46ВатаЦитат:
Първоначално публикувано от zaho_cool
Преглед за печат
46ВатаЦитат:
Какво разбираш под "само на вентилатор на максимум"? Пускаш го на вентилация ли, без да охлажда и затопля? Тогава само колкото харчи вентилатора - а това прочети в инструкциите за модела. Горе-долу колкото ти каза Велев.Цитат:
Вярвай си.Цитат:
Първоначално публикувано от edi1
Конааан Конаан
Заси4ането съм го правил за себе си а не за хора като теб .В стаята има бебе .Ти смятай каква е температурата ,
Някъде беше писал 4е имаш 6(шест) климатика .Като взе първият не видя ли 4е няма сметка ? ? ? ? ? ? шест ли трябваше да вземеш за да го проумееш или оби4аш винаги да си конан контрата ???
Ако ми прегледаш постовете ще намериш пове4е информация за стаята и замерванията .
Никой не може да каже то4но колко ток ще консумира един климатик за МЕСЕЦ зимата ,защото има няколко фактора от които зависи консумацията . Приблизително 20 до 50 лв. в моят слу4ай .
При моят климатик 0.6A, 120 W, при напрежение 231V, но вентилатора на LOW. На HIGH не е много по-вече.Цитат:
http://www.foto.bg/data/500/medium/1187.JPG
http://www.foto.bg/data/500/medium/1186.JPG
Ако имате други въпроси попитайте.
Не знам какво те кара да бъдеш толкова язвителен,но аз никъде в постовете си не съм проявил съмнение или несъгласие с измерените от теб стойности,а само ги потвърждавам с моите наблюдения и си позволих да те питам за подържаната температура...ако това те обижда,то приеми моите искренни извинения за причиненото неудобство...Цитат:
Първоначално публикувано от nikiexp
Ако трябва да бъда честен,бих могъл много лесно да се усъмня в истинноста на твоите измервания защото ако си спомняш на лични ми беше изпратил зимата измервания в които нарочно или не отсъстваха такива за най студеният период ...
Относно това че и аз ползвам климатици и изразявам съмнение в приказките на някой съфорумци иде да покаже че те за мен не са панацея и съм отворен и към друга техника...апропо ако беше чел добре щеше да разбереш че част от климатиците си ги използвам само на охлаждане и ако ми кажеш с какво друго мога да подържам 25* в помещенията си когато навън е 35* то аз съм готов и да ги махна...
Ами вярвам си, защото аз си плащам сметките, пък не карам никой да ми вярва.Отдава съм минал детската възраст на самоизява.Цитат:
Първоначално публикувано от dgenov
Това са реалните цени и аз плащах толкова миналата година!Цитат:
Първоначално публикувано от deian
Но аз не мога да разбера опита на някой хора да обърнат темата от "Колко ми харчи климатика", в тема "Колко сте са прекарали вие с климатиците от 1500+?"
Ами оставете ни да се прекарваме, на вас какво ви пука, топлете се на дърва и толкова. Който си е решил да си купи климатик ще си купи, независимо от това какво се изписва тука по форумите, вече ако си купи евтин климатик и мисли да го ползва и за отопление, зимата ще му се налага да му помага с някакво друго отоплително тяло. Аз на моите климатици не съм помагал с нищо, дори и при -20 съомяваха да подържат 22 градуса в стаите, който иска да вярва, който иска да не вярва(живея в тухлен апартамент), сметките си ги плащам аз. На пролет като по събера пари, ще се "прекарам" с още един климатик, за последната стая. Дървата съм ги изоставил преди 8 години и посмъртно няма да се върна на тях, колкото и мека топлина да ми дават, цялата хамалогия и мръсотия не си струва.
Аз не виждам какъв е проблема. Board_man миналата зима постоянно пускаше информация за неговия 12LC. Резултатите бяха идентични с тези на повечето хора с добри инвертори във форума. Обаче не, ние вкупом лъжем... като че ли като излъжем за малка сметка накрая на касата наистина ще ми вземат по-малко.
Някой ще обори ли твърдението ми, че климатикът ми MHI SRK25ZGX с COP 5,08 харчи между 25 и 30 лв/месец зимата при постоянна работа 24 часа на ден и поддържане на 22* през деня и 20* през нощта?
deian,никога поне аз не съм казал,че вкупом всички лъжете...позволими да се усъмня в твърдения от рода :
-климатика ми харчи 15лева на месец,при това в студените зимни месеци,постоянно си във форума и това че има такива можеш много лесно да провериш,или;
-плащам 80-90 лева и това квлючва отопление с 3-4 климатика плюс разходите за цялото домакинство на месец.
Аз месеците в които не ползвам климатик,не се отоплявам плащам такава сума и трудно мога да повярвам че някой може да плаща такава през зимата, като се отоплява с 3-4 климатика плюс разбира се разходите за домакинството...
Затова ако се дава обща сметка, трябва да се посочват всички уреди. 90 лв за 3 климатика е възможно, но другото може да е гледане на телевизор само. Ако се готви на газ и т.н. - няма проблем. Аз лятото имам 60-80 лв, защото се готви на ток, има 2 бойлера, които лапат като лами и т.н. На всеки сметката зависи от начина му на потребление, затова е най-добре да се дават сметки само за климатика/климатиците.
Позволете ми и аз като KonanVarvarina да се усъмня в тези твърдения,защото съм наясно с науката наречена Електрически измервания.Цитат:
Първоначално публикувано от KonanVarvarina
Посочени суми са напълно реални, но поддържаните температури са ниски за много хора. Аз лично поддържам поне с 2 градуса над твоите и съм убеден, че тогава сметката би се завишила значително.Цитат:
Първоначално публикувано от deian
Отделно не става ясно дали на толкова държиш климатика или такава е температурата в стаята защото това са различни неща.
Реална сметка е 25-30лв на климатик при положение, че държиш около 22 градуса, за мен а и за синовете ми, защото те си командват техния климатик тази температура е достатъчна. Ако някой има 3 климатика и плаща 80-90лв. обща сметка това означава, че или няма нищо друго включено или просто е посочил част от сметката, само за климатиците!
П.С. 22 градуса на дистанционното на климатика, на термометъра в стаята показва 23(термометъра е обикновен). Но според мен не е важно какво показва термометъра на стаята, а как се чувстват обитателите на стаята!
Климатикът поддържа температурата с абсолютна точност. 22* на дистанционното - 22* във всяко кътче на стаята. Пробвал съм на 23-24* - става ми топло, съжалявам :)Цитат:
Първоначално публикувано от lazarus18
Вероятно ако поддържам 24* сметката леко ще се завиши. Но просто не ми е комфортно.