Резултати от 1 до 5 от общо 5

Проблем и въпрос за цирколационна помпа на съдомиялна Ariston LL64

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Dec 2013

Проблем и въпрос за цирколационна помпа на съдомиялна Ariston LL64

Здравейте колеги, имам едно въпросче за въпросната помпа на гореспоменатата миялка, турбината е капсолована но някои дали си е играл да я отвори-цепи, да знае какъв тип е фибъра в нея? Питам защото при мен се получи следния проблем, помпата затегна, а затегна защото оста на мотора се навива в турбината и нищо не я ограничава толкова да се навие че перката да се залепи за основата на охлюва. Та аз я отхлабих, но единствения начин по който се сетих към момента да я законря беше като използвам осигурител за резби, натегнах оста във перката докато блокира да не може да се върти и след тва разхлабих малко да я усетя че се върти добре, като не мога да я разхлабя кои знае колко защото пък ще спре да притиска фибъра и ще текне. Тука идва тънкия момент с фибъра, ако тои е от тези дето са с пружинка е ясно че през целия му живот пружинката го притиска към корпуса, но моя фибър не ми се видя нещо да го притиска, мандахерца се там като главам, по скоро това което се вижда от него е все едно е О-пръстен, но реално може би е било нещо като вид втулка и единственото нещо което може да го притсика е самозатягането на перката към оста от съпротивлението на водата, и така докато един ден фибара се износи и се изравни с основата на перката и съответно блокира в корпуса. Уффф знам че е сложно ама няма как да го обясня по просто, ще се радвам ако някои е цепил турбина да каже какъв е фибъра, защото аз ся съм я фиксирал но ако съм прав с теорията за самозатягане то съвсем скоро тая помпа ще протече, щото оста няма да може да придърпва перката съответно да уплътнява фибъра понеже е залепена със скрюлок Защо не купя направо нов охлюв ли? защото модела е стар и не мога да намеря, защо не купя нова миалка ли, щото като тази с тези екстри и такова качества са над 1200 лева, нямам такива пари сега .
    Прикачени изображения Прикачени изображения

2.  

3. Senior Member Аватара на ccankov73
    Тук е от
    Apr 2013
    Живее в
    Разград

Отговор: Проблем и въпрос за цирколационна помпа на съдомиялна Ariston LL64

https://apogee99.com/korpus-za-pompa...0088889/p/6278
    само “ охлюв”.

https://www.ebay.com/itm/17664533318...Bk9SR97xnKLZZA
    100 лева втора употреба.

4. Member
    Тук е от
    Dec 2013

Не е като моя, снимката ме е подвела, сега ще опитам да намеря моя.

- - - - - - - - - -

Е такава е моята, незнам за къв чеп там има нещо като клапан , което на снимката липсва

- - - - - - - - - -

п.п. май разбрах за кво е тва, явно е клапан когато пуснеш половин пране така да се каже и затваря единия кръг към перката, така че оная турбина която ми прати въпреки че няма такъв клапан ще ми върши работа стига да пасне на мотора, аз на половин пране не я ползвам
    Прикачени изображения Прикачени изображения

5. Senior Member Аватара на ccankov73
    Тук е от
    Apr 2013
    Живее в
    Разград

Да, и тук пишат, че може https://dekom.co.rs/pumpe-masina-za-...c00054979.html
    Но с тази https://apogee99.com/korpus-za-pompa...0055005/p/6279
    а нея я намирам …в Литва https://www.vajulitas.lt/197/product...5005,%20055005

6. Member
    Тук е от
    Dec 2013

Литва е къде е , моята за сега я направих, бачка, два пъти я пускам, въпроса е кога ще текне сега добре че има аутостоп ама знам че нещо не е как трябва, тва не може да е просто така направено, докато не разбера къв е фибъра няма да разбера и правилно ли съм я направил. Инак ако намеря такава турбина, бих си купил, нищо че не е за голямо и малко миене, ние никога не ползваме малкото. Ако текне пак, ще разцепя турбината и ще видя къв е фибъра, фибър
    ще намеря, а после имам начин да я залепя обратно Лесно не се предавам еи, аз съм от онова поколение дето трудно хвърля, що техника съм върнал от оня свят

- - - - - - - - - -

Цанков, оправих я баце след първия опит нещо ме човъркаше че тва не е така както трябва, одеве я пуснах и след като поработи малко явно като загря водата и пак блокра, размекнала е скрюлока и пак се затегна, разглобих я пак и тоя път обърнах внимание на помпата, фибъра вътре се оказа с пружина което много ме зарадва, не знам причината тая ос защо е успяла да се навие на вътре в перката и така да я притисне към корпуса. Развих оста направих някои замервания и резнах една малка бронзова втулчица с дължина 2,2мм приблизително. пуснах я в дупката на перката и навих на оста на мотора докато опре в нея и може да се затегне спокоино Затегнах я и сега вече не се прилепи към корпуса, съответно всичко се върти без проблем, фибъра остана приятно натегнат и тои, така я монтирах. Не съм я пробвал че жената уми всички чинии но според мен тоя път няма де да иде
    п.п. Междувременно оправих - побългарих уплътнителя на горната кошница (връзката на кошницата с изхода на водата от машината) който миналата година купих чисто нов и не изкара и 12 месеца, е сега вече ще е вечен
    Този пост е редактиран от pif4o; 27-10-24 в 23:45.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Съдомиялна BOSCH SMS40M02EU проблем с изхвърлящата помпа - грешка Е25
    От E_f_o във форум Ремонт и сервиз - Бяла техника
    Отговори: 1
    Последно: 17-12-20, 20:45
  2. Въпрос относно ремък на пералня Ariston ALD 120.
    От RitmoDelMar във форум Ремонт и сервиз - Бяла техника
    Отговори: 7
    Последно: 05-12-19, 22:54
  3. Съдомиялна Ariston LI480A - грешка 4
    От tlt във форум Ремонт и сервиз - Бяла техника
    Отговори: 0
    Последно: 10-11-13, 20:19
  4. Въпрос за помпа Grundfus
    От shanto във форум Отопление
    Отговори: 9
    Последно: 08-01-11, 21:11
  5. ПОМПА НА СЪДОМИЯЛНА ЕЛЕКТРОЛУКС ESF610
    От jdoikinov във форум Ремонт и сервиз - Бяла техника
    Отговори: 0
    Последно: 06-01-10, 15:37

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе