Re:Втора употреба климатици
И аз прецених, че ще стига охлаждащата мощност, понеже няма да има големи загуби, тавана е изолиран, стените също ще бъдат.И аз държа 26-28 на охлаждане у дома, по студено няма нужда, и на вилата мисля да е такава стойността на настроената температура.Това лято без охлаждане, жегата се почувства чак над 37-38 градуса и то след няколко дни.
не се съмнявай ще се справи супер си е машината
Цитат:
Първоначално публикувано от zzz
Еddи моята 28 ца ................
Под голямо помещение имах предвид такова подходящо за 50 ка на охлаждане или около 35м2 с нормална височина и средни топлозагуби :) В 20м2 тоя климатик направо ще пее, с тия показатели които има :)
П.П говорех за JDR-a за твоя Дайкин нямам никакво инфо и не мога да го коментирам.
И все пак на пук на някой с 9ка може да се топли и охлажда и 30кв както се изразиха по горе противниците на 100волтовите клими :yikes
Абе хора аз точно със 100волтови климатици съм започнал минали са ми стотици през ръцете много от тях все още си работят други вече не. Не ме разбираите погрешно аз не съм против хубавите машини ами за това че стандарта за определяне е един и според него това е 9ка. Проблема с тези климатици се появява като даде авария и дори за най малкото машината става не потребна. Ако бяха толкова хубави нещата със втората употреба едва ли щях да продавам само нови сега.
Велев, може и да ти се струва невероятно, но има хора които могат да ремонтират климатици. При това успешно.
Да може с нужните части. Само да ти кажа че скоро се наложи да махнем работеща 100v Тошиба заради изгорял външен мотор на вентилатора. Просто няма от къде да се купи модела понеже е на р22 никой няма части за него.
Няма части :)) Велев далече съм от мисалта,че си превърженик на 100 волтовите машини ... но с тези калпазански постове се излагаш
Цитат:
Първоначално публикувано от VeleV.Klima
Само да ти кажа че скоро се наложи да махнем работеща 100v Тошиба заради изгорял външен мотор на вентилатора.
И никъде в Плевен не намери, да ти го пренавият за 30-40лв?
Ок повече няма да пиша в раздела на изхвърлените климатици от някой по развити държави. Вие си ги хвалете и им се прекланяйте.
Цитат:
Първоначално публикувано от ceco.bojkov
Няма части :)) Велев далече съм от мисалта,че си превърженик на 100 волтовите машини ... но с тези калпазански постове се излагаш
нему се занимава а не е ли по добре да монтира нова МЪКА опа МИДЕЯ :blob не забравяй че караш изхвърлена кола от други развити страни и за повече пари от една клима
Цитат:
Първоначално публикувано от zzz
нему се занимава а не е ли по добре да монтира нова МЪКА опа МИДЕЯ :blob не забравяй че караш изхвърлена кола от други развити страни и за повече пари от една клима
Е не съм сложил Мидея а Фуджи и да преди карах такъв ван но сега не, по хубаво от новото няма. Лека вечер и безпроблемна работа на климатиците ви желая.
Ей Велев, другите ако не помнят аз помня от къде си тръгнал, айде спри да си излагаш. Щото още не си ми отговорил на въпроса зададен преди години. Ти кога лъжеше клиентите си сега или преди?
Велев кога ще покараме мотори звяр