Re: Климатици... (обсъждане на всякакви алтернативи)
Цитат:
Първоначално публикувано от bajotierra
По пода върти топла вода, затоплена от чилър ВЪЗДУХ-ВОДА, но несъмнено е по-добре да бъде термопомпена система вода-вода. Това нещо се предлага и в България:
http://heatpump-geotok.hit.bg/indexFrames.htm http://www.esco-engineering.biz/ - но този сайт нещо не работи в момента.
По отношение на фундаменталната грешка с японския и китайския, не се притеснявай, в японския език йероглифите са същите както в китайския, нали са ги откраднали от тях, и могат да се различат,предполагам ако някой има познания по езика :)
Даа- чилъри въздух-вода не са нещо ново за климатизиране на сгради.... Съмнявам се в енергийната ефективност на такава "домашна" система, но комфорта вероятно е по- голям.
:offtopic: относно китайския/японския: бе видяха ми се познати тези йероглифи, ама аз нали знам само кантонски китайски- нещо се обърках....
Niakoi moje li da mi kaje ne6to za klimatici Samsung i po to4no za 12 invertor.
Цитат:
Първоначално публикувано от llll
Даа- чилъри въздух-вода не са нещо ново за климатизиране на сгради.... Съмнявам се в енергийната ефективност на такава "домашна" система,
Незнам за ефективността ,но това е инвертор и Японците и дават СОР = 4,3 е вярно, че с тяхните материали и подови настилки, но като за машина със средна охладителна мощност 7 кW мисля,че е с добър коефициент като се има в предвид,че на малоазийския Panasonic* " Е "модел за същата мощност е 3,4. Колкото до цената му е вярно ,че е по-висока.
Искам да попитам за темата със зглобяемите къщи къде е, че неможах да я намеря.
Цитат:
Първоначално публикувано от irisa
Незнам за ефективността ,но това е инвертор и Японците и дават СОР = 4,3 е вярно, че с тяхните материали и подови настилки, но като за машина със средна охладителна мощност 7 кW мисля,че е с добър коефициент като се има в предвид,че на малоазийския Panasonic* " Е "модел за същата мощност е 3,4. Колкото до цената му е вярно ,че е по-висока.
Искам да попитам за темата със зглобяемите къщи къде е, че неможах да я намеря.
Съмненията ми са за принципа при такава домашна система- изисква допълнително помпа, която да върти водата, по- бавно затопляне на помещението.... А и сметките нещо не излизат- ето малко грубо:
7kW охладителна мощност / 4.3 (ако COP и EER са равни)= 1.63 kW консумирана мощност за тази машина...
За Panasonic-а: 3,4 kW /1.63 kW= 2.09 (EER- много нисък! не може да е толкова). Вярно, че тези сметки са груби, ама от цифрите дето даваш- това е...
Цитат:
Съмненията ми са за принципа при такава домашна система- изисква допълнително помпа, която да върти водата, по- бавно затопляне на помещението.... А и сметките нещо не излизат- ето малко грубо:
7kW охладителна мощност / 4.3 (ако COP и EER са равни)= 1.63 kW консумирана мощност за тази машина...
За Panasonic-а: 3,4 kW /1.63 kW= 2.09 (EER- много нисък! не може да е толкова). Вярно, че тези сметки са груби, ама от цифрите дето даваш- това е...
Всичко си е в климатика в горната част пластинчат топлообменник помпа и каквото е необходимо.Колкото до сметките незнам какво смяташ, но на Panasonic-а средната консумация е 2,2кW a EER=2,85 поне по каталожни данни.
@irisa тази машинка въздух-вода предлагали се в България?
Цитат:
Първоначално публикувано от g0g0
@irisa тази машинка въздух-вода предлагали се в България?
Здравей, gogo по принцип може да бъде доставена, но по поръчка понеже е скъпа и не е по джоба на всеки.
Цитат:
Здравей, gogo поринцип може да бъде доставена, но по поръчка понеже е скъпа и не е по джоба на всеки.
А информацията за тази машинка само от онази картинка ли я извади? Дай повече info, моля!
Цитат:
А информацията за тази машинка само от онази картинка ли я извади? Дай повече info, моля!
Не естествено . Но мога да ти дам само Японски сайт а незнам дали ще можеш да разбереш нещо от него тъй като по горе беше писал, че неразбираш от японски ероглифи.
@Георги Б
Ако не е тайна, коя фирма ти преправиха мидеята с воден кондензатор? Много силно ме интересува и ще съм благодарен ако споделиш.
Защото на мен ми се въртят едни идеи да преработя изпарителя и да го направя на вода, при което да се получи мини сплит чилър. И тук не говорим за ТНТМ, а по-скоро за серийно производство с всичките му там тестове, проверки, разработки и т.н.....Трябва да се получи цена около 4000 лв за 17-20 кВт машина, термопомпа. Бих искал да се свържа с подобни фирми за да обменим малко опит.
Цитат:
Първоначално публикувано от TazmaniaK
@Георги Б
Ако не е тайна, коя фирма ти преправиха мидеята с воден кондензатор?* Много силно ме интересува и ще съм благодарен ако споделиш.
Защото на мен ми се въртят едни идеи да преработя изпарителя и да го направя на вода, при което да се получи мини сплит чилър.* И тук не говорим за ТНТМ, а по-скоро за серийно производство с всичките му там тестове, проверки, разработки и т.н.....Трябва да се получи цена около 4000 лв за 17-20 кВт машина, термопомпа.* Бих искал да се свържа с подобни фирми за да обменим малко опит.
Здравей, Tazmaniak имам познат който отдавна се занимава точно с това мога да те свържа с него,но незнам дали той ще иска да сподели информация с теб понеже с това си изкарва хляба.
2 Прикачен файл(ове)
на този адрес
http://www.freecalc.com/hx.htm
има калкулатор за изчисление на топлообменници от типа "тръба в тръба". поствам и снимка на един такъв (предполагам ще можеш да разбереш как е направен и сам да си го направиш) и още една формула за изчисление на топлообменник.
@ snoopdoggystyle,противно на твоите очаквания смятам,че по-голямо внимание ще получиш,ако въпроса си го задаваш в една подходяща тема,а не във всички теми,където се споменава думата "климатик". Трябва ли модератор да се намесва в борба със спама,който ние сами си произвеждаме? В този смисъл въпроса в "Климатици 2006" е напълно достатъчен,а тук е постнат неправилно и излишно.
Цитат:
Здравей, Tazmaniak имам познат който отдавна се занимава отдавна точно с това мога да те свържа с него,но незнам дали той ще иска да сподели информация с теб понеже с това си изкарва хляба.
Аз не искам да му взимам хляба.... ;) По-скоро искам с някого към хляба да прибавим и малко пържолки, ако разбираш метафората ;).....
Просто знам едно място, което е супер оборудвано от към техническа база, но няма все още разбиращи хора...
Цитат:
Здравей, Tazmaniak имам познат който отдавна се занимава точно с това мога да те свържа с него,но незнам дали той ще иска да сподели информация с теб понеже с това си изкарва хляба.
Ne biah vlizal otdavna tuk....dai e-mail i shte ti izpratia telefona na firmata!
tova beshe za irisa!