Re:Втора употреба климатици
Така е този индикатор светва при някои клими след 200 часа работа за да напомни за почистване на филтри при National/Panasonic има дори жълт бутон за нулиране на индикатора при моя Beaver например трябва да го изгася от дистанционто и се нулира. Но по документаций за подръжка на климатиците визирам Midea там пише че за почистване на филтри и корпус се изключва от захранването та може би така би било редно и да се прави при твоята Toshiba. Между другото моя индикатор си свети цяла зима защото чистя филтрите но не съм го гасил.А онеези дни идва една жена да се оплаче че климатика и то също Toshiba Ras-251 не топлел както преди две години като я попитах дали е чистила филтрите тя дори незнаеше за тях макар че аз казвам на всички че се чистят поне веднъж в месеца. Е явно са били стнали като весник но повече не се е обаждала.
Stan75 след като измиеш филтрите трябва да натиснеш копчето което е под капака. Лампичката ще изгасне така пише в инструкцията на всички Тошиби. Ако желаеш мога да ти изпратя инструкция на руски език, тя е за моя климатик, но предполагам, че функциите са еднакви. Вакуумиране на тръбният път не е необходимо ако монтажниците знаят как се пуска в началото компресора.
Благодаря blue1
Чак сега разбрах че една от индикациите била всъщност копче(ами то на пръв поглед е като другите). Натиснах го и червената веднага изгасна. Дали е само затова. Моля те изпращай инструкциите, че да не се излагам повече.
Stan 75 пратих ти ги по пощата, ако има проблеми обади се.
Цитат:
Първоначално публикувано от blue1
[color=red][font=Verdana] Вакуумиране на тръбният път не е необходимо ако монтажниците знаят как се пуска в началото компресора.
Интересно какво е това специално пускане на компресора че не трябва вакуумиране ?
lupo101 не мога да го обясна точно, но е свързано с пускане на няколко грама фреон в атмосферата. А после ги добавят ако е необходимо.
Може и без вакумиране обаче аз от три години задължително го правя защото преди да почна да вакумирам монтирах един климатик при дъжд и после почнаха проблемите със запушване на капилярката та се стигна до замяна на климатика. И затова за да ми е мирна главата винаги вакумоирам.
То се снае, че при дъжд трябва да се вакуумира. А най добре по време на дъжд да не се монтира климатик.
Здравейте, искам да попитам специалистите. Имам DAIKIN втора употреба, на вътрешното тяло пише F405TGXV. Знае ли някой какви са параметрите на този климатик. Инвертор ли е и каква му е консумацията на отопление, СОР и т.н. Много ще съм благодарен ако някой може да ми даде инфо.
Цитат:
Първоначално публикувано от bobysof
Здравейте, искам да попитам специалистите. Имам DAIKIN втора употреба, на вътрешното тяло пише F405TGXV. Знае ли някой какви са параметрите на този климатик. Инвертор ли е и каква му е консумацията на отопление, СОР и т.н. Много ще съм благодарен ако някой може да ми даде инфо.
Тоя климатик е 18ка inverter а параметрите ги пише на етикета на външното тяло ориентировъчно мисля е 6кw на топло отдавана макс. консумиирана 1,7kw.
airclima благодаряти много за информацията. Гледах външното тяло, но освен йероглифи друго нищо не видях.
Абе то при японските на някой ги има само на външното на други само на вътрешното по памет на даикина етикета е на лявата страна като си срещу него погледни там. Ако не е махнат при чистенето в сервиза.
А дали може да се намери оригинално дистанционно? Дадоха ми дайкинско но казаха, че не е от този климатик. Вертикалните жалузи са електрически и това не може да ги управлява.
Търся упътване за Sanyo(sap-e287vsd).В нета нищо не намерих.Всичко е на ероглифи.Ако случайно някой има да изпрати на пощата.Ако иска де.
vertu аз имах санйо с едно голямо дистанционно с много копчета и капаче. Влезнах в сайта на санйо обаче на английски и там отправих запитване до фирмата относно продукта им. На другия ден някакъв служител ми благодари и ми обясни, че модела е само за япония и нямат английски инструкций, след което ми поиска факс номер и ми изпрати страницата с дистанционното и той собственоръчно беше написал на английски кое копче за какво е. От тогава японците много ме спечелиха и все японски клими си копувам. Пробвай и ти така.