Купих го преди 3 дни от Ефендулов. Първо се обадих в Техномаркет с цена 1599 и безплатен монтаж. После ме светнаха че в Ефентдулов са на 1589 с безплатен монтаж. Понеделник капарирах и в сряда вече беше Монтриран. Техниците дойдоха с учудващо за мен тежко снаряжение. Професионални уреди за чистене и пробиване. Една прашинка не е паднала на мебел, всичко беше осмукано от огромната им смукачка още докато дупчеха.
Външното тяло не вибрира и не шуми на комшиите дори на макс обороти а вътрешното е безшумно на тих режим. Много съм доволен и не мсиля че за тази цена може да се купи нещо по-добро. Доста години са тествани предишните модели MKE едва ли NKE 3 ще е по-кофти.
Първо бях нацелил Мищубиши GE35. Обаждах се на няколко фирми, почваха да ме баламосват да си купя за над 2500 лв мицубиши и да съм чакал 2 седмици и колко били натоварени и бла бла. Прочетох из форума за тресящите и ревящи гнусни ФУДЖИ, и за изкъртените зимни пити на Мицубишитата и това доведе до Панасоника. Ако линка не се отваря коментара ми е за това :
Климатик Панасоник комплект CS-E12NKEW/CU-E12NKE-3 1589 лв с включен експресен монтаж
http://panasonic.climamarket.bg/?p=570
Предполагам че мнението ми ще помогне на чудещите се. Преди 3 години се оставих да ме баламосват със супер дупер климатик и имах неограничен бюджет. Начуках си го със скъп Дайкин като очаквах чудеса. Екстрите му са съвсем безполезни и създава дискомфорт като шуми. Платих 3200 лв на MMC , после правих ремонт след монтажниците. Панасоника създава по-добър комфорт и струята му е по-силна.
В Техномаркет безплатния монтаж не е съвсем безплатен. Почнаха да фъфлят как рогата се плащат или само 3 метра тръбен път а моя път беше 5 метра и е безплатен. Толкова от мен. Който иска можце да мине да скива и да сравни Панасоника с двойно по скъп и по смотан Дайкин .