Знаете ли как се влиза в тестовото/сервизно меню. Доста клипчета изгледах но моя модел е с i-dos и не става по тези начини.
Sent from my 2109119DG using Tapatalk
Знаете ли как се влиза в тестовото/сервизно меню. Доста клипчета изгледах но моя модел е с i-dos и не става по тези начини.
Напиши точния модел на машината!
User manual | Siemens Home (bsh-group.com)
Това, което си написал, е индекса на цялата серия продукти.
Явно е събирана от 2 на вратата отпред е тоя модел: WM16S770DN/01 но по снимки в интернет не прилича на мойта.
Отзад капака е Bosch -WAS32462SN/01
EDIT: разгледах по снимки в интернет точно като мойта отговаря този модел:
WM14S840
На снимката е модела на самото управление:
9000470963
Този пост е редактиран от slavimaster; 27-01-24 в 20:51.
Снимай етикета на люка.
От последната снимка нищо не може да се види. Освен 2010 година.
Едва ли някой си е играл да сменя корпус или части от него. По-вероятно е задния капак да са натъманили.
Тази пералня от Дания ли е?
Siemens vaskemaskine, - dba.dk - Køb og Salg af Nyt og Brugt
Този пост е редактиран от Gena_bs; 27-01-24 в 22:10.
Люка със сигурност е сменян на него пише първия модел но като го напиша в интер визуално не е тази пералня. Иначе да на датски са програмите написани.
Да, това е някакъв Франкенщайн!
Пральна машина Сіменс Siemens WM14S840 IQ700 авто дозатор i-Dos: продаж, ціна у Нововолинську. Побутові пральні машини від "TechnoExpert" - 1975776445
Тази, обаче, е 1400об./мин. Има и WM16S840FF с 1600 SIEMENS WM16S840FF - Fiche technique, prix et avis (electromenager-compare.com)
Открий разликите с модела на етикета ти на задния панел:
Пральна машина Bosch Logixx на 8кг 1600об. INVERTER motor Німеччина б.у (ID#1321383206), цена: 9000 ₴, купить на Prom.ua
За тази не пише за дозатор.
Какви са максималните обороти в действителност? За 8кг ли е?
Опитвам се да разбера от 2 или повече машини е сглобена. Защото, ако няма дозатор, то освен люка е сменен и панела за управление (от Bosch > Siemens), вероятно.
А ако е така, не се знае какво е заредено в контролерния модул. Независимо от написано на етикета му.
Този пост е редактиран от Gena_bs; 28-01-24 в 02:08.
Тия шпермюли от къде ги намирате не знам
Да интересното е че мойта е 1200 оборота 8кг иначе визуално е 1:1 с първия линк само гумата е светло сива при мен барабана е същата шарка. За bosh-a не коментирам не знам защо да е сменян задния капак. От многото опити да оцеля сервизното меню забезах че с бутона за температурата задържайки го ми вади Last error : 00, но само това успях да уцеля.
Иначе съм е купил втора ръка преди 4 години и работи безотказно с изключение i-dos омекотителя спря да пуска и тези дни откъдето я купих взех цял друг i-dos в пъти по запазен и по нов, моя е 2010 година произведен този 2016. Въпреки това пак не иска да пуска омекотител показва че уж пуска но моторчето не върти ( а подам ли ток на буксата въртят) а с праха няма проблем работи си и с стария и с новия i-dos.
ЕДИТ: сега я хванах на 15 мин програма си пуска омекотител с новия i-dos, но на микс програма която основно се ползва не пуска както и на памук-8кг другата програма която се ползва често.
И на изплакване я пробвах вчера пак не пуска омекотител а ми разрешава да го включа.
Ако има начин да се налее софтуера на ново подозирам че ще се оправи или ако може през сервизното да се коригира.
Този пост е редактиран от slavimaster; 29-01-24 в 01:25.
Модел за Italy:
Modello WM12S840IT/01: istruzioni d'uso, ricambi e accessori | Siemens Home (bsh-group.com)
Наистина може да се "налее", ама в твоя случай не е ясно въобще нищо!
Нито модела на машината/-тe, от които е сглобена, нито контролера и заредената в момента версия на firmware.
Ако ти се занимава, викаш техник на място за диагностика. Според резултата преценяш дали да я ремонтираш.
В случай, че някой се навие, разбира се. Защото това си е голяма играчка дори на машина в заводско състояние.
За цената - нямам идея какви са в момента, но със сигурност ще е над 100лв.
Аз бих пропуснал омекотителя и ако всичко друго е ОК, ще си я ползвам.
В противен случай - друга машина, която не е сглобявана от налични компоненти. А тази да се продаде за части, примерно