Здравей те на скоро си купих Пералня Indesit MTWSA 61053 W EE монтираха ми е и сега като стой без пране и не работ ,барабана се пъли с вода.Възможно ли е водния клапан да не работи?Чисто нова е на 1 месец.Реших първо да питам тук.Благодаря ви
Здравей те на скоро си купих Пералня Indesit MTWSA 61053 W EE монтираха ми е и сега като стой без пране и не работ ,барабана се пъли с вода.Възможно ли е водния клапан да не работи?Чисто нова е на 1 месец.Реших първо да питам тук.Благодаря ви
Първо се прочита Ръководството за експлоатация на уреда.
След това се пита този, който ти я е монтирал - какво точно е направил и как я е свързал.
Ако всичко е наред, се заявява гаранционна повреда на телефона от гаранционната карта.
А не се пише по форумите - тук няма ясновидци.
Сменил съм 4 ри перални и такова нещо не съм патил.Благодаря
На същото място и със същия майстор-инсталатор ли?
Силно се съмнявам в това.
Преди години на приятел, един пишман-инсталатор (плочкаджия) беше свързал входящия маркуч вместо към студената към топлата вода.
Бяхме тръгнали да връщаме пералнята, когато се усетих...
Този пост е редактиран от Gena_bs; 02-06-25 в 23:53.
О не не е един и същ.Е не е чак толкова ама аз имам спирателен кран и жената прочете книгата няколко пъти и там са писали незнам от Индезит или нашите (виенски) специалисти че винаги тряа да спираш крана на водата.О гат и такова нещо не бяхме правили на всяко пране.
Изкарай маркуча за мръсната вода от канала, след като изпере, и го сложи в една кофа.
Ако пак се напълни, викай сервиз, няма такава щуротия като това да спираш водата след всяко пране и със сигурност не пише такова нещо в ръководството.
Конкретни неща по начина на пране може и да не пише в Упътването.
Ама за безопасност и екология със сигурност е поне 2/3 от ръководството.
По-скоро не са спазени изискванията за височината на монтаж на маркуча за изходящата вода. Грубо краят му трябва да е минимум на 60см от пода.
Нямам време да търся упътвания.
Или има проблем с помпата за мръсната вода. Я не е свързана електрически, я не работи по някаква друга причина.
Това има връзка с цикъла на пране, за да не изтича в канала водата от казана по време на пране.Няма касателство с "появяването" на чиста вода в казана, когато пералнята не се използва.
Възможните причини за вода в казана, без да работи пералнята, според мен са 2 :
- попаднала песъчинка в клапана за вода, водеща до недобро затваряне, наводняване на казана, оттам............докъдето стигне водата.....
- ако маркуча за мръсна вода е "вързан" към сифона на мивката и оттам да връща вода, когато се ползва мивката.Имам едни познати, които се наводняваха няколко пъти по тази "схема" на свързване.
Има и трета, най- малко вероятна причина, в предвид, че пералнята е нова - проблем в клапана.
Имах същия проблем (чиста вода в казана при неработеща пералня) миналата година с нова пералня Бош 4-та серия, на няколко месеца.При мен маркуча за мръсна вода е вързан директно в канала.Съмнявах се, че клапана не задържа добре, заради песъчинка, тъй като бях сложил друг по-дълъг, неоригинален маркуч за студена вода, който нямаше допълнителна цедка на входа на маркуча, вградена в Бош маркучите.Сложих си оригиналния маркуч, а при смяната не видях песъчинки на входа на пералнята, отделно и там си имаше цедка..........
Как се оправи проблема ли?
Веднага щом констатирах вода в казана, пуснах пералнята на цикъл плакнене, да "продуха" клапана, ако има нещо заседнало.
Оттогава не ми е правила проблем, т.е. се самооправи.
Този пост е редактиран от Palev; 04-06-25 в 14:04.
Явно авторът на темата трябва основно да си редактира първият пост!
Не само аз, но и друг колега е останал с впечатлението, че пералнята не изпомпва водата по време на цикъла на пране.
Тази пералня ако няма филтър на входа на входа на клапана за водата, направо е за боклука!
А за пореден път се убеждавам, че все още Bosch си държи на реномето!
Допълнителен филтър на самия маркуч е приятен бонус.
Това, че пералнята е нова нищо не значи, а още по-малко гарантира!
Преди години на познат чисто нова пералня NEO след старт на програмата се опитала да наводни помещението.
След това имаше и друг аналогичен случай с Candy.
Причината - фабрично не са свързали маркуча между отделението за прах и казана!
Така, че си проверявайте уредите преди първото пускане.
Този пост е редактиран от Gena_bs; 04-06-25 в 14:16.