Re: какъв климатик да купя
Цитат:
Първоначално публикувано от Pitka?
Абе, не знам, ние храним Електрото с по 650-700лв на месец през зимата и пак не можехме да си направим повече от 18градуса в хола, ако с климатиците паднем до 200 - добре ще е.
тая зима ми направи вчепетление следното,каде и да ходих в приятели които се отпляват с разни духалки елви и акумулиращи печки във всички беше студ на кутийки у тях,а у дома си беше направо горещо сравнение с тях,така че ти вервам за 19 градуса,колкото до сметката наистина може да я свалиш 3 пъти с климатик
И аз съм твърдо за климатик. Тия от енргото освен, че папкат на наша сметка малко ще си починат. Ама 600 лева си е малеее. :dock: . Леля ми която ми е съсед плаща за отоплението на 70 кв. към 200 лева ток. На месец! В сградата и на цялата улица не е предвиждана парна инсталация още през 60-те. В къща сме. Аз през зимата се отоплявах с газ. Малееее! То като има праблем с винтила мирише, гасне като свърш кислорода в помещението, щом изгасиш печката топлина има 10 мин, след това влизат представителите на северния полюс. Гадост страшна. Д ане говорим за конденза. Опада ми на едно място мазилката на едната от външните стени (отвътре де), библотеката ми оводняваше книгите непрекъснато защото е опряна пак към външна стена, а проозрците направо водоотделяха.А височината на тавана 3,20 (мерих го) спомага допълнително за неефективноста. Абе не става . Определено към климатик е по голяма истината. А тия от General направо са с обийствени цени! НО и качеството си е сериозно. МАй определено ще се примиря с Осака. Тока не знам колко ще излиза. Бойлер плюс климатици. Ама с газ срещу токово отпление беше : 140:85 лв на месе за 62 кв. А и имах една духалка. Трагедия ! Нищо не става от тия бръкми. Изгасиш ли я си отишъл. Мидеята не знам за тях. Гледах ги ония ден в Техномаркет ти климатици плюс още някакви и вкл. Осака. Външния вид на вътрешното тялото като изработка не е особено вдъхващ доверие, ама са и едни такива шарени, с дисплеи като за совалка. Дано поне са ефективни .Външните тела си изглеждат почти еднакви на всички. Е Без да броим големината. Но ви призовавм ! Не ползвайте газ , освен ако не сте принудени от обсотятелствата и не ви се ходи по 3 -4 пъти за газ в периода на месец и половина. А друг е вече купона с качеството на бутилките.
Цитат:
Първоначално публикувано от Panzer
............ щом изгасиш печката топлина има 10 мин, след това влизат представителите на северния полюс. Гадост страшна. ..........
Това се наричат топлозагуби - дали ще ги компенсираш с духалка, газова печка, печка на дърва или климатик е все тая (разликата е в цената). И климатик да сложиш - или въобще няма да спира да работи или като спре пак след десет минути ще има гости от полюса. За да ги минимизираш единственото решение е изолация+добра дограма.
Още пари. А иначе като изолация е подобрена от предишни години. Преди баща ми като беше в къщата и се отоплявал със газова печка твърди , че толкова много конденз и при на максималното давано от печкото не е имало. Разправя че определено съм се поизолирал. Все пак ремонт правих (основен ) :knuppel2: А и старата дограма има уникалното свойство, зиме да се издува и дооплътнява. Няма отваряне на прозорците направо. А иначе си прав за дограмата , ама къде ще му дойде края. Пари да има човек.
Ей, човек една "запетая" да не сложи и хайде* :knuppel2: Та да се поправя от по-горния си пост:
...йонизатор И генератор на кислород.* :)
Цитат:
Първоначално публикувано от dmt
Ако е "марков" и стаята е по скоро до 20кв, то 9-ка е достатъчна. Ако е около и над 25кв, то ще е вече за 12-ка, според мен. Преди всичко трябва да се има предвид, стаята да няма големи топлинни загуби, защото смисъла на отоплението с климатик се обезсмисля.
Ако е конвенционален не-инвертор, то 12-та е почти задължителна
Познат ли ти е този цитат там става въпрос за стая 10кв.И мисля автора си ти
http://forum.setcom.bg/index.php/topic,22870.20.html
Цитат:
Първоначално публикувано от badr
Оппа:))
Цитата си е мой:))
И става върос за печки, а не за климатици:))
Говоря/пиша за http://forum.setcom.bg/index.php/topic,22870.20.html
Цитат:
Първоначално публикувано от IKKbg
Отговор номер 27 не е твой цитат
Цитат:
Първоначално публикувано от badr
Отговор номер 27 не е твой цитат
не е :)
съжалявам
... какви бяха тия постове горе?!
Значи... във Fujitsu, мисля представители - Булклима - от Хемус на горе и от дясно преди семинарията - /с улиците съм зле и не ми се гледа в бгмап/, ми бяха дали 12-ка конвенционална за стая 18кв. Значи това е мнение на техен човек...
Цитат:
Първоначално публикувано от dmt
... какви бяха тия постове горе?!
Значи... във Fujitsu, мисля представители - Булклима - от Хемус на горе и от дясно преди семинарията - /с улиците съм зле и не ми се гледа в бгмап/, ми бяха дали 12-ка конвенционална за стая 18кв. Значи това е мнение на техен човек...
Ами не разбрах мнението ти.На линка който съм дал(http://forum.setcom.bg/index.php/topic,22870.20.html отговор 27) пишеш за 10квм няма стигне 9-ка
а тук казваш до 20кв 9-ка.
правилно! Имам предвид кв, а не кубици... Sory! :( Но, все пак човек ако чете ще се ориентира.
:Super:Притежавам Мидея MSS 12HR* просто е прекрасна . За да не ви шуми външното тяло много е важен монтажа .Там кадето* се свързват външният блок с държачите се поставят гумени тампони ако не притежавате оригинални се заменят с изрезки от външна гума на лек автомобил.При правилен монтаж на вътрешното тяло когато се бандажират тръбите и др. да се използва бандажна лента която е на гумена основа аз използваx на WURT .Вътрешното тяло при закрепване също поставете тампони от каучукова лента.КЛИМАТИКАТ ВИ НЯМА ДА ШУМИ И ДА ПУКА :grin:* *Имам въпрос ? От къде може да се намери мембрана за кислород за да мога да я монтирам на тръбата* за свеж въздух :033:? Колкото до озонатора то такива се продават на нашия пазар само трябва да се вградят във вътрешното тяло.Мога да ви отговоря и на др. въпроси НО МОЛЯ ОТГОВОРЕТЕ И НА МОИТЕ ТАКИВА* :)
[attachment deleted by admin]
Мислех на лично, но има доста хора с мидеи и сигурно ще е важно за всички, какво точно се изолира за да не пука вътрешното тяло?
Цитат:
Първоначално публикувано от alexb
Мислех на лично, но има доста хора с мидеи и сигурно ще е важно за всички, какво точно се изолира за да не пука вътрешното тяло?
Мене ако питате, изолират се двата отвора от двете страни на главата (казано с други думи - тапи за уши) Пукането е от разширяването на пластмасаите при затопляни и свиването им при охлаждане. И понеже има различни по големина и вид пластмаси, тези разширения са различни и предизвикват движение на пластмасите една в друга, което води до триене и издаване на шум. Неизбежно е при ниския клас климатици, където за постигане на по-ниска цена се използват по-ниско качествени пластмаси.