A дали топли два пъти повече и харчи два пъти по-малко? :)Цитат:
Първоначално публикувано от Julian
Преглед за печат
A дали топли два пъти повече и харчи два пъти по-малко? :)Цитат:
А дали на Мидеа-та животецът ще е по-дълъг от на Дайкин-а:)Аре да си задаваме гатанки тук,то как се е почнало...Цитат:
Първоначално публикувано от Pat
Правилният въпрос е:А дали живота на Дайкина ще е 2 пъти по-дълъг?Цитат:
Първоначално публикувано от gomor
А дори и така да е, ако по останалите параметри разликате са малки - предпочитам две нови Мидеи за 5г отколкото един дайкин ( колкото и да е добър - износва се) :)
Благодаря ти за изчерпателното разясняване за фреоните.......поне днес научих нещо ново благодарение на теб.Цитат:
Та на въпроса за Панасоника........ защо не ги препоръчваш?
От четеното из форума ми прави впечатление, че доста хора притежават климатик от тази марка и са общо взето доволни.
Сега, аз съм наясно с това кои фирми са от най-добрите производители на климатици, но принципно търся златната среда като цена и качество. С Хаера, който имам мисля че я нацелих горе-долу. Принципно и реално би било да си се придържам към същата марка, но се опитвам да изляза от съзнателното робуване на дадена марка - нещата за мен са на кантар.
Дано не се налага човек да прибягва до това, но гаранцията си казва и своето. Хаера е с 3 години пълна гаранция, докато Панасоника е с 2 години гаранция на всичко без компресора - неговата е 5 години. Все пак за мен това си е и най-важното в тази машина.
Не знам какво да правя да си взема Хаиер, с който вече имам опит или Панасоник - от които разбира се ще имам по-голями очаквания и рискувам да дам малко повечко пари и да остана малко разочарован.???
Помагайте в избора .....
Ами познавам много от хората които рабоотя в една варненска фирма, която продва предимно панасоник. Ами постоянно има проблеми. Някои модели са по сполучливи, други не, но като цяло не са добри.
Поискай инсрукцията за експлоатация и виж до колко градуса се препоръчва да работи на отопление.При повечето Панасоници пише -5гр.При по ниска температура доста спада мощността и ефективността им, макар че продавача ще те убеждава че работят до -20грСамо при най скъпите /2000 лв/ не е така.Освен това вътрешното тяло е по шумно от Дайкин,Митсубиши,Фуджитсу/ само 21 дб/.Цитат:
Първоначално публикувано от Lyubo_Toshev
защото най-вероятно работи в ММС Варна, където предлагат единствено и само DAIKIN.Цитат:
Първоначално публикувано от Lyubo_Toshev
НЕРАБОТЯ в ММС.
В такъв случай се извинявам, искрено! :Drinks:
Това ми звучи като "Един познат ми каза" Пиши по конкретноЦитат:
Кои модели са сполучливи и кои не са. Иначе мнението ти няма никакъв смисъл.
:offtopic:
Двама типа си говорят:
Тип 1: "Ти харесваш ли Павароти?"
Тип 2: "Не"
Тип 1: "Ама ти слушал ли си го?"
Тип 2: "Не, ама един приятел го е слушал. Изпя ми го и не ми харесва"
:offtopic:
Нямам намерение да правя реклама или антиреклама на някоя фирма, нищо, че са ми познати.Цитат:
Първоначално публикувано от SPaun
Въобще не е от типа:
Двама типа си говорят:
Тип 1: "Ти харесваш ли Павароти?"
Тип 2: "Не"
Тип 1: "Ама ти слушал ли си го?"
Тип 2: "Не, ама един приятел го е слушал. Изпя ми го и не ми харесва"
По принцип един модел може да се случи с дефектна партида, друг път да цялата парида да е безпроблемна. Предполагам, че това важи не само за панасоник.