Колеги смених му клапана с който дойде защото течеше от него периодично но сега пак е същата работа.Моля за съвет
Изпратено от моят JAD-LX9 с помощта на Tapatalk
Колеги смених му клапана с който дойде защото течеше от него периодично но сега пак е същата работа.Моля за съвет
От това сниманото място сълзи периодично.
имам същото египетско бижу на селопроблемът е в пластмасовата резба на изводите за вода. още при монтажа сложих метални нипели 1/2"F-1/2"M и на двата щранга, като ги навих с "течен тефлон" (уплътнител за резби наводни съединения). засега, да чукна на дърво, нямам проблеми вече година и половина.
Какво е това кафяво отлагане около тръбата?
Какво ползва за уплътнението на резбата?
Кафявото отлагане е ръжда от стария клапан който днес смених тъй като мислех че е от него.А иначе уплътнявам само с това от снимката.
Сложи и калчища.
При мен всички връзки са с калчища и отгоре тефлонова лента и досега нямам пробив.
Пробвай с кълчища, досега където съм ползвал, няма проблем!
Странна работа беше намаляло сълзенето и сега пуснах съдомиалната и направо си тече вече....Идеи?
Все пак ще опиша връзките
1.Студена вода Мивка
2.Студена вода Бойлер
3.Студена вода съдомиялна.
П.С.Не искам да се правя на водопроводчик,напротив-на мнение съм че за всяко нещо си има човек,и всеки трябва да си знае работата.Просто в дома ми бяха 3-ма изключително некомпетентни ВИк "майстори"и просто-неволята учи.
Къде точно е теча за съдомиялната между крана и маркуча или между крана и муфата където се навива крана?
Снимай отблизо теча.Ако е между крана и маркуча е по-лесно да го оправиш.Първо претегни пласмасовата гайка на маркуча, ако не спре, спри водата от крана и развий гайката на маркуча и смени гуменото уплътнение, продават се отделно, стотинки са.....
Този пост е редактиран от Palev; 29-11-22 в 11:03.
Не имах впредвид че направо протече през предпазният клапан на бойлера.Сега ще купя течен тефлон и нов клапан и ще пробвам така.
Проблемите продължават,смених клапана с друг модел,захванах го с течен тефлон както препоръчахте,сега сълзи от отворчето.Прикачвам снимка.
От там е нормално да сълзи, вържи му един маркуч и в канала или в шише.