Отговор: Колко ми харчи климатика...?
  На господин velev. klima мненията и насоките които дава са винаги компетентни,много категорични,обикновенно нападателни към новите членове на форума!!!Позволява си да нарича хората с епитети като ЛЪЖЕЦ,ПОДВЕЖДАЧ,БАЛАМОСВАЧ и други подобни.Забравя къде и какво е писал и си противоречи в темите.Убеждава хората че за тях климатика е просто кутия и нежелае да разговаря с тях защото те се ЗАЯЖДАТ С НЕГО!!!А сега по същество,доколкото мога да смятам разликата м-у МИДЕА И ДЖЕНЕРАЛА е 8лв.Ако приемем че МИДЕАТА е на 22гр и тя това са около 12% повече ел енергия или от 29лв става около33лв.Това са 12сетина лева повече от ДЖЕНЕРАЛ.Шест месеца сезон по 12-15лв повече=стотина лева на отоплителен сезон.МИДЕА около 500лв ДЖЕНЕРАЛ около 1100лв .Извода е за г-н velev.klima. 

Обидите във форума са забранени!!!
  Нещо не разбрах кога съм те нарекъл лъжец и какво имаш против мен ? Регваш се оня ден във форума и почваш да се правиш на отворко.
  До krasi_soft и VeleV.Klima - спазвайте добрия тон във форума, за да не се чудите защо нямате достъп до него...
  Защо аз да съм крив и кого съм обидил че да има наказания за мен? А и да ме накажете аз вече виждам тук само нападки и никъв смисъм да пиша както вече правят доста колеги.
  Вальо, никъде не съм споменал, че си "крив" - просто помолих да спазвате добрия тон.
   Цитат:

Първоначално публикувано от 
VeleV.Klima 
   Защо аз да съм крив и кого съм обидил че да има наказания за мен? А и да ме накажете аз вече виждам тук само нападки и никъв смисъм да пиша както вече правят доста колеги.

Отговор: Новите климатици Мидеа luna split A-3 девятка
                                                   Да бе да я не подлъгвай  хората с тия модели. Аз до преди две години продавах много Мидеи и  наистина бяха добре но сегашните стават за охлаждане и допреди да пуснат  парното. 						

Куца е марката. И не ми се спори с хора за които климатика е една кутия. 						

Ти нещо май се чудиш с кого да се заяждаш? 
Относно това в сайта ми ясно пише че е предвиден от +43 до -7грандуса тоест лято пролет и есен може да се ползва. 						
  При още едно писание по този въпрос, ще изтрия мненията и на двама Ви, няколко страници назад!
  Колеги ,нека си помагаме със знанията и опита си,вместо да се караме и излагаме.:Drinks:
  офф топ ама няма как писна ми!

krasi_soft колко теми ще изтролиш бе момче? писна ми да ти чета заяжданията с всеки наред. 
ето още едно мнение за мен ако още броиш :)
   Цитат:

Първоначално публикувано от 
Tihomir Stankov 
   Аз съм със 
 Hitachi RAS-35FH6 
За дните който го ползвам харчи по 500-600 вата на час което ми се струва множко а може така да си мисля че е множко .
Стаята е 17 квадрата с ПВЦ без изолация но нямам нито 1 комшия около мен и може би от там има тази консумация , нямам външни стени .Температурите през дните които го ползвам а те са 8 дена : Денем 3-7 градуса а нощем -1 2 градуса.
Засичам го 3 нощи подред а за целта спирам всички електроуреди от 22:00 до 06:00 , работи само климатика една крушка 60 вата и една 20 вата + лампичката на телевизора хаха :) . Тези неща правят по 5 кВ на нощ .
Нощем е на 22 денем или 22 или 23 градуса  
- - - Обновено - - - 
Казвам че ми се вижда множко от гледна точка на някои колеги които казвам че климите им консумират по 200 вата на час в по големи помещения и без дограми и изолации , иначе мен ме устроива и ми е топло :)

Множко си е консумацията, но както писа Edi1, за тези условия си е нормално. Не искам да те плаша, но при -10° климатика вероятно няма да смогва да затопли стаята до 22°/23°. Ще се радваш и на 20° и ще плащаш луди пари за ток. Казвам го, основавайки се на собствен опит. Преди години, когато бучнах първия бръмчалник на стената, се опитвах да стопля всекидневна 16/17м² с три външни стени+ кухня 6/7м², като нямах грам изолация никъде. Това е в къща и освен климатика друго отопление нямаше, ако изключим кюмбето на майка ми на долния етаж. Положението беше идентично на твоето. В границите на външните температури, които си описал, климатика черпеше 0,5-0,6 kW/h, при зададени 22°-23°. При -5° затварях вратата на кухнята, понеже климатика се задъхваше поради големите топлозагуби. При -10° и надолу, направо си ставаше студено в стаята и съм палил и каминката - да се стоплим и да не мъча напразно машинката. Много се надявам да не изляза прав относно твоят случай. :Drinks:
  За последните 8 дена Hitachi-то изхрачи 97 киловата като отоплява към 40-42 квадрата (краен студен апартамент първи етаж ) в хола 23 в спаляната 21 градуса ... Адската машина (*_*)  . Дефрост последните седмици маи не е правил фан-а на ауто и сложен на 24 градуса , температурите падаха през ноща до към 2-3 градуса . В момента на вън показва 6 градуса тои се е кротнал на 475 вата :Drinks:

П.П. Прехвалените Адакси за нищо не стават миналия месец по студено Хитачито си топлеше само хола а тая ламя наречена адакс изхарчи за да подържа 21 градуса в 14 кв спалня  864 киловата ( засечено с електромерче ) по груби смети 0,19 стотинки  164 лв  .....  За същия период S28T за да подържа в хол 25 кв  23градуса  израсходи 294 киловата X 0.19с  = 55 лв .......  Като вратата на спалнята е била винаги затворена  а на хола отворена към коридора , хола е с 2 външни стени едната  7 метра северна
   Цитат:

а тая ламя наречена адакс изхарчи за да подържа 21 градуса в 14 кв спалня 864 киловата ( засечено с електромерче ) по груби смети 0,19 стотинки 164 лв ..... 
   Това да не е на отворен прозорец? :))
При мен 13кв детска североизточна 2 външни стени север и изток при отрицателни външни температури (миналата зима) максимума който "навъртя" Адакса (1500W) за месец беше 260КW/h. като поддържа 22-23гр.
 Климатика Осака 12-ка инвертор в 27кв хол с отворена врата към кухня 10кв до момента 756KW/h за 84 дни. Поддържа 23градуса, не се изключва. На ден за около 3-4часа работи на 19гр. Една външна стена изток без изолация отвън.
  Те, че конвекторите лапат ток, спор няма, ама явно имаш големи топлозагуби. По груба сметка е работил нон стоп на 1200 вата средно.
  А това как ви се струва: 27.01.2012 - 06.02.2012 10 дни Адакс 2000W разход 342kwh, спалня 13м2. Периода на засичане беше много студен със среднодневни температури от -8 до -15 градуса.
Конвекторите са големи консуматори.
От тази зима за същото помещение 17.01.2013-17.02.2013 Mitsubishi FD25VABH 308kwh