Здравейте колеги, имам едно въпросче за въпросната помпа на гореспоменатата миялка, турбината е капсолована но някои дали си е играл да я отвори-цепи, да знае какъв тип е фибъра в нея? Питам защото при мен се получи следния проблем, помпата затегна, а затегна защото оста на мотора се навива в турбината и нищо не я ограничава толкова да се навие че перката да се залепи за основата на охлюва. Та аз я отхлабих, но единствения начин по който се сетих към момента да я законря беше като използвам осигурител за резби, натегнах оста във перката докато блокира да не може да се върти и след тва разхлабих малко да я усетя че се върти добре, като не мога да я разхлабя кои знае колко защото пък ще спре да притиска фибъра и ще текне. Тука идва тънкия момент с фибъра, ако тои е от тези дето са с пружинка е ясно че през целия му живот пружинката го притиска към корпуса, но моя фибър не ми се видя нещо да го притиска, мандахерца се там като главам, по скоро това което се вижда от него е все едно е О-пръстен, но реално може би е било нещо като вид втулка и единственото нещо което може да го притсика е самозатягането на перката към оста от съпротивлението на водата, и така докато един ден фибара се износи и се изравни с основата на перката и съответно блокира в корпуса. Уффф знам че е сложно ама няма как да го обясня по просто, ще се радвам ако някои е цепил турбина да каже какъв е фибъра, защото аз ся съм я фиксирал но ако съм прав с теорията за самозатягане то съвсем скоро тая помпа ще протече, щото оста няма да може да придърпва перката съответно да уплътнява фибъра понеже е залепена със скрюлок Защо не купя направо нов охлюв ли? защото модела е стар и не мога да намеря, защо не купя нова миалка ли, щото като тази с тези екстри и такова качества са над 1200 лева, нямам такива пари сега .