на моите не им стига водата, че няма как да го намалявам още. За това съм решил да взимам по-голям. Тедам не са ли и те български, че Теси са май китайчета.
- - - - - - - - - -
Цитат:
dodo_pv
Има утечка по водата. Затова гние толкова бързо. Друга причина би могла да е прегряването на водата. При постоянно включен бойлер, терморегулаторът се настройва на 55°С. Така загрява водата до 65°С.
Това с утечката ми стана интересно. Бойлерите винаги са занулени и тръбите са полипропиленови, защото не обичам меките връзки.
Сръбски са, а може би и не само сръбски..
Designed and produced in Serbia.
Цитат:
taralion
Това с утечката ми стана интересно. Бойлерите винаги са занулени и тръбите са полипропиленови, защото не обичам меките връзки.
Проблемът може да идва от малко незанулено кухненско бойлерче в съседен апартамент. Токовата верига се затваря през водата и твоята нула или земя! Имах такъв случай със съседката ми на долния етаж. Ремонтирах и безплатно бойлера, от зор. Чуват се характерни шумове, когато си изключил бойлера си. Усеща се и болка при обливане на малки ранички по ръцете с вода от чешмата.
Елдом с това копче най-отдолу в капака, как го измислиха... направо ме отказаха.
аз съм с Tedan 120 литра от година и нещо
това чудо няма свършване :)
държа го между 2 и Eco настройка (малко след 2), четирима човека не можем да го източим при вечерното къпане (но да отбележа, че сме 3М + 1F, така че... ;) )
досега бях фен на титаниевите Ariston със 7 години гаранция, като последният още ми служи вярно с по-рядко натоварване, но при последното почистване с пълно отваряне лъсна грозната истина, че "титанът" се е отлюспил по тавана и сега се чудя да го бракувам ли, да го чакам да протече ли...
Карай го докато протече.. И моя е същия, и един път май беше спряла водата и пускам топлата вода.. чувам от към тавана на бойлера взеха да падат някакви неща :)
Ако протече направо купувам Lydos Plus или WiFi, че тея Aristoni частите са им малко кът и скъпи, нагревател около 70лв с доставка до 15 дни, защитата и тя към 50-60лв.. няма смисъл.
Защо ги купувате тези Аристони? С какво превъзхождат Елдом или Теси освен че са по-скъпи за аналогични модели?