Мнение от Потребител за Климатик Панасоник комплект CS-E12NKEW/CU-E12NKE-3 
  Купих го преди 3 дни от Ефендулов. Първо се обадих в Техномаркет с цена 1599 и безплатен монтаж. После ме светнаха че в Ефентдулов са на 1589 с безплатен монтаж. Понеделник капарирах и в сряда вече беше Монтриран. Техниците дойдоха с учудващо за мен тежко снаряжение. Професионални уреди за чистене и пробиване. Една прашинка не е паднала на мебел, всичко беше осмукано от огромната им смукачка още докато дупчеха. 
Външното тяло не вибрира и не шуми на комшиите дори на макс обороти а вътрешното е безшумно на тих режим. Много съм доволен и не мсиля че за тази цена може да се купи нещо по-добро. Доста години са тествани предишните модели MKE едва ли NKE 3 ще е по-кофти. 
Първо бях нацелил Мищубиши GE35. Обаждах се на няколко фирми, почваха да ме баламосват да си купя за над 2500 лв мицубиши и да съм чакал 2 седмици и колко били натоварени и бла бла. Прочетох из форума за тресящите и ревящи гнусни ФУДЖИ, и за изкъртените зимни пити на Мицубишитата и това доведе до Панасоника. Ако линка не се отваря коментара ми е за това :
Климатик Панасоник комплект CS-E12NKEW/CU-E12NKE-3 1589 лв с включен експресен монтаж

http://panasonic.climamarket.bg/?p=570

Предполагам че мнението ми ще помогне на чудещите се.  Преди 3 години се оставих да ме баламосват със супер дупер климатик и имах неограничен бюджет. Начуках си го със скъп Дайкин като очаквах чудеса. Екстрите му са съвсем безполезни и създава дискомфорт като шуми. Платих 3200 лв на MMC , после правих ремонт след монтажниците. Панасоника създава по-добър комфорт и струята му е по-силна. 
В Техномаркет безплатния монтаж не е съвсем безплатен. Почнаха да фъфлят как рогата се плащат или само 3 метра тръбен път а моя път беше 5 метра и е безплатен. Толкова от мен. Който иска можце да мине да скива и да сравни Панасоника с двойно по скъп и по смотан Дайкин . 
     Re:Мнение от Потребител за Климатик Панасоник комплект CS-E12NKEW/CU-E12NKE-3 
  Честито.
Ама да пиешеш и зимата.
   Цитат:

Първоначално публикувано от noises  
  Начуках си го със скъп Дайкин като очаквах чудеса. Екстрите му са съвсем безполезни и създава дискомфорт като шуми. Платих 3200 лв на MMC , после правих ремонт след монтажниците. Панасоника създава по-добър комфорт и струята му е по-силна. 

Така е,колко е по силна струята и комфорта е по голям... :god

Цитат:

В Техномаркет безплатния монтаж не е съвсем безплатен. Почнаха да фъфлят как рогата се плащат или само 3 метра тръбен път а моя път беше 5 метра и е безплатен. 

Е колко да е безплатен? : :)

''В цената не са включени материалите по монтажа съгласно т.11 на ценовата листа услуги.''

Много ми е чудно колегата-noises коя от всичките функции на панасоника използва освен йонизатора и сравнил ли е детаилно характеристиките му с тези на Мищубиши GE35 който бие панасоника по всички показатели а може да се намери на същата цена??
  Сега като прочетох няколко пъти първия пост и ми проблясва че това е скрита реклама на климамаркет
А дали е така??
  Никъде не пише до колко минусови темпертури работи. Аз съм от Силистра и когато навън зимата беше -15 , повечето Панасоници бяха спряли. За сравнение на работа ми Мидеята при -18 от спряно положение след 5 мин. духаше доволно горещ въздух.
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1343462500[/time]_________________________________________________

А за скритата реклама - не може само 3 дни след монтажа и да имаш мнение за цялостното представяне на една техника.
   Цитат:

...Начуках си го със скъп Дайкин като очаквах чудеса... 

Така става обикновено като очакваш чудеса :tongue:
Аз днес може би си го начуках с този модел но ще се разбере след време.
Може и да прозвучи като критерий на блондин ама ме грабна предимно възможността да го управлявам през Интернет.
Ще го монтирам на място, където ходя инцидентно и не много редовно и това ми е страшно удобно.
Да видим сега само от къде ще намеря този модул, защото е опция.

Иначе ме заболя главата от четене по това кой е по-по-най и ми писна.
Емал съм му бабата, няма да се женя за него... :)
Но все пак може да ми пожелаете късмет :)
   Цитат:

Първоначално публикувано от Esper  
 Но все пак може да ми пожелаете късмет :)

Късмет и безаварийно ползване :Drinks:
   Цитат:

Първоначално публикувано от diksanal  
 Е колко да е безплатен? : :)

''В цената не са включени материалите по монтажа съгласно т.11 на ценовата листа услуги.''

Бе при Ефенди Дулов всичко е безплатно. А монтажниците носят по една кофа мед и масло, да намажат Панасоника след монтажа. 
 "Добър ден" - 5лв. 1.4 Кърти!  :god
   Цитат:

Първоначално публикувано от gnf  
 Късмет и безаварийно ползване :Drinks:

Мерси ;)

А "моите" монтажници нямам идея дали ще носят масло или вазелин но аз така или иначе ще им оставя малко работа.
Само тръбният път да му включат тока.

В събота и неделя ще монтирам външното тяло и основата на вътрешното.
Стената е тухла четворка, зидарията е "алеле майко германци!" и ми звучи като научна фантастика те да ми свършат работа така, както аз бих го направил.
Пък и съм в процес на ремонт и са ми развързани ръцете :)

П.С: В тоя ред на мисли, спецовете: Има ли изискване на минимална дължина на тръбният път?
Имам предвид 40-50 сантиметра? Тип "Сандвич", телата едно зад друго през тухлата.
     Отговор: Re:Мнение от Потребител за Климатик Панасоник комплект CS-E12NKEW/CU-E12NKE-3
  Мили Хора,
Коментирания Панасоник не замръзва точно, както е описано в инструкциите за зло/употреба. т.е. до -15 градуса и истината е до тук. Инфо тук . Иначе при реалната му употреба на (свери датата от поста) днешна дата при -8 градуса машината е Out off order = не замръзва, но и не топли. КПД - то му е наистина КПД, но за помещение с обем на половина от представяния в брошурките, т.е. 10-15 кв.м. и външна температура над -8. (признавам при лоша топлоизолация). Добавката Econavi е функционална само през лятото, както пише в тагваната брошурка, т.е.  когато не регистрира слънчева светлина намалява мощността на климатика ;)
     Отговор: Мнение от Потребител за Климатик Панасоник комплект CS-E12NKEW/CU-E12NKE-3
  Аз съм много доволен след изминалата зима от тази машина.
Наистина е около 2 пъти преоразмерен за обема, който отоплявам но и няма никаква изолация, само на тухла.
2 стаи и антре с обем не повече от 20 кв.метра.
Тази зима почти не е изключван и беше настроен на 20 градуса, почти постоянно си подържаше 19 градуса твърдо.
Е, няколко пъти съм виждал, че не успява и падаше около 18 градуса.
Най ме радваха сметките за ток - нито веднъж над 100лв...
Предишни години с маслен радиатор и духалки сметките бяха над 150лв при това с много по-ниски темератури в стаята.

С което не казвам, че климатика като технология за отопление ми харесва.
Духа - е...а работа. Такова духане бих си спестил с удоволствие :rolleyes:
Шуми и ме дразни  докато спя, колкото и малък да е шума. 
Просто за момента това е разумният компромис и затова съм доволен.